Fiskelaushytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  4 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

Fiskelaushytta er DNT Oslo sin nyeste hytte i Østmarka og byr på mange muligheter. Hytta lligger sjarmenrende til med nærhet til tjernet Fiskelausa som byr på kanopadling. Det er enkelt adkomst til hytta både for sykkel, barnevogn og gående. 

Hytta må forhåndsbestilles. 

 • Hele hytta reserveres ved bestilling. 
 • Hytta kan nå bookes pr døgn og det vil være fastpris for hele hytta.  
 • Alle gjester må ta med ren lakenpose og eget rent putevar, rent sengetøy eller ren sovepose og eget rent putevar. 
 • Ta med deg rikelig med våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon. 
 • Ta med deg egne søppelposer og ta med deg søppelet ditt hjem.  
 • Du som gjest er ansvarlig for å følge anvisningene på hytta, for å sikre godt renhold og hygiene mens dere bor på hytta  

OBS! Dropin og dagsbesøk på selv- og ubetjente hytter er ikke tillatt.

Fiskelaushytta åpnet 1. september 2019. Hytta har 2 soverom med 2 senger i hvert - tilsammen 4 sengeplasser. Babyseng for de som trenger det er også på plass. Sengene har dyner og puter. Ta med egen lakenpose eller sovepose. Ikke tillatt med hund inne på hytta. Låst med DNTs standardnøkkel.

Bestilling

Fiskelaushytta er ubetjent og åpnes med DNTs standardnøkkel. Alle kan bruke hytta, men kun medlemmmer av DNT får tilgang til nøkkelen. De som forhåndsbestiller har fortrinnsrett til sengeplassene på hytta. Hytta disponeres fra kl. 14:00 ankomstdagen til kl. 14:00 avreisedagen. Turistforeningens hytter brukes til friluftsliv, og det er ikke anledning til å ha fest på hytta.

Utstyr

Hytta har strøm. Vedovn og panelovner til oppvarming, kokeplater til matlaging, basisutstyr for matlaging og oppvask, stearinlys og dopapir, dyner, puter og tepper. Veden på hytta skal kun benyttes til fyring i vedovnene, ikke til bål ute. Ta med all mat, gjerne litt ekstra stearinlys (ikke telys) og dopapir, lakenpose eller sovepose. Hodelykt er lurt å ha med i den mørke årstiden. Hver enkelt må gjøre rent etter seg. Hovedregelen er at du bør forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, eventuelt litt bedre enn da du kom. Hytta har ikke innlagt vann. DNT har ryddet to fiskeplasser med klopper og benker henholdsvis syd og vest for hytta (ned fra vei). Fiskekort kreves. Det er ikke mobildekning på Fiskelaushytta.

Vannkilde

Vann hentes i tjernet ved hytta. Drikkevann: Tjernet var tidligere drikkevann, men alle restriksjoner er nå opphevet. Ta derfor å kok vannet i tilfelle bakterierer.  

Beskrivelse av hytta

Fiskelaushytta består av 2 hytter i den nordøstre delen av tjernet Fiskelausa i Lørenskog kommune, i Østmarka. Det er hytta lengst fra vannet som nå er gjort klar, mens "vannhuset" nærmest tjernet skal gjøres i stand, men det vil ta noe tid.

Kart.

Kart finner du i dntbutikken

Andre DNT-hytter i Oslomarka DNT Oslo og Omegn har 32 ubetjente hytter i Marka.  

Fasiliteter

 • 220v
 • Kano

Tilpasset for

 • Barnevennlig
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Sykkel

Adkomst sommer

Skogsbilvei frem til hytta er stengt med bom. Hytta er tilgjengelig til fots, med barnevogn, rullestol og sykkel.
På vei: Fra Losby Besøksgård, følg veien inn til Mønevann og deretter til høyre (litt tilbake) på vei opp bakkene til Fiskelausa. Ca 4 km.
På sti: Følg turvei inn bak Losby Gods, forbi driving range (enden) og inn i skogen. Derfra lett kupert sti langs Endtjern til Fiskelaushytta. Ca 3 km.
Parkering: Losby P (utfartsparkering) eller ved Losby Besøksgård.
Nærmeste bussholdeplass: Sørlihavna - det letteste er å gå Bakkerudveien helt til Losby Besøksgård.Derfra, følg veien inn til Mønevann og deretter til høyre (litt tilbake) på vei opp bakkene til Fiskelausa.

Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 1 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: