Midtistua

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Etter gjenåpning av samfunnet er det igjen mulig å besøke hyttene våre uten å forhåndsbestille. De sengene som har vært bookbare under pandemien vil imidlertid fortsette å være det inntil styret har bestemt om vi skal fortsette med booking og eventuelt i hvilket omfang.

Midt mellom Krukkistua og Bjellåvasstua, i hjertet av Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark, ligger Midtistua - den gamle telegrafstue nr. 3. Den ligger vel 700 moh. i karrig høyfjellsnatur og har opp gjennom årene gitt kjærkomment ly for mang en sliten fjellvandrer.

Midtistua er ved siden av Krukkistua den eneste gjenstående av de gamle telegrafstuene på fjellstrekningen mellom Bjøllånes i Rana og Berghulnes/Russånes i Saltdal. Den gamle tømmerbygningen har mye historie i veggene, og byr på en stemning man kanskje ikke så lett finner i de nyere og mer moderne hyttene.

Vi vet at Midtistua var i bruk allerede i 1876. Den brant ned i 1901 og ble gjenoppbygd året etter. Bodø og Omegns Turistforening kjøpte hytta av Telegrafverket i 1950. Sikringshytta sto ferdig i 1986.

"Gammelhytta" har fire senger i oppholdsrommet og fire senger i ett soverom. I tillegg er det en romslig hems med madrasser. Uthuset er tilbygg til gammelhytta. Sikringshytta har seks senger i soverommet og to senger i oppholdsrommet. Det er tillatt å ha hund i gammelhytta, men ikke i sikringshytta.

Bjøllåvatnan er populære turmål for fiskefrelste både sommerstid og om vinteren. Nordre Bjøllåvatn har en rik bestand av røyr i fin steikfisk-størrelse. Midtistua har naust med robåt ved sørenden av Nordre Bjøllåvatn. Naustet er låst med DNT-nøkkel. Søndre Bjøllåvatn er også et rent røyrvatn. Fisken står nok ikke like tett her som i Nordre Bjøllåvatn, men til gjengjeld er det mulig å dra stor fisk i dette vatnet.

 Mangt et måltid med kokt storrøyr er fortært på Midtistua. Vinterstid tar mange isfiskere turen til Søndre Bjøllåvatn. Særlig i april og mai kan det være folksomt på isen.

Når du først er på hytta, ta gjerne en titt i bunnen av spisebordskuffen. Her kan du lese over hundre år gamle inskripsjoner fra fjellfolk på gjennomreise.

Ønsker du å fortsette sørover fra Midtistua, er Saltfjellstua neste stopp. Den ligger midt mellom Midtistua og Krukkistua, alle i Bjøllådalen.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

  • 12v
  • Båt
  • Fiske
  • Bade
  • Teltplass
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Merket sti fra Lønsdal, Øvre Tollådal via Bjellåvasstua, eller sørfra via Krukkistua og Saltfjellstua.

SjekkUT | Midtistua

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
3

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Midtistua ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT