Tjuenborgkoia

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Tjuenborgkoia ligger sør for Høgfjell, på fjellryggen Hestebrenna. Fra hytta er det fin utsikt mot øst, og like vest for hytta er det fin utsikt mot Norefjell i vest og Tjuvenborgen i sør. Turen ned til denne toppen, som er kjent fra sagnet om Tiril-Tove, er en fin avstikker fra hytta. Mer info om Tjuenborgkoia lenger ned. 

Viktig informasjon: På grunn av smitteverntiltak MÅ du i år forhåndsbestille plass på koiene. Det er kun mulig å leie Tjuenborgkoia i sin helhet til kr 1100,- per døgn (Juliussenbua 650,-). Dette gjelder inntil videre. Da får du og ditt følge koia alene og vi bidrar på denne måten med å minske smittespredning. Du må selv ta ansvar for hvem du reiser på tur med.

Du må selv ta ansvar for hvem du reiser på tur med. Vi oppfordrer alle gjester til å følge de anbefalte smittevernregler fra Folkehelseinstituttet. Dette innebærer blant annet å være nøye med vask og hygiene av både hytte og gjester. Viktig med god håndvask og bruk av Antibac jevnlig. Det skal være minimum 2 meters avstand mellom gjester som ikke er fra samme husstand. Dra ikke på hyttetur dersom du ikke føler deg 100% frisk! Koia skal vaskes med klorvann, som du finner på koia. (1,25 dl på 5 liter vann). Vær nøye med å vaske alle berøringspunkter. Oppvask skal etter vask skylles med kokende vann og lufttørke.

· Ta med deg ren lakenpose/sovepose inkl. putetrekk eller fullt sengetøy.· Ta med deg rikelig med våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon.· Ta med deg egne søppelposer og ta med deg søppelet ditt hjem.

Du som gjest er ansvarlig for å følge anvisningene på hytta, for å sikre godt renhold og hygiene under oppholdet. 

Når du bestiller plass på koiene våre, bekrefter du samtidig at du har godtatt våre vilkår og avbestillingsregler. Fra Tjuenborgkoia kan du også nå Oslo-områdets nærmeste snaufjell, Høgfjell på 1009 moh. Hit kommer du hvis du følger ruta til Vikerkoia.Koia er ei gammel tømmerhytte fra 1942 med to soverom og åtte senger, samt kombinert oppholdsrom og kjøkken med peis. I tillegg har hytta et anneks med to senger der det er tillatt å ha med hund. På eldre kart er navnet skrevet Tjuvenborgkoia. Hytta kan brukes hele året og er låst med DNT-nøkkel.

Det er tilgang på vann i brønnen nær koia, men det bør kokes hvis det skal brukes til drikkevann.

GPS-posisjon for Tjuenborgkoia: UTM 32V 553899 6689518

Sagnet om Tjuvenborgen kan du lese her.

Forslag for dagsturer

1. Kveldstur til Hestebrenna og Tjuvenborgen, 1 time.

2. Krigsminnesmerket Partisansteinen, 2 timer (se tur 29 i ”boka "40 trivelige turer på Ringerike"”).

3. Høgfjell og Gullknappen, 3-4 timer (se tur 32 i ”"40 trivelige turer på Ringerike"”).

Booking

Booking

Alle kan bruke koia, men kun medlemmer av DNT får tilgang til nøkkel. De som forhåndsbestiller har fortrinnsrett til sengeplassene på koia. Ingen kan likevel bortvises. Koia disponeres fra kl 14. ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen. (NB! Egne regler om dette i forbindelse med Covid-19-pandemien. Da MÅ alle forhåndsbestille og fra og med november 2020 kan man bare booke hele koia. Se egne regler om dette lenger opp).

Se oversikt over ledige plasser/ Bestill plass på koia

Aktuelle kart: Norges-serien fra Nordeca: "Eggedal 10033" "Flå 10041" Turkart: Vikerfjell (2005) 1:50 000 fra Nordeca

Fasiliteter

  • Booking
  • Vedovn

Passer for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Den raskeste adkomsten fra øst er fra parkeringsplassen ved Langtjern, her er det to ruter. Den vestligste ruta om Rundkollbekken er lettest, den er 6-7 km. Til Langtjern er det bomvei fra Flaskerud ved Ringmoen.
Fra vest er den raskeste atkomsten fra Saksentjern, evt. fra Nedre Kollsjø. Begge stedene nås på bomvei som tar av fra veien mellom Sokna og Strømsoddbygda. Fra Saksentjern kan man enten gå om Tjuvenborghula og Tjuvenborgen, eller om Vesle Leintjern (delvis umerka). Det er omtrent like langt, men den umerka ruta er lettest å gå. Den er ca. 4 km.

Adkomst vinter

Til Langtjern er det vinterbrøytet. Det er merka og preparerte skiløyper de første par kilometerne opp på fjellet, men ingen løyper videre til hytta. Det er også vinterbrøytet til Saksentjern.

Annonse

SjekkUT | Tjuenborgkoia

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
2

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Tjuenborgkoia ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT