Trygvebu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  20 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Etter gjenåpning av samfunnet er det igjen mulig å besøke hyttene våre uten å forhåndsbestille. De sengene som har vært bookbare under pandemien vil imidlertid fortsette å være det inntil styret har bestemt om vi skal fortsette med booking og eventuelt i hvilket omfang.

Trygvebu og Argaladhytta er Bodø og Omegns Turistforenings hytter som ligger nærmest svenskegrensa. Hytta har et stort oppholdsrom med kjøkkenkrok og fem soverom.

Hytta ligger like ved Junkerdal Nasjonalpark, og både for botanisk interesserte og andre anbefaler vi en tur gjennom Junkerdalsura. Her kan du om sommeren være heldig å finne en rekke sjeldne planter, men husk: "Bare se, men ikke røre"!

Turmulighetene er gode, for eksempel oppover Skaitidalen eller over til nabodalen, Tjårrisdalen. Der kan du se restene av en gammel husmannsplass og gamle dyregraver.

Ellers er Bjørntoppen (1709 moh.) et fint dagsturmål både sommer og vinter. Toppen ligger øst for Skaiti, like inntil svenskegrensa.

Vær oppmerksom på snørasfare til langt ut i mai i Rykkjedalen og Skaitidalen.

Trygvebu er oppkalt etter Trygve Blåmoli, en av de legendariske BOT-veteranene. Han var medlem av foreningens styre i 15 år, herav 8 år som nestformann. I det praktiske foreningsarbeidet var Blåmoli en aktiv og høyt skattet turleder. I arbeidet med opplegg og gjennomføring av fellesfotturene var han en ildsjel. Han var også aktiv i arbeidet med hyttene. Blant annet var han og ektefellen Anna hytteverter på Bjellåvasstua og Argaladhytta. Etter at Trygve Blåmoli døde i oktober 1979 fortsatte Anna som hyttevert på Argaladhytta frem til årsmøtet i 1993.

Fasiliteter

 • 220v
 • Steikeovn
 • Vedovn

Passer for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Bil om sommeren
 • Sykkel

Adkomst sommer

For å komme til hytta med bil kjører du forbi Junkerdal og Graddis og nesten til grensa mot Sverige, før du tar av til venstre og kjører til Skaiti.

Sommerstid kan du kjøre nesten helt frem til hytta. 

Adkomst vinter

Om vinteren er det tryggest å parkere nær veidelet i øvre Skaiti (Fredheim), men forhør deg med eier for anvising av parkeringsplass. Nedkjøringen til elva er bratt og kan være glatt. Du kan få problemer med å komme deg opp igjen om du tar du sjansen på å kjøre ned og helt frem og været slår om før du skal tilbake. Det er ca 2 km fra nevnte veidele (det står skilt i veidelet) til hytta.

SjekkUT | Trygvebu

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
7

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Trygvebu ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT