Tjuenborgkoia

    Legg til huskeliste
    11
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    Tjuenborgkoia ligger sør for Høgfjell, på fjellryggen Hestebrenna. Den er hytte nummer to på Vassfarstien som går fra Hønefoss sentrum til Strøen, enmerket tursti på 116 km og 7 overnattinger. Tjuenborgkoia låner navnet sitt fra Tjuvenborgen, den markante kollen med tre stupbratte sider som kan sees på lang avstand. Toppen er også kjent for røve...

    Fasiliteter

    • 12v
    • Booking
    • Peis
    • Vedovn

    Passer for

    • Hund
    Annonse
    Holleia, Vikerfjell og Vassfaret

    Adkomst sommer

    Den raskeste atkomsten fra øst er fra parkeringsplassen ved Langtjern, her er det to ruter. Den vestligste ruta om Rundkollbekken er lettest, den er 6-7 km. Til Langtjern er det bomvei fra Flaskerud ved Ringmoen.
    Fra vest er den raskeste atkomsten fra Saksentjern, evt. fra Nedre Kollsjø. Begge stedene nås på bomvei som tar av fra veien mellom Sokna og Strømsoddbygda. Fra Saksentjern kan man enten gå om Tjuvenborghula og Tjuvenborgen, eller om Vesle Leintjern. Det er omtrent like langt, men den vestligste ruta er lettest å gå. Den er ca. 4 km.

    Adkomst vinter

    Til Langtjern er det vinterbrøytet. Det er merka og preparerte skiløyper de første par kilometerne opp på fjellet, men ingen løyper videre til hytta. Det er også vinterbrøytet til Saksentjern.

    SjekkUT | Tjuenborgkoia

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    11

    SjekkUT-besøk