Fellvasstua

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Etter gjenåpning av samfunnet er det igjen mulig å besøke hyttene våre uten å forhåndsbestille. De sengene som har vært bookbare under pandemien vil imidlertid fortsette å være det inntil styret har bestemt om vi skal fortsette med booking og eventuelt i hvilket omfang.

Hytta ligger i et naturskjønt område omkranset av store fiskerike vatn. Særlig sommertid er hytta og dens nærområde et trivelig oppholdssted for barnefamilier der den ligger en times gange fra veis ende.

Hytta ligger ved Fellvatnet i Gildeskål kommune på Sundsfjordfjellet. Området rundt og sør for Fellvatnet, helt sør til Storglomvatnet, er Skandinavias største sammenhengende karstlandskap. Et karstlandskap er et landskap bestående av kalkfjell, mer og mindre påvirket av regnvatnets naturlige innhold av karbondioksid. I tillegg til utallige fascinerende bergformasjoner og grottelignende huler, inneholder området en særdeles interessant flora og tallrike gode fiskevatn.

Hytta er på 50 kvadratmeter. Ved siden av hytta er det et uthus med do og ved. Rett nedenfor hytta er det et naust ved Stabburfjellsvatnet, med båt og kano.

Turer i området

Få av Bodø og Omegns Turistforenings hytter har et slikt familiehyttepotensiale som Fellvasstua. Lett adkomst og lettgått terreng, kombinert med "trollske" karstformasjoner, sjeldne blomster og attraktive fiskevatn skulle borge for vellykkede turer, også for de minste. Når det gjelder karstformasjoner, kan disse sees over store deler av fjellet, men noen konkrete tips kan være interessante å ta med seg på turen.

Dersom du kommer inn på fjellet fra Glomfjordsida, anbefaler vi deg å ta en nærmere titt på de meget utpregede formasjonene i fjellet sør for Namnlausvatnet. Og har du tid; ta også en titt på nordsida av Lille Sandvatn. Drar du lengre inn på fjellet, kan elva mellom Fiskvatnet og Saravatnet være verd et besøk, og likeledes elveutløpet fra Kråvatnet - begge viser imponerende eksempler på karstlandskap. I østenden av Fellvatnet går ruta på jordbru over utløpet av Sundvasselva.

Sør og øst for Fellvatnet (regulert) ligger en rekke fine fiskevatn som både sommer og vinter kan være vel verd et besøk. Områdene i begge ender av den T-merkede ruta bærer preg av kraftutbygging - på den annen side har gode anleggsveier gjort adkomsten til denne flotte fjellheimen adskillig enklere.

Fasiliteter

  • 12v
  • Båt
  • Kano
  • Fiske
  • Mobildekning
  • Bade
  • Teltplass
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund
  • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Naturlig adkomst til hytta er fra Sundsfjord på fylkesvei 17, langs anleggsveien som her tar av sørover, og opp på Sundsfjordfjellet. Sommerstid kan du kjøre hele veiens lengde, fram til dammen i sørenden av Langvatnet, 334 moh. Her finner du parkeringsplass og starten på den T-merkede ruta sørover til Namnlausvatnet i Meløy kommune. Turen til hytta går i lettgått terreng, på delvis meget god sti, og regner du en time fram, har du rimelig god tid (ca 3,5 km). Den lette adkomsten og det forlokkende terrenget rundt hytta gjør at den egner seg spesielt godt for barnefamilier.

Adkomst vinter

Vinterstid er adkomsten mer komplisert. Normalt brøytes anleggsveien opp den første og verste stigningen. Vel oppe blir det å følge veitraseen innover til Langvassdammen, og videre til hytta. Denne turen kan fort ta både 3 og 4 timer - men terrenget er hele veien åpent, flatt og greit - slik at også vinterstid vil de minste kunne ha stor glede av turen.

SjekkUT | Fellvasstua

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
0

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Fellvasstua ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT