Snippkoia

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Pga de nye smitterestriksjonene i 2021 har vi endret reglene for bruk av våre overnattingshytter. Framover må man leie hele hytta, ikke bare enkeltsenger. Det er ikke mulighet for drop-in eller dagsbesøk. Av smittevernhensyn legges hele hytta ut til fast pris pr. døgn. Det betyr at du får hytta alene for deg og de du kan ha med deg på tur ut i fra til enhver tids gjeldende smittevernbestemmelser. Alle som skal bo på hyttene våre må bestille i forkant. Kun DNT-medlemmer kan bestille. Ubetjente hytter koster 560,- pr. døgn (fra kl. 12:00 ankomstdag - kl. 12:00 avreisedag).

Snippkoia er ei gammel, enkel skogskoie som eies av Løiten Almenning, men disponeres av Hamar og Hedemarken Turistforening, Løten krets. Hytta ligger på 760 moh., ca. 650 m vest/nordvest for toppen av Gjetholen (Gitvola) og ca. 1,5 km nord for Gjetholen (Gitvola) sæter.

Rondanestien passerer forbi Snippkoia. I nærmiljøet til koia kan man oppleve urskog og istidshistorie. Fra Snippkoia kan en også gå inn på Rondanestien og følge denne over toppen på Gjetholen (852 moh).

Inne på hytta er det en kjøkkenbenk, et bord og et par krakker. I tillegg er det 5 senger. Det er også gasskokeapparat og ordinær utrustning. Sovepose er nødvendig om man ønsker å overnatte, det er ikke dyner der, bare fleece-pledd. Koia har tidligere stått ulåst, men fra juni 2015 er den låst med DNTs standardlås. Her kan man virkelig oppleve den norske skogsarbeiderhistorien som skogsområdene på Hedmarken er en så viktig del av! Mange av HHTs hytter er gamle skogskoier som tømmerhoggerne brukte som overnattingsplass når de var på arbeid. På Snippkoia kan man føle denne historien sitte i veggene!

Se oversikt over hyttetilsyn på våre hytter. Har du spørsmål om hytta er det bare å kontakte de.

Les også om "Turområder og turopplevelser i Løten".

Fasiliteter

  • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Ta av fra rv 3/25 ved Ebru og følg østre fjellveg (skiltet mot Nordhue) og følg denne så langt den går - til Gjetholen (Gitvola) sæter. Følg Rondanestien (2,5 km) eller Brennsæterstien (blåmerket 1,8 km) til koia.

Alternativ adkomst: Fjellveg i Vang allmenning, ca. 17 km fra Gåsbu til avkjøring mot Brennsætra. Parkering ved Brennsætra. Følg Rondanestien (2 km) eller blåmerket sti over Synsåsen til koia.

Adkomst vinter

Hytta er tilgjengelig om vinteren, men er ikke tilknyttet løypenettet. Rondanestiens trasé anbefales ikke fulgt på ski. Østre fjellveg fra Ebru er brøytet til Storødegarden (Støregarden) sætergrend. Alternativ parkering ved Budor (15 km fra Løiten Brænderi v/rv 25) eller ved Brumund (15 km fra Gåsbu). Det må brøytes løype ca. 2 km fra nærmeste oppkjørte løype (Brumund - Gjetholen (Gitvola) sæter.

SjekkUT | Snippkoia

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

60

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Snippkoia ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT