Fiskelaushytta

Annonse

Om hytta

NB! Pga. den raske spredningen av koronavirus er DNT Oslo og Omegns ubetjente hytter i Marka stengt med umiddelbar virkning fra og med 16.3.2020. Det er ikke bestemt hvor lenge hyttene skal være stengt. Følg gjerne med på dntoslo.no for informasjon om når hyttene åpner igjen. Due to the corona situation (COVID-19) and advice from Norwegian authorities, the Norwegian Trekking Association (DNT) is closing down its unstaffed cabins in Oslomarka. It is not decided how long the cabins will stay closed.
Fiskelaushytta åpnet 1. september 2019. Hytta har 2 soverom med 2 senger i hvert - tilsammen 4 sengeplasser. Babyseng for de som trenger det er også på plass. Sengene har dyner og puter. Ta med egen lakenpose eller sovepose. Ikke tillatt med hund inne på hytta. Låst med DNTs standardnøkkel. Bestilling

Fiskelaushytta er ubetjent og åpnes med DNTs standardnøkkel. Alle kan bruke hytta, men kun medlemmmer av DNT får tilgang til nøkkelen. De som forhåndsbestiller har fortrinnsrett til sengeplassene på hytta. Ingen kan likevel bortvises. Hytta disponeres fra kl. 14:00 ankomstdagen til kl. 14:00 avreisedagen. Turistforeningens hytter brukes til friluftsliv, og det er ikke anledning til å ha fest på hytta.

Utstyr

Hytta har strøm. Vedovn og panelovner til oppvarming, kokeplater til matlaging, basisutstyr for matlaging og oppvask, stearinlys og dopapir, dyner, puter og tepper.
Ta med all mat, gjerne litt ekstra stearinlys (ikke telys) og dopapir, lakenpose eller sovepose. Hodelykt er lurt å ha med i den mørke årstiden.
Hver enkelt må gjøre rent etter seg. Hovedregelen er at du bør forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, eventuelt litt bedre enn da du kom.
Hytta har ikke innlagt vann. DNT har ryddet to fiskeplasser med klopper og benker henholdsvis syd og vest for hytta (ned fra vei). Fiskekort kreves. Det er ikke mobildekning på Fiskelaushytta.

Vannkilde

Vann hentes i tjernet ved hytta. Drikkevann: Tjernet var tidligere drikkevann, men alle restriksjoner er nå opphevet. Ta med drikkevann.

Beskrivelse av hytta

Fiskelaushytta består av 2 hytter i den nordøstre delen av tjernet Fiskelausa i Lørenskog kommune, i Østmarka. Det er hytta lengst fra vannet som nå er gjort klar, mens "vannhuset" nærmest tjernet skal gjøres i stand, men det vil ta noe tid.

Historien

Informasjon kommer.

Les om de andre ubetjente hyttene som DNT Oslo og Omegn har i Oslomarka

Kart.

Kart finner du i dntbutikken

Fasiliteter

  • Kano

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

  • Sykkel

Adkomst sommer

Skogsbilvei frem til hytta er stengt med bom. Hytta er tilgjengelig til fots, med barnevogn, rullestol og sykkel.
På vei: Fra Losby Besøksgård, følg veien inn til Mønevann og deretter til høyre (litt tilbake) på vei opp bakkene til Fiskelausa. Ca 4 km.
På sti: Følg turvei inn bak Losby Gods, forbi driving range (enden) og inn i skogen. Derfra lett kupert sti langs Endtjern til Fiskelaushytta. Ca 3 km.
Parkering: Losby P (utfartsparkering) eller ved Losby Besøksgård.
Nærmeste bussholdeplass: Sørlihavna - det letteste er å gå Bakkerudveien helt til Losby Besøksgård.Derfra, følg veien inn til Mønevann og deretter til høyre (litt tilbake) på vei opp bakkene til Fiskelausa.

Annonse

Eier

DNT Oslo og Omegn

Kontakt hytte

Værvarsel ikke tilgjengelig