Høgevarde gamle

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Hytta ligger fantastisk til på Norefjellryggen med formidabel utsikt. Høgevarde gamle sin eldste del er fra 1893, og den er fremdeles i bruk. 

KAFE PÅ HØGEVARDE GAMLE: Enkel, varm mat samt drikke. Kontant- og kortbetaling i kafeteriaen, dessverre ikke Vipps. Se åpningstider på Facebooksiden til Høgevarde turisthytte. Alltid værforbehold!! 

BELIGGENHET: Høgevarde gamle ligger på Norefjellryggen, 1400 moh, som første hytte på ruta mot Hardangervidda. Høgevarde er kjent for sitt fantastiske turområde og er lett tilgjengelig fra sentrale Østlandet. Norefjellryggen er en høytliggene og smal fjellrygg, og veldig vær- og skredutsatt. Om vinteren bør man derfor holde seg til de permanent stikka løypene. 

UTSTYR: Hytta, som er ubetjent, har totalt 23 sengeplasser fordelt på fem soverom. Det er dyner og puter i sengene, men man skal bruke eget sengetøy eller lakenpose. 

1.etasje: stue og kjøkken med nødvendig utstyr til matlaging. Gassbluss. Rommet er oppvarmet med propanovn. 1 soverom med 4 soveplasser, fordelt på to køyesenger med direkte inngang fra stuen.

2. etasje: enkelt, lite kjøkken med gassbluss og nødvendig kjøkkenutstyr. 2 soverom med 4 soveplasser, fordelt på to køyesenger i hvert rom. Et av rommene har vedovn. 1 soverom med 5 soveplasser, fordelt på en køyeseng og en familiekøye. Vedovn på rommet. 1 soverom med 6 soveplasser, fordelt på en køyeseng, en familiekøyeseng og en enkeltseng som er kun 180 cm lang. Vedovn på rommet. Det finnes også en del løse madrasser.   Ved i eget rom i 1. etg.

VANN: Vann hentes i tjernet nedenfor hytta. På vinteren må du smelte snø.

HUND: Alle rommene er åpne og tilrettelagt for hund, men hunden har ikke lov til å sove i senger o.l. Det er hundebur i stuen i 1.et. Det er ikke tilrettelagt for hund i kafeteriaen. 

AKTIVITETER: Ved Høgevardtjenn nedenfor hytta er det tre dyregraver (brukt til å fange reinsdyr i), og ved stien nordvestover mot Toveseter er det flere dyregraver og en buestilling. Disse er avmerket på turkart Norefjell-Eggedalsfjella 1:50 000. På Høgevardetoppen, 1459 moh, like nordøst for hytta, er det en sikteplate som forteller hvilke fjell man ser i alle himmeretninger. Fra toppen er det den videste utsikten i Sør-Norge nest etter Gaustatoppen. Man ser drøyt 40 000 kvadratkilometer på en klar dag! Gråfjell noen kilometer lenger nordvest rager imidlertid høyere med 1466 moh. Utsikten derfra er ikke like vid, men det er absolutt verdt å ta turen oppom. Sagnet sier det skal finnes sølv der. Norefjell er en fin blanding av høyfjell, skog og seterområder, og det er mye interessant å se for en vandrer.

BESTILLING: Overnatting kan forhåndsbestilles. Se egen knapp for bestilling lenger opp på denne siden. For dropin-besøk, gjør du opp for opphold i appen "DNT Hyttebetaling". 

HISTORIE: Høgevarde gamle er DNT Drammen og Omegn sin første hytte. Les mer om historien til hytta her

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

  • Booking
  • Vedovn

Passer for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Buss til Eggedal og taxi til Tempelseter eller egen bil til Tempelseter. Derfra to timers gange/ca 6km på merka sti oppover til Høgevarde.

Bil til Bøseter/Quality Hotell. Derfra på merket sti opp lia og videre til Høgevarde, ca 12km.

Adkomst vinter

Buss til Norefjellstua, eller egen bil som parkeres ved Norefjellstua, på ski i permanent staka løype til Høgevarde.

Buss til Eggedal og taxi til Tempelseter, eller egen bil til Tempelseter, på ski i permanent staka løype til hytta.

Fra Gulsviksetran er det kjørt skispor opp til hytta.

OBS! Norefjellryggen er værutsatt, været skifter raskt og det kan være skredfare. Følg derfor staka løyper.

SjekkUT | Høgevarde gamle

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
43

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Høgevarde gamle ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT