Vikerkoia

Vikerkoia

Om hytta

Åpning av den nye Vikerkoia lørdag 29. september 2018 kl. 12!! Vel bekomme.

Koia ligger nordøst på Vikerfjell og er Ringerikes Turistforenings eldste koie. Den er et flott utgangspunkt for helgeturer hele året. Lett adkomst med bil helt fram sommer som vinter.

Koia inneholder to soverom med til sammen ni senger og et kombinert oppholdsrom og kjøkken.

For beskrivelse og status på skiløypene i området, sjekk ut: http://skisporet.no/buskerud/vikerfjell eller http://www.vikerfjellski.no/

I Vikerfjellområdet kan det fiskes i ca. 20 vann og det er tillatt å fiske med stang fra land og pilke vinterstid. Det blir satt ut to-somrige ørreter hvert år og det er kalket i flere vann de siste 25 årene. Ørret på 2,5 kg er tatt i området og det finnes også abbor i noen vann.

Kort fås kjøpt på Inatur.no og på bensinstasjoner i Hønefoss og Ådalen, på campingplasser og butikker i Ådal samt hos Bjørn Karlengen ved brua på Ringmoen.

Se link: http://www.aadalsiden.info/

Forslag for dagsturer

1. Tjernsringen og Kjølfjell, 3-4 timer, dagstur om du finner molte.

2. Svarttjernshøgda og Store steinen, 4 timer, mer om du finner molte.

Parkering

Gjester på Vikerkoia skal parkere på parkeringsplassen langs Vikerseterveien. Kjærlighetsstien som er hytteveien på sørsiden av Vikerkoia, skal ikke benyttes. Denne vegen er privat og skal kun brukes av de som er medlemmer av den vegen.

Booking

Alle kan bruke koia, men kun medlemmer av Turistforeningen får tilgang til nøkkel. De som forhåndsbestiller har fortrinnsrett til sengeplassene på koia. Ingen kan likevel bortvises. Koia disponeres fra kl 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen.

Se oversikt over ledige plasser/ Bestill plass på koia

GPS-posisjon for Vikerkoia: UTM 32V 552593 6701566

Sist oppdatert 19.02.2019

Fasiliteter

  • Fiske
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Barnevennlig
  • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelighet

  • Helårsbil
  • Sykkel

Adkomst sommer

Helårs bilvei helt fram. E16 til Ringmoen nord for Hallingby, ta av mot Vikerfjell, ta til høyre etter brua over Killingstrømmen. Kjør til avkjøringen for Vikersetra, her er det betalingsbom (mynter). Hytta ligger like ved parkeringsplassen for Sandvikseter.

Papirkart

Kartblad: 044 Holleia - Vikerfjell