Vatnane

Annonse

Om hytta

Vatnane er åpen for booking. For å begrense smitte må alle booke seng på forhånd.

På grunn av smitteverntiltak må alle sengeplasser bookes på forhånd. Det er også viktig at du leser igjennom regler for hyttebesøk i 2021 før du drar på hytten. Dagsbesøk og drop-in er ikke tillatt, men teltere kan hente ut proviant og låne toalettet ved behov.

Vær og føremeldinger varierer mye. Kart og kompass anbefales, merking kan forsvinne under snø og i tåke. Sjekk aktuelle føremeldinger før turen.

Vatnane ligger i en stølsbø på Fagerdalshalvøya mellom Arnafjord og Finnafjorden i Sogn, i et av de mest karakteristiske og vakreste områder vestlandsnaturen kan by på. Her står fjord og fjell i sterke kontraster til rolig stølsidyll der sauen beiter inn til hytteveggen. Den ligger 2–3 timers gange fra Åsedalen og 2–3 timers gange fra fjorden. Fra fjorden er det to fine oppganger, fra Tenne og fra Haugen, der man går opp om stølen Rosete.

Last ned DNT Hyttebetaling på mobilen. Da kan du enkelt betale både for overnatting og mat på hyttene.

Vatnane er bygget over samme lest som det gamle selet, har sengeplasser og er ubetjent. Begrenset overnattingskapasitet i 2020 av smittevernhensyn. All overnatting må forhåndsbestilles. Det gjelder både voksne og barn. (Les også: Slik booker du sengeplass på turlagshytter).

Stiene til Vatnane er ikke merket, men de er relativt tydelige og mye brukt. Både dalføret fra Åsedalen og stien opp fra Tenne i Arnafjord er lett å følge. Fine dagsturer fra hytten: Fagerdalsnipa, Fagerdalshalvøya rundt, Einebærfjell og Dagvatnet.

Opp fra Arnafjord: Stien fra Arnafjord til Vatnane starter på Tenne. Du kommer til to grustak, kjør forbi det første, og forbi et lite granholt og sving opp til venstre der stien starter som en liten gammel skogsvei. Følg denne til skilt Vatnane. Herfra det bærer raskt oppover. Stien slynger seg opp gjennom gran- bjørkeskog som etter hvert går over i småskog, kratt og lyng. Du ser fjorden, hører brusende fosser og sprudlende bekker. Ved Fossesete kommer du tett innpå et av fossefallene.

Halvannen time senere er du oppe ved hytten. Det er godt å sette seg i solveggen etter å ha svettet seg opp en sommerdag, eller på ski i sørpeføre en nydelig ettermiddag rundt påsketider.

En ekstra overnatting her gir muligheter til å utforske Fagerdalshalvøya, du kan gå rundt langs kanten med Fagerdalsnipa som høyeste punkt. Du får orkesterplass mot Finnafjorden og Sognefjorden. Fra Vatnane kan man også gå tur på Einebærfjell, en luftig rygg med stor utsikt. Til Solrenningen kan man gå over Skrivareggi – en ferdselsvei mye brukt før i tiden, og et godt valg både til fots og på ski. Rundtur 

Vil man gå en fin rundtur, legges returen om Rosete. Da følger man sti i nordlig retning fra hytten, dreier av ned mot Rosete (lokal varding), hvorfra man går på tydelig og god sti ned til Arnafjord. Utstyr 

Vatnane er tilgjengelig og åpen hele året. Hytten har ikke proviant, så det må man ta med selv. Hytten er utstyrt med alt du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengetøy (ta med laken-/sovepose), gass og ved. Begrenset overnattingskapasitet i 2020 av smittevernhensyn. All overnatting må forhåndsbestilles. Det gjelder både voksne og barn. (Les også: Slik booker du sengeplass på turlagshytter). Hund 

Det er tilrettelagt for hund på Vatnane med et bur på kjøkkenet. Må forhåndsbestilles. Fiske ved Vatnane 

Gode fiskevann i området. Salg av fiskekort på hytten.

Fasiliteter

  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra Sognefjorden: Buss eller båt (fra Bergen) til Vik i Sogn, buss (skoledager) eller drosje til Arnafjord.

For rundtur bruker de fleste bil: Om Vikafjellsvegen til Vik og videre vel 20 km. til Arnafjord.

Sjekk også rutetider og transport på Bergen og Hordaland Turlag sine nettsider.

Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 7 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: