Legg til huskeliste
  31
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  18 av 18 sengeplasser kan forhåndsbestilles. Det forutsettes da ankomst før kl 21.00. Hund er kun tillatt i soverom 5, med inngang fra trappa

  Plantegning

  Trygvebu og Argaladhytta er Bodø og Omegns Turistforenings hytter som ligger nærmest svenskegrensa.

  Om hytta

  Hytta har et stort oppholdsrom med kjøkkenkrok og fem soverom.

  Hytta har strøm, og her er komfyr og kjøleskap.

  Sengene er utstyrt med dyner og puter. Medbring egen lakenpose, sovepose eller sengesett.

  Hund

  Det er ikke tillatt med hund inne i hytta, bare i soverom 5, som har inngang fra trappa. Hunden må ikke ligge i senger, men på hundemadrassen som du finner på rommet.

  Vann

  Om sommeren hentes vann i slange bak hytta, som kommer fra et oppkomme i nærheten. Om vinteren må en ha med vann eller tine snø.

  Turmuligheter

  Hytta ligger like ved Junkerdal Nasjonalpark, og både for botanisk interesserte og andre anbefaler vi en tur gjennom Junkerdalsura. Her kan du om sommeren være heldig å finne en rekke sjeldne planter, men husk: "Bare se, men ikke røre"!

  Turmulighetene er gode, for eksempel oppover Skaitidalen eller over til nabodalen, Tjårrisdalen. Der kan du se restene av en gammel husmannsplass og gamle dyregraver.

  Ellers er Bjørntoppen (1709 moh.) et fint dagsturmål både sommer og vinter. Toppen ligger øst for Skaiti, like inntil svenskegrensa.

  Vær oppmerksom på snørasfare til langt ut i mai i Rykkjedalen og Skaitidalen.

  Historikk

  Trygvebu er oppkalt etter Trygve Blåmoli, en av de legendariske BOT-veteranene. Han var medlem av foreningens styre i 15 år, herav 8 år som nestformann. I det praktiske foreningsarbeidet var Blåmoli en aktiv og høyt skattet turleder. I arbeidet med opplegg og gjennomføring av fellesfotturene var han en ildsjel. Han var også aktiv i arbeidet med hyttene. Blant annet var han og ektefellen Anna hytteverter på Bjellåvasstua og Argaladhytta. Etter at Trygve Blåmoli døde i oktober 1979 fortsatte Anna som hyttevert på Argaladhytta frem til årsmøtet i 1993.

  Fasiliteter

  • 220v
  • Steikeovn
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  Sulitjelmafjellan

  Adkomst mulig med

  • Bil om sommeren
  • Sykkel

  Adkomst sommer

  For å komme til hytta med bil, kjører du forbi Junkerdal og Graddis og nesten til grensa mot Sverige, før du tar av til venstre og kjører til Skaiti.

  Sommerstid kan du kjøre nesten helt frem til hytta. Parkering på parkeringsplass ca 150 meter før bom, til venstre for veien og med infotavle. Fra bommen går du et lite stykke langs skogsvei før sti tar av til høyre ned til hytta. Se etter skilt som viser veien.

  Adkomst vinter

  PARKERING: Tryggeste plass er ny kommunal parkeringsplass ved Fredheim , ca 300 meter nord for veidele/kryss til Trygvebu.

  Nedkjøring mot elva retning Trygvebu er bratt, kan være svært glatt og gi utfordringer når du skal opp igjen.

  SjekkUT | Trygvebu

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  31

  SjekkUT-besøk