Skongenes fyr

  Legg til huskeliste
  113
  SjekkUT-besøk

  Annonse
  • 18 sengeplasser
  • Åpen hele året

  Skongenes fyr drives av Ytre Nordfjord Turlag/Sogn som har leieavtale med Kystverket. Vinden kan være sterk og været skifter fort her ute i havgapet. Hele året anbefales det å pakke med seg regntøy, ullundertøy og godt skotøy. Fyret inngår i kystledsamarbeidet mellom DNT, Forbundet Kysten og andre.

  Beliggenhet 

  Har du lyst til å opplev en frisk annerledes langhelg eller ferie? Ta en tur til Skongenes fyr ved Stad på Nordvestlandet. Her kan du overnatte i fyrvokterboligen, kose deg på det lune tunet og oppleve et eldorado av klipper, stier og spennende steder å oppdage.

  Rom

  Vi leier ut kun hele rom på Skongenes fyr. Hovedhuset har 4 soverom med 17 sengeplasser. fordelt på dobbeltsenger, familiekøyer, vanlige køyesenger og enkle senger.

  Utstyr 

  Godt utstyrt kjøkken med  kjøl/frys skap, komfyr m/stekeovn, kaffetrakter, varmt og kaldt vann. Stue med spisebord og nydelig utsikt. Toalett, ikke dusj. Det er begrenset med strøm på fyret så ikke sett på formye på en gang

  Hugs å ta med sengekle, DNT nøkkel og mat!

  Vatn

  Fyret har sisterne for å samle opp takvann så vi kan ikke garantere rent drikkevann, så ta med eget drikkevann. Begrens bruk av vann.

  Hund 

  Hunden skal ikkje inn i hytta.

  Naturvern

  Hugs alltid sporlaus ferdsel

  Bestilling og betaling 

  Bestill og betal for overnatting via Visbook, klikk på den grønne knappen. Pris for medlem av DNT kr. 500,-Ikke medlem av DNT, kr. 700,-

  Det er montert DNT hengelås . Har du ikke DNT nøkkel så finner du en i en nøkkelboks i boden ute på fyret. Kode til nøkkelboksen fås ved å ringe tlf. 92997913, 48955867 eller sende en mail til oss ytre.nordfjord.turlag@gmail.com

  DNT –medlemskap 

  Me har rabatterte prisar til medlem. Meld deg inn i DNT for medlemspris du også! Samstundes støtter du det gode arbeidet som vert lagt ned av DNT!

  Aktiviteter 

  Ved lavvann er det fine muligheter for lek i fjæra og på skjæret rett nedenfor fyret. Her er det anemoner, tang, krabber, skjell og fugler. Da er det også mulig å gå til og fra fyret langs standkanten til Sætre sanden (umerket tur langs fjære).

  Fin bratt tursti innover mot Vedvik. Flotte berg og sandstrender å oppleve i tørt vær. Mange fine planter.

  Det ble bygget flere torvhus i området. De ble brukt til å oppbevare torva i, som brensel i hjemmet. Lyngheiene ble holdt nede av dyra som var på beite. Her er mange hjort å se tidlig morgen eller i kveldsskumringen.

  Langs stiene gror vegitasjonen, einebusker, trær, bregner og lyng mm. Ta gjerne med deg en liten hagesaks og klipp unna greiner og kvister som vokser for mye inn i stiene. Alt hjelper på.

  Gode fiskemuligheter langs bergene rundt Skongsneset.

  Er man først i Vågsøy er det også vel verdt å få med seg Kannesteinen, Norges største naturlige polypp, Refviksanden, kåret til en av Norges vakreste strender og det stormfulle Kråkenes fyr og kulturfyret Ulvesund.

  _____

  For spørsmål, kontakt Tor Magne Gangsøy 489 55 867 eller vakt telefonen 929 97 913 

  VELKOMMEN TIL SKONGENES OG HÅPER AT ALLE FÅR ET FLOTT OPPHOLD 

  PS! Skongenes fyr er et av de mange fyrene og overnattingstedene langs kysten som DNT eier eller disponerer.

  Fasiliteter

  • 220v
  • Booking
  • Fiske
  • Strømovn
  • Mobildekning
  • Steikeovn
  • Utleie
  • Bade

  Passer for

  • Barnevennlig
  • Skoleklasser
  Annonse
  Fjordane

  Adkomst sommer

  12 km kjøring fra Måløy sentrum i Vågsøy kommune, ligger Halsør/Sætrasanden. Følg veien fra Måløy til Raudeberg, fortsett utover mot Halsør/Vedvik langs fjæra, kjør 4,5 km, forbi navneskiltet Halsør og videre til Sætrasanden. I begynnelsen av en skarp sving, på autovernet, sees skilt (på en trefjøl) til Skongenes Fyr. Parkeringsplass overfor busstopp langs hovedveien. Infoskiltet ved busstoppet viser merket rute til Skongenes fyr. Fra parkeringsplassen viser skilt festet til autovernet hvor stien fortsetter, gå videre på privat grusvei, etterhvert smalere til tursti. En drøy times gange ut til fyret. Stien følger strømlinja utover og er godt merket hele veien fram med røde T-merker og røde punkt.

  Adkomst vinter

  Følg standardstien som er beskrevet for sommeradkomsten.

  SjekkUT | Skongenes fyr

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  113

  SjekkUT-besøk