Høgevarde gamle

    Legg til huskeliste
    150
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    Hytta ligger fantastisk til på Norefjellryggen med formidabel utsikt. Høgevarde gamle sin eldste del er fra 1893, og den er fremdeles i bruk.

    KAFE PÅ HØGEVARDE GAMLE: Enkel, varm mat og drikke serveres på kafeen. Se åpningstider på Facebooksiden til Høgevarde turisthytte. I høyfjellet varierer været om det er mulig å holde åpent, og Jarle Huseby som driver Kafeen oppdaterer alltid facebooksiden, om han holder åpent. Siden oppdateres sporadisk, gjerne fredag kveld eller lørdag morgen samme helg. Kontant- og kortbetaling i kafeteriaen, dessverre ikke Vipps. God tur og nyt en sikkerlig høyfjellskafe!😊

    BELIGGENHET: Høgevarde gamle ligger på Norefjellryggen, 1400 moh, som første hytte på ruta mot Hardangervidda. Høgevarde er kjent for sitt fantastiske turområde og er lett tilgjengelig fra sentrale Østlandet. Norefjellryggen er en høytliggene og smal fjellrygg, og veldig vær- og skredutsatt. Om vinteren bør man derfor holde seg til de permanent stikka løypene.

    UTSTYR: Hytta, som er ubetjent, har totalt 23 sengeplasser fordelt på fem soverom. Det er dyner og puter i sengene, men man skal bruke eget sengetøy eller lakenpose.

    1.etasje: stue og kjøkken med nødvendig utstyr til matlaging. Det er vaskemidler, bøtter og kluter for oppvask og rengjøring etter bruk. Gassbluss. Rommet er oppvarmet med propanovn. 1 soverom med 4 soveplasser, fordelt på to køyesenger med direkte inngang fra stuen.

    2. etasje: enkelt, lite kjøkken med gassbluss og nødvendig kjøkkenutstyr. 2 soverom med 4 soveplasser, fordelt på to køyesenger i hvert rom. Et av rommene har vedovn. 1 soverom med 5 soveplasser, fordelt på en køyeseng og en familiekøye. Vedovn på rommet. 1 soverom med 6 soveplasser, fordelt på en køyeseng, en familiekøyeseng og en enkeltseng som er kun 180 cm lang. Vedovn på rommet. Det finnes også en del løse madrasser. Ved i eget rom i 1. etg.

    VANN: Vann hentes i tjernet nedenfor hytta. På vinteren må du smelte snø.

    HUND: Alle rommene er åpne og tilrettelagt for hund, men hunden har ikke lov til å sove i senger o.l. Det er hundebur i stuen i 1.etasje. Plass til hunden bestilles på samme måte som senger.

    AKTIVITETER: Ved Høgevardtjenn nedenfor hytta er det tre dyregraver (brukt til å fange reinsdyr i), og ved stien nordvestover mot Toveseter er det flere dyregraver og en buestilling. Disse er avmerket på turkart Norefjell-Eggedalsfjella 1:50 000. På Høgevardetoppen, 1459 moh, like nordøst for hytta, er det en sikteplate som forteller hvilke fjell man ser i alle himmeretninger. Fra toppen er det den videste utsikten i Sør-Norge nest etter Gaustatoppen. Man ser drøyt 40 000 kvadratkilometer på en klar dag! Gråfjell noen kilometer lenger nordvest rager imidlertid høyere med 1466 moh. Utsikten derfra er ikke like vid, men det er absolutt verdt å ta turen oppom. Sagnet sier det skal finnes sølv der. Norefjell er en fin blanding av høyfjell, skog og seterområder, og det er mye interessant å se for en vandrer.

    BESTILLING: Hytta leies på sengebasis og kan forhåndsbestilles. Ved uanmeldt besøk, kan man gjøre opp for seg gjennom appen "DNT Hyttebetaling". Du disponerer hytta fra kl. 14 ankomstdag til kl. 13 avreisedagen.

    HISTORIE: Høgevarde gamle er DNT Drammen og Omegn sin første hytte. Les mer om historien til hytta her .


    Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.


    Fasiliteter

    • Booking
    • Vedovn

    Passer for

    • Hund
    Annonse
    Norefjell og Eggedalsfjella

    Adkomst sommer

    Buss til Eggedal og taxi til Tempelseter eller egen bil til Tempelseter. Derfra to timers gange/ca 6km på merka sti oppover til Høgevarde.

    Bil til Bøseter/Quality Hotell. Derfra på merket sti opp lia og videre til Høgevarde, ca 12km.

    Adkomst vinter

    Buss til Norefjellstua, eller egen bil som parkeres ved Norefjellstua, på ski i permanent staka løype til Høgevarde.

    Buss til Eggedal og taxi til Tempelseter, eller egen bil til Tempelseter, på ski i permanent staka løype til hytta.

    Fra Gulsviksetran er det kjørt skispor opp til hytta.

    OBS! Norefjellryggen er værutsatt, været skifter raskt og det kan være skredfare. Følg derfor staka løyper.

    SjekkUT | Høgevarde gamle

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    150

    SjekkUT-besøk