Ingemannhytta

Annonse

Om hytta

Ingemannhytta har 4 sengeplasser. Hund kun tillatt i gang. Blokkering av hytte: Dersom hytta/rom/seng er markert svart og dermed er stengt for booking, så kan dugnad, besøk av skoleklasser eller fellestur være årsaken. Gjester som ønsker mer informasjon kan kontakte Vesterålen Turlag på mail.

Ingemannhytta er et lite smykkeskrin av en hytte som er Vesterålen Turlags hyttetilbud i skogen. På sommeren ligger hytta bare to kilometer fra nærmeste vei i Sørfjorden, og det er flere fiskevann i nærheten. Området nordvest på Hinnøya er først og fremst kjent for å ha et av Vesterålens fineste skiterreng, og på vinteren er adkomsten fra Godfjordbotn på 4-5 kilometer. Da bærer turen gjerne vider opp på Bogheia til Anfeltbua som er en åpen dagsturhytte. På sommeren anbefales Skredtinden 702 moh. som toppturmål.

Hytta ble opprinnelig bygget på 1950-tallet av reindriftsnæringa, og ble lånt av turlaget i 1991 før den endelig ble vederlagsfritt overdratt i 2004. Anlegget ble da fullrenovert ved hjelp av midler fra Olav Thons stiftelse.

Koordinater i bredde og lengde: N68 42.294 E15 45.140

Koordinater i UTM/UPS: 33W 530491 7621644

Last ned GPS veipunktet til Ingemannhytta (.gdb)

Kartmerknad: På 1232 II Gullesfjordkartet fra Statens Kartverk er Ingemannhytta uten navn og inntegnet som bu. Hverken dette, eller noen av turkartene, viser at stiene opp til hytta er merket.

Fasiliteter

  • Fiske
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund
  • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Raskeste atkomst er opp fra Sørfjorden, 1 t, men det tar ikke mer enn 1 1/2 t fra Godfjordbotn heller. Begge stiene er T-merket.

Papirkart

Kartblad: 160 Sortland

Annonse