Fiskelaushytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  4 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Fiskelaushytta er DNT Oslo sin nyeste hytte i Østmarka og byr på mange muligheter. Hytta ligger sjarmerende til med nærhet til tjernet Fiskelausa som byr på kanopadling. Det er enkelt adkomst til hytta både med sykkel, barnevogn og som gående. 

Bestilling

Hele hytta reserveres ved bestilling (gjelder fram til 31.12.2021). 

Fiskelaushytta er ubetjent og åpnes med DNTs standardnøkkel. Alle kan bruke hytta, men kun medlemmer av DNT får tilgang til nøkkelen og du må forhåndsbestille plass på hytta. Den som er ansvarlig for bestillingen må være minst 18 år.

Hytta disponeres fra kl. 14:00 ankomstdagen til kl. 14:00 avreisedagen. Turistforeningens hytter brukes til friluftsliv, og det er ikke anledning til å ha fest på hytta. Hunder kan dessverre ikke være med inn i hytta.

Utstyr

Hytta har strøm. Vedovn og panelovner til oppvarming, kokeplater til matlaging, basisutstyr for matlaging og oppvask, kjøleskap, stearinlys og dopapir, dyner, puter og tepper. Det er Ikea barnestol på hytta. Veden på hytta skal kun benyttes til fyring i vedovnene, ikke til bål ute. Ta med all mat, gjerne litt ekstra stearinlys (ikke telys) og dopapir. Ta med egen ren lakenpose og eget rent putevar, eller rent sengetøysett (sovepose ikke tillatt). Hodelykt er lurt å ha med i den mørke årstiden. Hver enkelt må gjøre rent etter seg. Hovedregelen er at du bør forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, eventuelt litt bedre enn da du kom. DNT har ryddet to fiskeplasser med klopper og benker henholdsvis syd og vest for hytta (ned fra vei). Fiskekort kreves. Det er ikke mobildekning på Fiskelaushytta. Den som leier hytta har tilgang på to kanoer og to kanotraller.

Beskrivelse av hytta

Fiskelaushytta består av 2 hytter i den nordøstre delen av tjernet Fiskelausa i Lørenskog kommune, i Østmarka. Det er hytta lengst fra vannet som nå er gjort klar, mens "vannhuset" nærmest tjernet skal gjøres i stand, men det vil ta noe tid.

Fordeling senger

Hytta har 2 soverom med 2 senger i hvert - tilsammen 4 sengeplasser. Babyseng for de som trenger det er også på plass. 

Vannkilde

Vann hentes i tjernet ved hytta. Drikkevann: Tjernet var tidligere drikkevann, men alle restriksjoner er nå opphevet. Vennligst kok vannet før det drikkes, i tilfelle bakterier.  

Kart.

Kart finner du i dntbutikken

Andre DNT-hytter i Oslomarka DNT Oslo og Omegn har 36 ubetjente hytter i Marka.  

Fasiliteter

 • 220v
 • Kano
 • Fiske
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Barnevennlig
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Sykkel

Adkomst sommer

Skogsbilvei frem til hytta er stengt med bom. Hytta er tilgjengelig til fots, med barnevogn, rullestol og sykkel. På vei: Fra Losby Besøksgård, følg veien inn til Mønevann og deretter til høyre (litt tilbake) på vei opp bakkene til Fiskelausa. Ca. 4 km.På sti: Følg turvei inn bak Losby Gods, forbi driving range (enden) og inn i skogen. Derfra lett kupert sti langs Endtjern til Fiskelaushytta. Ca. 3 km.Parkering: Losby P (utfartsparkering) eller ved Losby Besøksgård. Nærmeste bussholdeplass: Sørlihavna - det letteste er å gå Bakkerudveien helt til Losby Besøksgård. Derfra, følg veien inn til Mønevann og deretter til høyre (litt tilbake) på vei opp bakkene til Fiskelausa.

SjekkUT | Fiskelaushytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
7

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Fiskelaushytta ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT