Åpningstider jula 2024:
23.12.-25.12. - stengt
26.12.-30.12. - 11-16
Nyttårsaften, 31.12. - 11-15
Første nyttårsdag, 01.01. - 12-16
02.01. - 11-15
Siste dager med kveldsåpent før jul var onsdag 4/12 og torsdag 5/12. Vi starter opp med middagsservering og kveldsåpent igjen i uke 2.
Ordinære åpningstider (gjelder fom. 04.01.25):
Tirsdag 11-15
Onsdag 11-20
Torsdag 11-20
Lørdag 10-16
Søndag 10-16
Fasilitetene rundt hytta, som gapahuker, lavvo og Turboskogen er alltid åpen for alle.
Rønningen gård har som mål å være et samlingspunkt i marka, både som turmål, og en naturlig inngang videre inn i marka. Rønningen er et naturlig knutepunkt for turer i området med start fra Granåsen, Skogly og Smistad. I tillegg til inneservering er det tilrettelagt med sitteplasser ute, flere bålplasser, hengekøyegapahuker og Turboskog. Utsikten fra tunet og terrassen er utmerket, hvor du kan nyte kaffe, bakst eller annen god mat fra kafeen eller Turbobua. Om vinteren egner bakkene ved gården seg godt til både aking og skileik.
Rønningen ligger i Leinstrandmarka, som er den sørlige delen av Bymarka i Trondheim. Området byr på mange gode turmuligheter, både på sommer og vinter. Det er ca. tre kilometer å gå til Rønningen fra parkeringsplassen på Smistad, og denne veien blir også brøytet på vinteren. Det er også fint å gå inn fra Skogly på Ringvål, fra Granåsen på Byåsen, og komme nordfra via Marka ved Skjellbreia. På vinteren kjøres det også skiløper til Rønningen, og er en del av det omfattende løypenettet i Bymarka.
Sjekk oppdaterte løypekart på skisporet.
Både lavvoen, gapahukene og bålplassene er et tilbud til hele Trondheims befolkning og er med det ikke mulig å reservere, så man skal huske å gi plass til så mange som mulig på disse aktivitetene. Husk også å ta en runde rundt på Rønningen etter besøket og rydd litt, det blir alltid litt søppel og rot når mange er samlet samtidig på en plass.
Turboskogens formål er å vekke interesse for skog samt oppdage alt det fantastiske den har å by på! Vi har satt ut noen leker og figurer for å hjelpe interessen på vei, men håper på at det er trærne og steinene som kommer til å fenge og motivere på lang sikt, ikke det menneskeskapte. Vi har lenge hevdet at naturen er verdens største lekeland, ved hjelp av Turboskogen ønsker vi å overbevise enda flere at dette er en påstand med kraft bak.
Rønningen er et ypperlig turmål for skoleklasser og barnehager. Du som barnehage/skole er selvsagt en del av de vi ønsker å tilrettelegge for og vi jobber hele tiden med å utvide og tilrettelegge tilbudet vårt. For mindre og større grupper som ønsker å besøke Rønningen Gård så har vi utarbeidet noen rutiner som det er ønskelig at alle forholder oss til. Dette for at oppholdet skal bli så optimalt som mulig for alle parter. Dette bidrar til at andre gjester og ansatte får en god opplevelse når det blir mange på Rønningen samtidig.
Rønningen er også en flott ramme for firma-arrangementer eller enkle selskaper. Vi har møteromsutstyr og kan skreddersy ditt opplegg! Ta kontakt på ronningen@dnt.no for mer informasjon.
Rønningen heter egentlig Leirås – et navn gården har fått etter den vel 300 meter høye åsen som den ligger i sørhellingen av. Når og hvorfor navnet Rønningen, som jo betyr "rydning", er blitt tatt i bruk, er noe usikkert. Det eldste kjente navnet på plassen, i et skrift fra 1591, er for øvrig "Linneraas". Gården har hatt en rekke eiere, deriblant på 1600-tallet Reinsklosteret og byfogden i Trondheim. Siden kom den på private hender igjen; rektor Gerhard Schøning eide for eksempel gården fra 1759 til 1765. I 1809 ble Rønningen et underbruk under Skjetlein og fra 1820 under Busklein. Nesten 100 år senere, i 1916, ble Rønningen solgt til Trondheim krets av Norsk postforbund, som bygget nye hus for å bruke gården som feriested for sine medlemmer. I 1967 ble den så overtatt av Trondheim kommune, og i 1976 inngikk Else Klock en avtale med kommunen om å starte servering for turfolk på gården.
Les mer om Rønningens historie her.
Rønningen eies av Trondheim kommune og drives av Trondhjems Turistforening.
Fra Granåsen (busstopp (buss 23) og parkeringsplass) - 3,3 km langs tørr, gruset sti. Denne stien kan også trilles og sykles.
Fra Smistad (parkeringsplass) - 2,6 km langs grusvei. Fint å sykle og trille.
Fra Skogly på Ringvål (parkeringsplass) - 3,5 km langs skogssti/grussti.
Tilgang for rullestol til serveringslokalet og handicaptoalett.
På vinterstid er det fine skiløyper fra Marka, Granåsen og Skogly. Veien fra Smistad er helårsbrøytet slik at det går fint an å trille med barnevogn innover på dette tidspunktet av året også. Er du usikker på om veien er brøytet er det bare å ringe på oss.
Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.
Les mer om SjekkUTSjekkUT-besøk