Ingemannhytta

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Hyttene til Vesterålen Turlag er nå åpne igjen for gjester, og det er iverksatt smitteverntiltak grunnet koronasituasjonen. Det er kun gjester som har booket på forhånd som får bruke hyttene og toalettene. Dagsbesøk eller drop-in er ikke lov. Alle må ha med eget putevar i tillegg til lakenpose/sengetøy. Kapasiteten på hyttene er inntil videre omtrent halvert og du vil se tilgjengelige senger i bookingbildet.

Dersom hyttene brukes av gjester som ikke har booket vil det påløpe et gebyr på kroner 1000 i tillegg til overnattingsprisen.

Ingemannhytta er for tiden kun mulig å booke hele hytta til fast pris.

Ingemannhytta har 4 sengeplasser. Hund kun tillatt i gang.

I linken under finner du nyttige tips om booking, hva du skal gjøre hvis du har problemer med bookingen, avbestilling og refusjon for å nevne noe.

https://vesteralen.dnt.no/artikler/nyheter/21318-nyttige-tips-om-booking/

Gjester som ønsker mer informasjon kan kontakte Vesterålen Turlag på mail.

Ingemannhytta er et lite smykkeskrin av en hytte som er Vesterålen Turlags hyttetilbud i skogen. På sommeren ligger hytta bare to kilometer fra nærmeste vei i Sørfjorden, og det er flere fiskevann i nærheten. Området nordvest på Hinnøya er først og fremst kjent for å ha et av Vesterålens fineste skiterreng, og på vinteren er adkomsten fra Godfjordbotn på 4-5 kilometer. Da bærer turen gjerne vider opp på Bogheia til Anfeltbua som er en åpen dagsturhytte. På sommeren anbefales Skredtinden 702 moh. som toppturmål.

Hytta ble opprinnelig bygget på 1950-tallet av reindriftsnæringa, og ble lånt av turlaget i 1991 før den endelig ble vederlagsfritt overdratt i 2004. Anlegget ble da fullrenovert ved hjelp av midler fra Olav Thons stiftelse.

Koordinater i bredde og lengde: N68 42.294 E15 45.140

Koordinater i UTM/UPS: 33W 530491 7621644

Last ned GPS veipunktet til Ingemannhytta (.gdb)

Kartmerknad: På 1232 II Gullesfjordkartet fra Statens Kartverk er Ingemannhytta uten navn og inntegnet som bu. Hverken dette, eller noen av turkartene, viser at stiene opp til hytta er merket.

Fasiliteter

  • Booking
  • Fiske
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund
  • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Raskeste atkomst er opp fra Sørfjorden, 1 t, men det tar ikke mer enn 1 1/2 t fra Godfjordbotn heller. Begge stiene er T-merket.

SjekkUT | Ingemannhytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

1

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Ingemannhytta ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT