Snippkoia

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

09.12.21: Med de nye nasjonale tiltakene som trådte i kraft 9. desember, så endres også smitteverninstruksen i DNT. Det betyr at nå er det obligatorisk forhåndsbestilling. Vi i HHT tilbyr halvparten av sengekapasiteten på hver hytte. Dagsbesøk er ikke tillatt.

BELIGGENHET: Hytta ligger på 760 moh., ca. 650 m vest/nordvest for toppen av Gjetholen (Gitvola) og ca. 1,5 km nord for Gjetholen (Gitvola) sæter. Snippkoia er ei gammel, enkel skogskoie som eies av Løiten Almenning, men disponeres av Hamar og Hedemarken Turistforening, Løten krets. 

Rondanestien passerer forbi Snippkoia. I nærmiljøet til koia kan man oppleve urskog og istidshistorie. Fra Snippkoia kan en også gå inn på Rondanestien og følge denne over toppen på Gjetholen (852 moh).

UTSTYR: Inne på hytta er det en kjøkkenbenk, et bord og et par krakker. I tillegg er det 5 senger. Det er også gasskokeapparat og ordinær utrustning. Sovepose er nødvendig om man ønsker å overnatte, det er ikke dyner der, bare fleece-pledd. Koia har tidligere stått ulåst, men er nå låst med DNTs standardlås.  

HISTORIKK: Her kan man virkelig oppleve den norske skogsarbeiderhistorien som skogsområdene på Hedmarken er en så viktig del av! Mange av HHTs hytter er gamle skogskoier som tømmerhoggerne brukte som overnattingsplass når de var på arbeid. På Snippkoia kan man føle denne historien sitte i veggene!

VILLREIN: Det du blir glad i tar du vare på😊 https://www.dnt.no/villrein/

Vi er forpliktet til å ta vare på villreinen, og Rondane sør er et viktig villreinområde. Reinen bruker ulike deler av området til ulike årstider. Les mer her. Hold deg til stiene, og ha hunden i bånd. Om du treffer på en reinsdyrflokk så hold deg i ro til dyrene har passert.

Se oversikt over hyttetilsyn på våre hytter. Har du spørsmål om hytta er det bare å kontakte de.

Fasiliteter

  • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Ta av fra rv 3/25 ved Ebru og følg østre fjellveg (skiltet mot Nordhue) og følg denne så langt den går - til Gjetholen (Gitvola) sæter. Følg Rondanestien (2,5 km) eller Brennsæterstien (blåmerket 1,8 km) til koia.

Alternativ adkomst: Fjellveg i Vang allmenning, ca. 17 km fra Gåsbu til avkjøring mot Brennsætra. Parkering ved Brennsætra. Følg Rondanestien (2 km) eller blåmerket sti over Synsåsen til koia.

Adkomst vinter

Hytta er tilgjengelig om vinteren, men er ikke tilknyttet løypenettet. Rondanestiens trasé anbefales ikke fulgt på ski. Østre fjellveg fra Ebru er brøytet til Storødegarden (Støregarden) sætergrend. Alternativ parkering ved Budor (15 km fra Løiten Brænderi v/rv 25) eller ved Brumund (15 km fra Gåsbu). Det må brøytes løype ca. 2 km fra nærmeste oppkjørte løype (Brumund - Gjetholen (Gitvola) sæter.

Annonse

SjekkUT | Snippkoia

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
62

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Snippkoia ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT