Jammerdalsbu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  12 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 11. juni - 30. april
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Melding 15. desember 2021

Alle gjester må forhåndsbestille plass på hytta. Det er ikke mulig med drop-in

Jammerdalsbu ligger flott til ved Jammerdalshøgda og kan enkelt nås med adkomst fra Friisvegen. Uansett om du begir opp på den brede fjellryggen på Jammerdalshøgda eller ned i dalsøkkene er du garantert en flott opplevelse. Skiterrenget er kanskje Jammerdalsbu sitt største fortrinn. Slake fjellformasjoner, stabile snøforhold og relativt rolige værforhold gjør området attraktvivt for skiløpere. Prøv gjerne den vintermerkede Trolløypa som går like i nærheten av Jammerdalsbu. Området gir også flotte turmuligheter på sommeren der du kan følge de T-merka ruter i et lett fjellterreng. Passer godt for barnefamilier.

Viktig informasjon

Om du har symptomer på COVID19 skal du ikke besøke en DNT-hytte. Dette gjelder også milde symptomer.

Alle gjester skal skrive seg inn i besøksprotokollen ved ankomst.

Om hytta

Antall soveplasser totalt: 12

Antall senger tilgjengelig for bestilling: 6

Utstyr

Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes ved vannpumpe på sommeren. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller eget sengetøy skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

SAGA

Jammerdalsbu er en del av SignaTur ruta SAGA. Les mer om SAGA på saga.dnt.no.

Betal med DNT Hyttebetaling

Vi anbefaler alle gjester å betale elektronisk med appen DNT Hyttebetaling. Med denne appen kan du enkelt betale for mat og overnatting på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android. Appen fungerer også på steder uten telefon- og nettverksdekning.

Fungerer med bank- og kreditkort fra andre land.

Betalingsblankett

Du kan også betale ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund

Det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er eget hunderom for eier og hund i enden av hovedhytta, med tre hundebur og to sengeplasser. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

Villrein

Hytta ligger i et av Norges 24 villreinområder. Her kan du lære mer om hvordan du skal ta hensyn til villreinen når du ferdes i fjellet. Hvis du vil vite mer om villreinens bruk av fjellet og hvordan DNT arbeider med villrein og ferdsel, finner du det på dnt.no/villrein

Aktuelle kart

Norge Serien "Atndalen 10066" Turkart ; Ringebu (2011) 1:50 000 fra Nordeca (tidl. Ugland)

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • Vedovn

Passer for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Sommerstid kan man kjøre Friisvegen til der Rondanestien krysser veien. Herfra er det 20 min. langs T-stien inn til hytta. Enda kortere er det langs den umerkete stien (med enkelte varder) som tar av fra Friisvegen 1 km lengre sør.

Adkomst vinter

Om vinteren er det kortest fra parkeringsplassen i Øksendalen. Herfra er det ca. 6 km inn til hytta og 6 km inn til hytta langs den ubrøytete og umerkete Friisvegern om man tar av fra veien i 1050 m høyde og går på kompasskurs rett til hytta. Et godt alternativ er å ta Trolløype fra Friisvegen Turistsenter (Måsåplassen). Det er noe lengre, men trassen er merka og ofte oppkjørt.

Annonse

SjekkUT | Jammerdalsbu

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
199

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Jammerdalsbu ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT