Vardadalsbu

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Vardadalsbu (890 moh.) ligger i Modalen kommune ved foten av Eldhusfjell (1206 moh.) som byr på Stølsheimens kanskje beste utsiktspunkt. Hytten er knutepunkt for rutene vest i Stølsheimen og et godt turmål for korte og lengre helgeturer. Vardadalsbu ligger i åpent høyfjellsterreng der det er sparsomt med vegetasjon. 

Halvparten av det totale antallet senger på hytten kan forhåndbestilles, mens andre halvparten er holdt av til gjester uten reservasjon. Slik sikrer vi at det alltid er plass på hytten. Last ned DNT Hyttebetaling på mobilen. Da kan du enkelt betale både for overnatting og mat på hyttene.

Vardadalsbu var DNTs hytte nr. 300. Dens tilblivelse og plassering har lang historie og den er blitt hegnet godt om av både turfolk og dugnadsfolk gjennom årene.

Utstyr 

Hytten er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Av proviant finner du middagshermetikk, suppeposer, havregryn, sukker, kaffe, te, knekkebrød, margarin, pålegg og desserthermetikk. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytten inne og ute. Hytten har ikke strøm. 

Fiske ved Vardadalsbu 

Dette er høyfjell og næringsfattig grunn og man behøver ikke ta med fiskestang. 

Ruter til Vardadalsbu

Mange ruter fører til Vardadalsbu og man trenger ikke velge den tyngste, skjønt det er den absolutt mest storslagne. Med litt kreativitet når det gjelder transport, kan man finne gode rundturer. På senvinteren er hytten og området populært blant dem som liker vårskiturer utenom det vanlige. Har man en ekstra dag og været er godt, er turen over Taket eller Seljestigen en flott opplevelse. Alternativ kan man gå dagstur på det høytliggende platået, og avslutte med en tur på Eldhusfjellet. Vinterstid trenger man erfaring fra skigåing i høyfjellet for å gå til Vardadalsbu og det fordrer noenlunde godt vær.

Vær og føremeldinger varierer mye. Kart og kompass anbefales, merking kan forsvinne under snø og i tåke. Sjekk aktuelle føremeldinger før turen.

Se filmen «Slik bruker du DNTs selvbetjente hytter». 

Hund på Vardadalsbu 

Det er tilrettelagt for hund (bur) i sikringshytten, der eier kan sove sammen med hunden. Hundebur og sengeplass må forhåndsbestilles.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

  • Booking
  • Bade
  • Vedovn

Passer for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra Modalen: Steinsland om Kvernhusbotn - Vardadalsbu 5 timer

Fra Modalen: Hellandsdalen/Skjerjevassdammen (anleggsvei) til Vardadalsbu 4 timer Anleggsveien fra Helland i Modalen er stengt med bom like over bebyggelsen.

Skavlabu - Vardadalsbu 5 timer

Modalen: Straume - Vardadalsbu 8-9 timer

Matre: Stordalen –- Vardadalsbu 6-7 timer

Norddalshytten - Vardadalsbu 5 timer

Fjellvassbu (Stordalen) - Vardadalsbu 3 timer

SjekkUT | Vardadalsbu

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
27

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Vardadalsbu ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT