Vardadalsbu

Annonse

Om hytta

Vardadalsbu ligger i Modalen kommune, 890 moh., ved foten av Eldhusfjell 1206 moh. som er et av Stølsheimens beste utsiktspunkt. Hytten er knutepunkt for rutene vest i Stølsheimen og et godt turmål for korte og lengre helgeturer. Vardadalsbu ligger i åpent høyfjellsterreng der det er sparsomt med vegetasjon. Hytten har proviantert og 18 sengeplasser.

Last ned DNT Hyttebetaling på mobilen. Da kan du enkelt betale både for overnatting og mat på hyttene.

"Eller hva skal en si til et rundskue som i et sugende sveip innbefatter både Folgefonna, Hardangerjøkulen, Fresvikbreen, Jostedalsbreen og havet i vest?" Står det i boken ”Hytter over alle hauger”. Forfatteren hadde slitt seg opp fra Straume i Modalen, og latt seg imponere av rundskuet langs den t-merkede stien som snor seg over kraftige fjellrygger fram til hytten.

Vardadalsbu var DNTs hytte nr. 300. Dens tilblivelse og plassering har lang historie og den er blitt hegnet godt om av både turfolk og dugnadsfolk gjennom årene.

Mange ruter fører til Vardadalsbu og man trenger ikke velge den tyngste, skjønt det er den absolutt mest storslagne. Med litt kreativitet når det gjelder transport, kan man finne gode rundturer. På senvinteren er hytten og området populært blant dem som liker vårskiturer utenom det vanlige. Har man en ekstra dag og været er godt, er turen over Taket eller Seljestigen en flott opplevelse. Alternativ kan man gå dagstur på det høytliggende platået, og avslutte med en tur på Eldhusfjellet. Vinterstid trenger man erfaring fra skigåing i høyfjellet for å gå til Vardadalsbu og det fordrer noenlunde godt vær.

Se filmen «Slik bruker du DNTs selvbetjente hytter».

Utstyr

Hytten er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Av proviant finner du middagshermetikk, suppeposer, havregryn, sukker, kaffe, te, knekkebrød, margarin, pålegg og desserthermetikk. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytten inne og ute. Hytten har ikke strøm.

Fiske ved Vardadalsbu

Dette er høyfjell og næringsfattig grunn og man behøver ikke dra på fiskestang.

Hund på Vardadalsbu

Det er tilrettelagt for hund (bur) i sikringshytten, der eier kan sove sammen med hunden.

Fasiliteter

  • Booking
  • Bade
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra Modalen: Steinsland om Kvernhusbotn – - Vardadalsbu 5 timer

•Fra Modalen: Hellandsdalen/Skjerjevassdammen (anleggsvei) – Vardadalsbu 4 timer Anleggsveien fra Helland i Modalen er stengt med bom like over bebyggelsen.

•Skavlabu - Vardadalsbu 5 timer

Modalen: Straume - Vardadalsbu 8-9 timer

•Matre: Stordalen –- Vardadalsbu 6-7 timer

• Norddalshytten - Vardadalsbu 5 timer

• Fjellvassbu (Stordalen) - Vardadalsbu 3 timer

Varsel

Papirkart

Kartblad: 050 Vikafjell

Annonse
Værvarsel for Vardadalsbu. Vis på YR.no
Ons (19.02)Lettskyet-4º0 mm
Lett bris (3.4m/s) Sørøst
Tor (20.02)Kraftig snø0º17 mm
Frisk bris (10.3m/s) Sør
Fre (21.02)Kraftig snø-2º24 mm
Sterk kuling (19.2m/s) Sør-sørvest
Lør (22.02)Kraftig snø-1º6 mm
Stiv kuling (16.6m/s) Vest-sørvest
Søn (23.02)Snø-1º4 mm
Frisk bris (8.5m/s) Vest
Man (24.02)Snø-2º4 mm
Frisk bris (9.1m/s) Øst
Tir (25.02)Snø-2º3 mm
Laber bris (7.4m/s) Vest-sørvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt