Høgevarde Gamle

Annonse

Om hytta

Hytta ligger fantastisk til på Norefjellryggen med formidabel utsikt. Gamle Høgevarde har booking. Gamle Høgevarde er ei hytte hvor eldste del er fra 1893, og som fremdeles er i bruk. 

VIKTIG INFORMASJON: Pga coronarestriksjoner, er antall senger for utleie for tiden redusert.  Hytta er for tiden kun tilgjengelig for de som har booket.

Vi oppfordrer alle gjester til å følge de anbefalte smittevernregler fra Folkehelseinstituttet. Dette innbærer blant annet å være nøye med vask og hygiene av både hytte og gjester. Viktig med god håndvask og bruk av Antibac jevnlig. Det skal være minimum 1 meters avstand mellom gjester som ikke er fra samme husstand.

Hytta skal vaskes med klorvann, som du finner på hytta. (1,25 dl på 5 liter vann). Vær nøye med å vaske alle berøringspunkter. Oppvask skal etter vask skylles med kokende vann og lufttørke.

KAFE PÅ HØGEVARDE GAMLE: Se åpningstider på Facebooksiden til Høgevarde turisthytte. 

BELIGGENHET: Gamle Høgevarde turisthytte ligger på Norefjellryggen, 1400 moh, som første hytte på ruta mot Hardangervidda. Høgevarde er kjent for sitt fantastiske turområde og er lett tilgjengelig fra sentrale Østlandet.Norefjellryggen er en høytliggene og smal fjellrygg, og dermed vær- og skredutsatt. Om vinteren bør man derfor holde seg til de permanent stikka løypene. 

UTSTYR: Hytta, som er utbetjent, har 23 sengeplasser fordelt på fem soverom. Det er dyner og puter i sengene, man må bruke eget sengetøy eller lakenpose. Alle rommene er åpne og tilrettelagt for hund, men hunden har ikke lov til å sove i senger o.l. 1.etasje: stue og kjøkken med nødvendig utstyr til matlaging. Gassbluss. Rommet er oppvarmet med propanovn. Det er hundebur i stuen. 1 soverom med 4 soveplasser, fordelt på to køyesenger med direkte inngang fra stuen.

2. etasje: enkelt lite kjøkken med gassbluss og nødvendig kjøkkenutstyr. 2 soverom med 8 soveplasser hver, fordelt på to køyesenger i hvert rom. Et av rommene har vedovn. 1 soverom med 5 soveplasser, fordelt på en køyeseng og en familiekøye. Vedovn på rommet. 1 soverom med 6 soveplasser, fordelt på en køyeseng, en familiekøyeseng og en enkeltseng som er kun 180 cm lang. Vedovn på rommet. Det finnes også en del løse madrasser.   

VANN: Vann hentes i tjernet nedenfor hytta. Eller du må smelte snø om vinteren.

AKTIVITETER: Hytta har en kafeteriadel som vanligvis er åpen med servering kl. 11 - 16 i vinterferie, påske, sommerferie og høstferie, samt i helger i vinter- og høstsesong. Værforbehold!! Enkel, varm mat. Kontant- og kortbetaling i kafeteriaen, dessverre ikke Vipps.

Ved Høgevardtjenn nedenfor hytta er det tre dyregraver (brukt til å fange reinsdyr i), og ved stien nordvestover mot Toveseter er det flere dyregraver og en buestilling. Disse er avmerket på turkart Norefjell-Eggedalsfjella 1:50 000. På Høgevardetoppen, 1459 moh, like nordøst for hytta, er det en sikteplate som forteller hvilke fjell man ser i alle himmeretninger. Fra toppen er det den videste utsikten i Sør-Norge nest etter Gaustatoppen. Man ser drøyt 40 000 kvadratkilometer på en klar dag! Gråfjell noen kilometer lenger nordvest rager imidlertid høyere med 1466 moh. Utsikten derfra er ikke like vid, men det er absolutt verdt å ta turen oppom. Sagnet sier det skal finnes sølv der. Norefjell er en fin blanding av høyfjell, skog og seterområder, og det er mye interessant å se for en vandrer.

HUND: Hele hytta er tilrettelagt for hund, bortsett fra kafeteriaen.

OVERNATTING: må bestilles på forhånd. Se egen knapp for bestilling lenger opp på denne siden.  

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

  • Booking
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Buss til Eggedal og taxi til Tempelseter, to timers gange på merka sti oppover til Høgevarde.
Bil til Bøseter/Quality Hotell og på merket sti opp lia og videre til Høgevarde.

Adkomst vinter

Buss til Norefjellstua, på ski i permanent staka løype til Høgevarde. 

Buss til Eggedal og taxi til Tempelseter, på ski i permanent staka løype til hytta. 

OBS! Norefjellryggen er værutsatt, været skifter raskt og det kan være skredfare. Følg derfor staka løyper.

Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 30 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: