Siljuknatthytta

Annonse

Om hytta

Beliggenhet og turmuligheter
Hytta ligger midt i det populære turterrenget nordvest for Skien. Hytta er ulåst og en «stikk-innom-hytte», der folk kan møtes og slå av en prat. Fra hytta er det kort vei til Brynhildsbu, et annet treffpunkt i Skiens Vestmark. Kort vei er det også til gapahuken på Langelandskollen – Kammerherrens Utsikt lenger mot nordvest. Fra hytta er det skiltet stil til Skiens geografiske midtpunkt. Hele Vestmarka er rik på minner fra gruvedriften ved Fossum verk. Dette var et av landets eldste jernverk, grunnlagt i 1539 av Christian III og gruvedriften holdt på helt fram til 1867. Blant de mange ting som ble produsert her kan nevnes kanoner og vakre støpejernsovner.

Klikk her for PRISER 2019

Betaling for dagsbesøk skal skje når gjesten benytter gassbluss, vedovn og/eller kjøkken. Betaling kan gjøres med Vipps under kjøp og betal. Søk opp nummeret 570144, Siljuknatthytta, og legg ønsket produkt i handlekurven.

Kart over området kan kjøpes hos DNT Telemark i Nedre Hjellegate 2 i Skien.

Kart: Skien Vest- Grenland

Fasiliteter

  • Mobildekning
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Med Skien rutebilstasjon som utgangspunkt følges FV 44 8 km i retning Valebø fram til parkering på høyre side av veien. 1,5 times gange på blåmerket sti fram til hytta.

Papirkart

Kartblad: 022 Norsjø

Annonse