Legg til huskeliste
    33
    SjekkUT-besøk

    Annonse
    • 16 sengeplasser
    • Selvbetjent i perioden 11. juni - 15. okt.

    Med utsikt over et åpent viddelandskap ligger nyrestaurerte Lufsjå selvbetjeningshytte på en av Hardangerviddas utløpere. Den ligger høyt og fritt ved sørøstenden av vannet Lufsjå.

    Åpningstider
    Merk deg at hytta er stengt når villreinen kalver, fra 1. mai til 10. juni.

    Om hytta

    Antall soveplasser totalt: 16

    Antall senger tilgjengelig for bestilling: 8

    Sengene som kan forhåndsbestilles, er nummererte (se plantegninger under Bilder).

    Utstyr

    Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller eget sengetøy skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

    Oppskriftshefte basert på proviantlageret
    I et nytt prosjekt har vi i DNT jobbet med å utvikle et oppskriftshefte basert på proviantlagrene på selvbetjeningshytter. Her finner du en rekke fristende og overraskende matretter du kan lage når du besøker våre selvbetjente hytter.
    Ta en titt i vårt oppskriftshefte

    Betaling

    Priser på overnatting og proviant
    Vi gjør oppmerksom på at prisene på hytta følger prislisten til DNT Oslo og Omegn. Andre medlemsforeninger i DNT kan ha andre priser.
    Gå til prisliste 

    Forhåndsbestilling via hyttebestilling.dnt
    Det har aldri vært enklere å bestille hyttetur på DNT-hyttene. Via hyttebestilling.dnt.no  kan du enkelt se når hytta er ledig, utforske hytter i kart og bestille plass. DNT Oslo og Omegn legger ut et begrenset antall senger for bestilling. Resten av sengene vil være åpne for drop-in.

    Betal med DNT Hyttebetaling
    Vi anbefaler alle gjester som ikke forhåndsbestiller og betale elektronisk med appen DNT Hyttebetaling  . Med denne appen kan du enkelt betale for mat og overnatting på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android. Appen fungerer også på steder uten telefon- og nettverksdekning.

    Fungerer med bank- og kreditkort fra andre land.

    Betalingsblankett
    Du kan også betale ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Da sender vi deg faktura, men vær oppmerksom på at det påløper et gebyr på kr. 50,- ved bruk av betalingsblankett. Husk å fylle inn riktig pris for overnatting ut fra alder og medlem/ikke-medlem og alt du har tatt av mat. Til orientering er det ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

    Hund

    Det er et hundebur i vindfanget på sikringshytta. Det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

    Fiskekort 

    Flere hytter på Hardangervidda

    Se oversikt over alle DNT-hyttene på Hardangervidda 

    Villrein

    Hytta ligger i et av Norges 24 villreinområder. Her kan du lære mer om hvordan du skal ta hensyn til villreinen når du ferdes i fjellet. Hvis du vil vite mer om villreinens bruk av fjellet og hvordan DNT arbeider med villrein og ferdsel, finner du det på dnt.no/villrein

    Villreinen er en sårbar art og er ekstra følsom for forstyrrelser på våren. Av hensyn til villreinen vil DNT stenge sine hytter på Hardangervidda i kalvingsperioden fom. 1. mai tom. 10. juni 2023. Dette gjelder i området sør for Rv 7 og nord for E 134. I tillegg vil hyttene være stengt i perioden fom. 15. oktober tom. 1. mars, hver vinter. Hyttene vil være låst med DNT-nøkkel, og er tilgjengelige ved nød.

    Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

    Fasiliteter

    • Fiske
    • Bade
    • Teltplass
    • Vedovn

    Passer for

    • Hund
    Annonse
    Blefjell og VegglifjellHardangervidda Sør

    Adkomst sommer

    Adkomst fra Killingskaret: Kjør RV40 fra Kongsberg til Veggli i Numedal, ta til venstre for jernbanen, følg grusveien mot Austbygd. På høyeste punkt, Killingskaret, er det parkering. Følg merket sti til Lufsjå.

    Adkomst fra Breiset: Kjør RV40 til Nore, kjør over brua til Kravik. Sydover til skiltet avkjøring til Juvsgrend. Følg grusveien videre til Breiset hyttegrend, hvor det er parkeringsplass. Derfra delvis merket sti til Lufsjå.

    Adkomst fra Imingfjell Turistheim: Kjør RV40 gjennom Uvdal til skiltet avkjøring til Austbygd. Følg opp til Imingfjell Turistheim, hvor det er parkeringsplass. Følg veien over demningen ca. 500-600 m. til stien starter. Derfra DNT-merket løype til Lufsjå.

    Adkomst fra Lurestøl: Kjør RV40 fra Kongsberg til Veggli i Numedal, følg grusveien mot Austbygd. Ta av veien inn til Tindefjell hyttefelt, følg veien til den stopper, der er det parkeringsplass. Følg sti forbi Lurestøl/Lurås, skilt med Postmannsruta, følg elvedraget oppover. Ca. 3 timer opp til Lufsjå.

    Adkomst vinter

    Adkomst fra Breiset: Kjør RV40 til Nore, kjør over brua til Kravik. Sydover til skiltet avkjøring til Juvsgrend. Følg grusveien videre til Breiset hyttegrend, hvor det er parkeringsplass. Derfra delvis kvistet løype til Lufsjå i sesong, se kvistekart for mer detaljer.

    Adkomst fra Imingfjell Turistheim: Kjør RV40 gjennom Uvdal til skiltet avkjøring til Austbygd. Følg opp til Imingfjell Turistheim, hvor det er parkeringsplass. Derfra DNT-skvistet løype til Lufsjå.

    SjekkUT | Lufsjå

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    33

    SjekkUT-besøk