Tjuenborgkoia

Annonse

Om hytta

Når du bestiller plass på koiene våre, bekrefter du samtidig at du har godtatt våre vilkår og avbestillingsregler.

Koia ligger sør for Høgfjell, på fjellryggen Hestebrenna. Fra hytta er det fin utsikt mot øst og like vest for hytta er det fin utsikt mot Norefjell i vest og Tjuvenborgen i sør. Turen ned til denne toppen, som er kjent fra sagnet om Tirililltove, er en fin avstikker fra hytta.

Fra Tjuenborgkoia kan du også nå Oslo-områdets nærmeste snaufjell, Høgfjell på 1009 moh. Hit kommer du hvis du følger ruta til Vikerkoia.

Koia er en gammel tømmerhytte fra 1942 med to soverom og åtte senger, samt kombinert oppholdsrom og kjøkken med peis. I tillegg har hytta anneks med to senger der det er tillatt å ha med hund. På eldre kart er navnet skrevet Tjuvenborgkoia. Hytta kan brukes hele året og er låst med DNT-nøkkel.

Det er tilgang på vann i brønnen nær koia, men det bør kokes hvis det skal brukes til drikkevann.

GPS-posisjon for Tjuenborgkoia: UTM 32V 553899 6689518

Sagnet om Tjuvenborgen kan du lese her.

Forslag for dagsturer

1. Kveldstur til Hestebrenna og Tjuvenborgen, 1 time.

2. Krigsminnesmerket Partisansteinen, 2 timer (se tur 29 i ”40 trivelige turer på Ringerike”).

3. Høgfjell og Gullknappen, 3-4 timer (se tur 32 i ”40 trivelige turer på Ringerike”).

Booking

Alle kan bruke koia, men kun medlemmer av Turistforeningen får tilgang til nøkkel. De som forhåndsbestiller har fortrinnsrett til sengeplassene på koia. Ingen kan likevel bortvises. Koia disponeres fra kl. 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen.

Se oversikt over ledige plasser/ Bestill plass på koia

Aktuelle kart:
Norges-serien fra Nordeca: "Eggedal 10033" "Flå 10041"
Turkart: Vikerfjell (2005) 1:50 000 fra Nordeca

Fasiliteter

  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Raskeste atkomst fra øst er fra Langtjern P, to ruter. Den vestligste ruta om Rundkollbekken er lettest Til Langtjern er det bomvei fra Flaskerud rett sørvest for Sperillen. Fra vest er raskeste atkomst fra Saksentjern og Nedre Kollsjø. Begge stedene nås på bomvei som tar av fra veien Sokna-Strømsoddbygda. Fra Saksentjern kan man enten gå om Tjuvenborghula og Tjuvenborg eller om Vesle Leintjern (delvis umerka). Det er like langt, men den umerkete ruta er lettest.

Adkomst vinter

Til Langtjern er det vinterbrøytet. Det er merkete og preparerte skiløyper de første par kilometerene opp på fjellet, men ingen løyper videre til hytta. Det er også vinterbrøytet til Saksentjern.

Papirkart

Kartblad: 044 Holleia - Vikerfjell

Annonse