Reinsvassbu

  Legg til huskeliste
  8
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  NB! Grunnet hensyn til den sårbare villreinen er hytta stengt i perioden 1. desember til 16. juni. 

  Fra 16. juni er det mulig å bestille inntil 4 senger på rom 1. Rom 2 med 2 senger kan ikke bestilles på forhånd er tilgjengelig for drop-in.

  Reinsvassbu er et knutepunkt i DNTs hytte- og rutenett med merka stier til fire hytter. Hytta ligger i vestenden av Reinsvatnet, ca 900 moh., i åpent terreng omkranset av fjelltopper på 17-1800 meter. Det er 10 sengeplasser og 6 ekstra madrasser i hytta. Hytta er en perle for fjellfolk som vil utenfor den største trafikken i Sunndalsfjella. Landskapet er veldig grønt og frodig rundt selve hytta, og så tårner de alpine tindene seg opp og skaper en vakker kontrast. Reinsvassbu ligger i det man kan kalle skillet mellom det milde østlandet, og det alpine vestlandet med spisse topper og spennende egger.

  Dette er en selvbetjent hytte. Det betyr at du kan kjøpe mat i proviantlageret i tillegg til maten du eventuelt har med deg. Utvalget i proviantlageret vil variere. I tillegg må du ha med eget sengtøy / sovepose eller lakenpose/silkesengesett, samt rydde og vaske hytta etter bruk slik at den fremstår som ren og ryddig for neste besøkende som kommer. Her kan du lese mer om hvordan du bruker en DNT hytte: https://www.dnt.no/hytteguide/

  Reinsvassbu er flott utgangspunkt for dagsturer f.eks. til Reinstinden eller Slotthø. Fra hytta kan du ta dagstur utover den flate og lettgåtte Vikebotnen og komme helt ut på kanten ned mot Eikesdalsvatnet og nyte utsikten mot Hoemsdalen, Breifonntind og Juratind. Du kan også fortsette stien ned til Vike. Herfra kan du få båtskyss til idylliske Hoemsbu. Ellers kan du fra Reinsvassbu ta den noe lengere turen til Aursjøhytta. Stien går i lett terreng gjennom Vakkerdalen opp til Vakkerdalsbandet og videre gjennom den åpne Stordalen til Aursjøhytta.

  Det er fine fiskemuligheter i Reinsvatnet og Øksendalstjønnan. Hytta ligger innenfor Dovrefjell verneområde. Villreinen en kan treffe på i Sunndalsfjellene er den siste rest av vår opprinnelige ville fjellrein. De er mye mer sky enn annen norsk villrein. De flykter gjerne 2-3 km når de blir skremt. Hold derfor god avstand om du er så heldig å få øye på disse flotte dyrene.

  Hund: Det er ikke tillatt med hund inne i hovedhytta. Men i vedskjulet er det et hundebur.

  Villrein: Hytta ligger i et av Norges 24 villreinområder. Her kan du lære mer om hvordan du skal ta hensyn til villreinen når du ferdes i fjellet.Hvis du vil vite mer om villreinens bruk av fjellet og hvordan DNT arbeider med villrein og ferdsel, finner du det på dnt.no/villrein

  Aktuelle kart: Norges-serien fra Nordeca: "Sunndalsøra 10078" Turkart: Dovrefjell Sunndalsfjella (2009) og Romsdalen (2008) i 1:100 000 fra Nordeca

  Fasiliteter

  • 12v
  • Fiske
  • Mobildekning
  • Steikeovn
  • Bade
  • Teltplass
  • Vedovn

  Passer for

  • Barnevennlig
  Annonse
  Romsdalen og EikesdalenEikesdalsvatnet landskapsvernområde

  Adkomst sommer

  Bilvei fra Sunndalsøra og Eikesdalen om Aursjøen. Veien tar av over demningen ved Holbu. Parkering ved østenden av Reinsvatnet. Merket sti på nordsiden av vannet, ca 2 timers gange. Stien på sørsiden av vannet er nedlagt grunnet villreinhensyn. Ved mye nedbør og snøsmelting må man regne med vading over elva ved Øksendalstjønnan. Merket sti fra Brandstad, ( 5-6 timer), Hoemsbu/Vike( 4-5 timer), Aursjøhytta (ca. 6-7 timer) og Raubergshytta (ca. 6 timer). Nærmeste bussforbindelse er til Sunndalsøra.

  Sommerbru over elva vest i Vikebotnen.

  Adkomst vinter

  Av hensyn til villreinen er hytta stengt frem til 16. juni. 

  SjekkUT | Reinsvassbu

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  8

  SjekkUT-besøk