Storhøliseter

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  18 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Storhølister er et stort seteranlegg nord i Langsua som har lange tradisjoner på å ta i mot fjellvandrere. Tidligere var det ei betjent hytte her, men i 2002 ble drifta lagt ned og DNT Oslo og Omegn ingikk avtale om å leie ei hytte til selvbetjeningshytte. Fra februar 2012 er det inngått leieavtale på nok ei hytte, slik at det nå er betydelig bedre overnattingskapasitet med ei hytte med 10 senger og ei hytte med 8 senger.

Hyttene ligger under Storhøpiggen, som er et flott turmål fra hytta. Rundturen om Svarttjønnholet er også en opplevelse særlig for de hesteinteresserte, da det hver sommer går en stor flokk med hingster på beite her.

Løypa fra Finnbøle kvistes til vinterferien og danner utgangspunktet for et flott tidlig kvista løypenett i området Langsua.

Med sin gode tilgjengelighet og et variert og lettgått terreng er Storhøliseter godt tilpassa for barnefamilier.

Den eldste hytta, Casparistua, er bortimot 300 år gammel. Den er oppkalt etter vår kjente høyfjellsdikter Theodor Caspari (1853-1948), som bodde på Storhøliseter gjennom mange år. Mye av Casparis diktning er inspirert av turene nettopp i dette området.

Viktig informasjon: 

 • Det er ikke lenger krav om forhåndsbestilling av senger og dagsbesøk er tillatt. Det er fortsatt mulig å forhåndsbestille senger for de som ønsker det og gjester med forhåndsbestilling har fortrinnsrett på seng.
 • Om du har symptomer på COVID19 skal du ikke besøke en DNT-hytte. Dette gjelder også milde symptomer.  
 • Alle gjester skal skrive seg inn i besøksprotokollen ved ankomst.  

Utstyr

Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller eget sengetøy skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Betal med DNT Hyttebetaling

Vi anbefaler alle gjester å betale elektronisk med appen DNT Hyttebetaling. Med denne appen kan du enkelt betale for mat og overnatting på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android. Appen fungerer også på steder uten telefon- og nettverksdekning.

Fungerer med bank- og kreditkort fra andre land.

Betalingsblankett

Du kan også betale ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund

Det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er et hundebur i uthus. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

Flere hytter i Langsua

Se oversikt over alle DNT-hyttene i Langsua 

Aktuelle kart

Norges-serien fra Nordeca: "Espedalen 10057"

Turkart: Huldreheimen (2008), Peer Gynts Rike (2008) og Skåbu-Espedalen-Fefor (2011) 1:50 000 og Huldreheimen (2008) 1:100 000 fra Nordeca og Jotunheimen (2009) 1:100 000 fra Cappelen Damm

Fasiliteter

 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Bil om sommeren
 • Sykkel

Adkomst sommer

Bilvei helt fram til hytta. Med kollektivtransport kan man ta lokalbuss fra Lillehammer til Espedalen Fjellhotell eller Dalseter høyfjellshotell og gå merket sti inn til Storhøliseter. Ca 3 timer å gå inn.

Adkomst vinter

Vinteråpen vei inn til Finnbølsetra, ca. 7 km å gå på ski inn til Storhøliseter. Alternativt kan man ta buss fra Lillehammer til Espedalen Fjellhotell eller Dalseter høyfjellshotell og gå derfra. Ca. 15 km å gå.

SjekkUT | Storhøliseter

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
6

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Storhøliseter ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT