Fiskelaushytta

  Legg til huskeliste
  88
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Med kort vei fra Losby Gods byr Fiskelaushytta på mange muligheter. Hytta ligger sjarmerende til med nærhet til tjernet Fiskelausa hvor det er muligheter for både fiske og kanopadling. Det er enkelt adkomst til hytta både med sykkel, barnevogn og som gående. Hytta har 2 soverom dvs. 4 sengeplasser, stue og kjøkken. Det er innlagt strøm.

  Bestilling

  Fiskelaushytta er ubetjent og åpnes med DNTs standardnøkkel. Alle kan bruke hytta, men kun medlemmer av DNT får tilgang til nøkkelen og du må forhåndsbestille plass på hytta. Den som er ansvarlig for bestillingen må være minst 18 år.

  Hytta disponeres fra kl. 14:00 ankomstdagen til kl. 14:00 avreisedagen. Turistforeningens hytter brukes til friluftsliv, og det er ikke anledning til å ha fest på hytta. Hunder kan dessverre ikke være med inn i hytta.

  Utstyr

  Hytta har innlagt strøm. Det er vedovn og panelovner til oppvarming, kokeplater til matlaging, basisutstyr for matlaging og oppvask, kjøleskap, stearinlys og dopapir, dyner, puter og tepper. Det er IKEA-barnestol på hytta. I tillegg finnes flere brettspill, tegnesaker og bøker. Hytta har utedo.

  Veden på hytta skal kun benyttes til fyring i vedovnene, ikke til bål ute. Området rundt hytta er bålfritt.

  Ta med all mat, gjerne litt ekstra stearinlys (ikke telys) og dopapir. Ta med egen ren lakenpose og eget rent putevar, eller rent sengetøysett (sovepose er ikke tillatt). Hodelykt er lurt å ha med i den mørke årstiden.

  Det er mobildekning på Fiskelaushytta.

  Kanoer

  Om sommeren er det 2 kanoer med tilhørende padleårer og vester til utlån for dem som overnatter på hytta. Det finnes også 2 kanotraller. Kanotraller, vester (for barn og voksne) og padleårer finnes i boden ved hytta.

  Rengjøring

  Hver enkelt må gjøre rent etter seg. Hovedregelen er at du bør forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, eventuelt litt bedre enn da du kom.

  Beskrivelse av hytta og området rundt

  Fiskelaushytta er den hytta som ligger lengst nord av de to - i den nordøstre delen av tjernet Fiskelausa i Lørenskog kommune, i Østmarka. DNT har ryddet to fiskeplasser med klopper og benker henholdsvis syd og vest for hytta (ned fra veien). 20 meter lenger opp veien forbi hytta, finnes sti til Endtjernet. Det er ca. 300 meter å gå fra hytta og opp til tjernet. Dette er også et fint fiskevann.

  Ca. 500 meter videre oppover grusveien forbi hytta, finnes Drettvannet. Sett kanoene på kanotrallene du finner i boden, og trill dem opp til vannet. Drettvannet er stort, og byr på fine fiske- og padleturer.

  Fiskekort kreves.

  Fordeling senger

  Hytta har 2 soverom med 2 senger i hvert - tilsammen 4 sengeplasser. Babyseng finnes også.

  Vannkilde

  Vann hentes i tjernet (Fiskelausa) på andre siden av vegen for hytta. Tjernet var tidligere drikkevann, men alle restriksjoner er nå opphevet. Vennligst kok vannet før det drikkes. Det er montert håndpumpe på veggen av hytta på andre siden av vegen. Den er stengt i vintersesongen.

  Kart

  Kart finner du i dntbutikken

  DNT Oslo og Omegn har 42 ubetjente hytter i Marka/ved fjorden.

  Fasiliteter

  • 220v
  • Kano
  • Fiske
  • Mobildekning
  • Vedovn

  Passer for

  • Barnevennlig
  • Barnevogn
  Annonse
  OslomarkaØstmarka

  Adkomst mulig med

  • Sykkel

  Adkomst sommer

  Hytta er tilgjengelig til fots, med barnevogn og sykkel. Hytta i seg selv er ikke tilrettelagt for alle, men du kommer fint bort til hyttas uteplass også med rullestol. Ved hytteveggen finnes også stikkontakt hvor f.eks. elektrisk rullestol kan lades.

  Adkomst med buss:

  Nærmeste bussholdeplass er Sørlihavna i Lørenskog. Fra Sørlihavna følger du skogsbilvei i flatt terreng 3 km til Losby besøksgård og kafé (Link: http://nitor.no/losby-besoksgaard). Herfra følger du beskrivelsen nedenfor: «Adkomst til hytta fra Losby besøksgård».

  Med egen bil:

  Parkering: Losby P (utfartsparkering) eller ved Losby besøksgård. Herfra følger du beskrivelsen nedenfor: «Adkomst til hytta fra Losby besøksgård».

  Adkomst til hytta fra Losby besøksgård:

  På skogsbilvei ca. 3 kilometer helt frem til hytta: Det er skogsbilvei helt frem til hytta, men denne er stengt med bom. Fra Losby besøksgård følger du grusveien inn til Mønevann, ca. 2 km i for det meste flatt terreng. Når du kommer til badeplassen ved Mønevann, snur du deg rundt og følger grusveien til venstre i ca 1 km (de første 100 meterne i retning tilbake mot Losby). Hytta ligger på høyre siden av veien. Det er noe stigning fra Mønevann og opp til hytta.

  På sti: Følg turvei inn bak Losby Gods, forbi driving range (enden) og inn i skogen. Derfra lett kupert sti (umerket) opp til Endtjern. Følg stien til enden av Endtjern før sti (også umerket) ca 300 meter ned til Fiskelaushytta. Det er også mulig å ta merka sti fra Mønevann eller fra Sørenga (ca. midtveis mellom Losby og Mønevann).

  Adkomst vinter

  Samme som beskrivelse under sommer, «skogsbilvei». Om vinteren kjøres det opp skiløyper på/langs skogsbilveien helt fra Sørlihavna. Sjekk skisporet.no for løypeinfo.

  SjekkUT | Fiskelaushytta

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  88

  SjekkUT-besøk