Reinsvassbu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  10 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst
Bli DNT-medlem

Hytta må forhåndsbookes:På grunn av smitteverntiltak MÅ hytta bestilles på forhånd. Det er rombooking og to 2-sengsrom er tilgjengelig for booking. Er dere flere enn 4 og fra samme husstand? Ta kontakt på dntromsdal@dnt.no da det er flere senger på Rom 1. Grunnet Covid-19 er det ikke tillatt med dagsbesøk. Dette er svært viktig av smittevernhensyn. Vi anbefaler eget sengetøysett. Har du sovepose eller lakenpose, husk eget putevar.

Reinsvassbu er et knutepunkt i DNTs hytte- og rutenett med merka stier til fire hytter. Hytta ligger i vestenden av Reinsvatnet, ca 900 moh., i åpent terreng omkranset av fjelltopper på 17-1800 meter. Det er 10 sengeplasser og 6 ekstra madrasser i hytta. Hytta er en perle for fjellfolk som vil utenfor den største trafikken i Sunndalsfjella. Landskapet er veldig grønt og frodig rundt selve hytta, og så tårner de alpine tindene seg opp og skaper en vakker kontrast. Reinsvassbu ligger i det man kan kalle skillet mellom det milde østlandet, og det alpine vestlandet med spisse topper og spennende egger.

Reinsvassbu er flott utgangspunkt for dagsturer f.eks. til Reinstinden eller Slotthø. Fra hytta kan du ta dagstur utover den flate og lettgåtte Vikebotnen og komme helt ut på kanten ned mot Eikesdalsvatnet og nyte utsikten mot Hoemsdalen, Breifonntind og Juratind. Du kan også fortsette stien ned til Vike. Herfra kan du få båtskyss til idylliske Hoemsbu. Ellers kan du fra Reinsvassbu ta den noe lengere turen til Aursjøhytta. Stien går i lett terreng gjennom Vakkerdalen opp til Vakkerdalsbandet og videre gjennom den åpne Stordalen til Aursjøhytta.

Det er fine fiskemuligheter i Reinsvatnet og Øksendalstjønnan. Hytta ligger innenfor Dovrefjell verneområde. Villreinen en kan treffe på i Sunndalsfjellene er den siste rest av vår opprinnelige ville fjellrein. De er mye mer sky enn annen norsk villrein. De flykter gjerne 2-3 km når de blir skremt. Hold derfor god avstand om du er så heldig å få øye på disse flotte dyrene.

Hund: Det er ikke tillatt med hund inne i hovedhytta. Men i vedskjulet er det et hundebur.

Villrein: Hytta ligger i et av Norges 24 villreinområder. Her kan du lære mer om hvordan du skal ta hensyn til villreinen når du ferdes i fjellet.Hvis du vil vite mer om villreinens bruk av fjellet og hvordan DNT arbeider med villrein og ferdsel, finner du det på dnt.no/villrein

Aktuelle kart: Norges-serien fra Nordeca: "Sunndalsøra 10078" Turkart: Dovrefjell Sunndalsfjella (2009) og Romsdalen (2008) i 1:100 000 fra Nordeca

Fasiliteter

 • 12v
 • Fiske
 • Mobildekning
 • Steikeovn
 • Bade
 • Teltplass
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Bilvei fra Sunndalsøra og Eikesdalen om Aursjøen. Veien tar av over demningen ved Holbu. Parkering ved østenden av Reinsvatnet. Merket sti på nordsiden av vannet, ca 2 timers gange. Stien på sørsiden av vannet er nedlagt grunnet villreinhensyn. Ved mye nedbør og snøsmelting må man regne med vading over elva ved Øksendalstjønnan. Merket sti fra Brandstad, ( 5-6 timer), Hoemsbu/Vike( 4-5 timer), Aursjøhytta (ca. 6-7 timer) og Raubergshytta (ca. 6 timer). Nærmeste bussforbindelse er til Sunndalsøra.

Sommerbru over elva vest i Vikebotnen.

Adkomst vinter

I påsken er det som oftest brøytet opp til Holbu demningen. Det vil da være mulig å ta seg inn til hytta fra parkeringsplassen. Beregn ca. 8-9 km på ski gjennom relativt flatt landskap. Bompenger ved ekstraordinær brøyting er 200,-. Følg DNT Romsdal, og Torbudalen på Facebook for å få oppdateringer på status for vei.

Utenom påske møter man gjerne stengt vei, og adkomsten blir noe mer strabasiøs opp bakkene i Litjldalen.

Det er ikke merkede løyper i området på vinterstid.

SjekkUT | Reinsvassbu

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

2

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Reinsvassbu ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT