Ingemannhytta

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Nasjonale smittevernregler gjør at alle inntil videre må forhåndsbestille overnattinger på hyttene via UT.no eller nettsida vår. Ingemannhytta leies ut som èn enhet.

Metersregelen er også innført igjen. Det er mulig å se i bestillingssystemet om det er mange som har booket slik at metersregelen kan overholdes. Skulle du være i tvil kan vi kontaktes på mail: vesteralen@dnt.no

Av erfaring er vi i ei årstid med få gjester på hyttene våre, så ønsker du en hyttetur er det bare å sjekke ut ledig kapasitet på hyttene våre.

Er du gjest på en av våre hytter og det kommer andre som ikke har bestilt, bør disse vennlig avvises så lenge det anses forsvarlig ift vær, føre, lysforhold og fysisk form.

Oppdater deg på de siste anbefalingene fra FHI og følg disse før du drar på tur. Gjør deg kjent med hvilke lokale smitteverntiltak som er gjeldende i både din hjemkommune og besøkskommune. Hold deg hjemme dersom du føler deg syk.

Kommersielle grupper må kontakte oss på mail: vesteralen@dnt.no før bestilling/besøk.

Ingemannhytta er for tiden kun mulig å bestille hele hytta til fast pris.

Ingemannhytta har 4 sengeplasser. Hund kun tillatt i gang.

I linken under finner du nyttige tips om booking, hva du skal gjøre hvis du har problemer med bookingen, avbestilling og refusjon for å nevne noe.

https://vesteralen.dnt.no/turlagetshytter/ 

Alle gjester må ha med enten ren lakenpose, rent sengetøy eller sovepose. Ta med alkoholbasert desinfeksjon til eget bruk.

Hytta er fullt utstyrt med kopper og kar, gass, ved, puter og dyner. Det er også stearinlys, tørkeruller og dopapir på hyttene. Ta gjerne med eget tørkehåndkle til oppvasken. Hytta har solcellebelysning. Ingen av hyttene til Vesterålen Turlag har matlager. Det er heller ingen søppelordning på hyttene, så du må ta med alt avfall i retur.

Det er forbudt å bruke piggsko/brodder inne på hyttene.

Gjester som ønsker mer informasjon kan kontakte Vesterålen Turlag på mail.

Ingemannhytta er et lite smykkeskrin av en hytte som er Vesterålen Turlags hyttetilbud i skogen. På sommeren ligger hytta bare to kilometer fra nærmeste vei i Sørfjorden, og det er flere fiskevann i nærheten. Området nordvest på Hinnøya er først og fremst kjent for å ha et av Vesterålens fineste skiterreng, og på vinteren er adkomsten fra Godfjordbotn på 4-5 kilometer. Da bærer turen gjerne vider opp på Bogheia til Anfeltbua som er en åpen dagsturhytte. På sommeren anbefales Skredtinden 702 moh. som toppturmål.

Hytta ble opprinnelig bygget på 1950-tallet av reindriftsnæringa, og ble lånt av turlaget i 1991 før den endelig ble vederlagsfritt overdratt i 2004. Anlegget ble da fullrenovert ved hjelp av midler fra Olav Thons stiftelse.

Koordinater i bredde og lengde: N68 42.294 E15 45.140

Koordinater i UTM/UPS: 33W 530491 7621644

Last ned GPS veipunktet til Ingemannhytta (.gdb)

Kartmerknad: På 1232 II Gullesfjordkartet fra Statens Kartverk er Ingemannhytta uten navn og inntegnet som bu. Hverken dette, eller noen av turkartene, viser at stiene opp til hytta er merket.

Fasiliteter

  • Booking
  • Fiske
  • Vedovn

Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Raskeste atkomst er opp fra Sørfjorden, 1 t, men det tar ikke mer enn 1 1/2 t fra Godfjordbotn heller. Begge stiene er T-merket.
Annonse

SjekkUT | Ingemannhytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
1

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Ingemannhytta ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT