Storhøliseter

  Legg til huskeliste
  124
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Storhøliseter er et stort seteranlegg nord i Langsua som har lange tradisjoner på å ta i mot fjellvandrere. Tidligere var det ei betjent hytte her, men i 2002 ble drifta lagt ned og DNT Oslo og Omegn ingikk avtale om å leie ei hytte til selvbetjeningshytte. 

  Med sin gode tilgjengelighet og et variert og lettgått terreng er Storhøliseter godt tilpassa for barnefamilier.

  Lang historie:
  Den eldste hytta, Casparistua, er bortimot 300 år gammel. Den er oppkalt etter vår kjente høyfjellsdikter Theodor Caspari (1853-1948), som bodde på Storhøliseter gjennom mange år. Mye av Casparis diktning er inspirert av turene nettopp i dette området.

  Flott turområde
  Hyttene ligger under Storhøpiggen, som er et flott turmål fra hytta. Rundturen om Svarttjønnholet er også en opplevelse særlig for de hesteinteresserte, da det hver sommer går en stor flokk med hingster på beite her.

  Tidlig kvisting om vinteren
  Løypa fra Finnbøle kvistes til vinterferien og danner utgangspunktet for et flott tidlig kvista løypenett i området Langsua.

  Om hytta

  • Antall soveplasser totalt: 18
  • Antall senger tilgjengelig for bestilling: 10 
  • Antall senger for drop-in: 8

  Sengene som kan forhåndsbestilles, er nummererte (se plantegninger under Bilder).

  Utstyr

  Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller eget sengetøy skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

  Oppskriftshefte basert på proviantlageret
  I et nytt prosjekt har vi i DNT jobbet med å utvikle et oppskriftshefte basert på proviantlagrene på selvbetjeningshytter. Her finner du en rekke fristende og overraskende matretter du kan lage når du besøker våre selvbetjente hytter.
  Ta en titt i vårt oppskriftshefte

  Betaling

  Priser på overnatting og proviant
  Vi gjør oppmerksom på at prisene på hytta følger prislisten til DNT Oslo og Omegn. Andre medlemsforeninger i DNT kan ha andre priser.
  Gå til prisliste 

  Forhåndsbestilling via hyttebestilling.dnt
  Det har aldri vært enklere å bestille hyttetur på DNT-hyttene. Via hyttebestilling.dnt.no  kan du enkelt se når hytta er ledig, utforske hytter i kart og bestille plass. DNT Oslo og Omegn legger ut et begrenset antall senger for bestilling. Resten av sengene vil være åpne for drop-in.

  Betal med DNT Hyttebetaling
  Vi anbefaler alle gjester som ikke forhåndsbestiller og betale elektronisk med appen DNT Hyttebetaling  . Med denne appen kan du enkelt betale for mat og overnatting på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android. Appen fungerer også på steder uten telefon- og nettverksdekning.

  Fungerer med bank- og kreditkort fra andre land.

  Betalingsblankett
  Du kan også betale ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Da sender vi deg faktura, men vær oppmerksom på at det påløper et gebyr på kr. 50,- ved bruk av betalingsblankett. Husk å fylle inn riktig pris for overnatting ut fra alder og medlem/ikke-medlem og alt du har tatt av mat. Til orientering er det ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

  Hund

  Det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er et hundebur i uthus. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

  Flere hytter i Langsua

  Se oversikt over alle DNT-hyttene i Langsua 

  Aktuelle kart

  Norges-serien fra Nordeca: "Espedalen 10057"

  Turkart: Huldreheimen (2008), Peer Gynts Rike (2008) og Skåbu-Espedalen-Fefor (2011) 1:50 000 og Huldreheimen (2008) 1:100 000 fra Nordeca og Jotunheimen (2009) 1:100 000 fra Cappelen Damm

  Fasiliteter

  • 12v
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  Annonse
  LangsuaEspedalen landskapsvernområde

  Adkomst mulig med

  • Bil om sommeren
  • Sykkel

  Adkomst sommer

  Bilvei helt fram til hytta. Med kollektivtransport kan man ta lokalbuss fra Lillehammer til Espedalen Fjellhotell eller Dalseter høyfjellshotell og gå merket sti inn til Storhøliseter. Ca 3 timer å gå inn.

  Adkomst vinter

  Vinteråpen vei inn til Finnbølsetra, ca. 7 km å gå på ski inn til Storhøliseter. Alternativt kan man ta buss fra Lillehammer til Espedalen Fjellhotell eller Dalseter høyfjellshotell og gå derfra. Ca. 15 km å gå.

  SjekkUT | Storhøliseter

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  124

  SjekkUT-besøk