Åsedalen

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Åsedalen ligger i hjertet av Stølsheimen, 4–5 timers gange (avhengig av rute) fra Selhamar. Fra hytten har du utsyn over Halsetvatnet, hvor det også er gode fiskemuligheter. Åsedalen er selvbetjent, tilgjengelig hele året og består av to hytter. 

Halvparten av det totale antallet senger på hytten kan forhåndbestilles, mens andre halvparten er holdt av til gjester uten reservasjon. Slik sikrer vi at det alltid er plass på hytten. Last ned DNT Hyttebetaling på mobilen. Da kan du enkelt betale både for overnatting og mat på hyttene.

Det går mange stier til og fra Åsedalen, over fjellet og gjennom dalsøkk. Du kan gå fra Nygard eller Steinsland i Modalen, fra Solrenningen, fra anleggsveien ved Bjergane, eller fra Arnafjord i Sogn. Også her er det utbytterikt med en ekstra overnatting. Ruten gjennom Geitedalen er enkel og trivelig. Du kan også gå om Rappen og Tindafarangen, en fin og enkel fjellovergang. 

Vær og føremeldinger varierer mye. Kart og kompass anbefales, merking kan forsvinne under snø og i tåke. Sjekk aktuelle føremeldinger før turen.

Utstyr 

Hytten er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Av proviant finner du middagshermetikk, suppeposer, havregryn, sukker, kaffe, te, knekkebrød, margarin, pålegg og desserthermetikk. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytten inne og ute. 

Turmuligheter 

Fra Åsedalen er det mange turmuligheter. I nordlig retning kan du gå dagsturer innover Hestfjellet og få utsikt til Sognefjorden, eller gå igjennom Urdaskard til Dagvatnet. I øst ligger Sandbakkane og Tindafarangen. En dagstur nordvest ligger Urdanipa (1345 moh) en av Stølsheimens høyeste topper.

Har du små barn med, er Halsetstølen et fint dagsturmål. På ruten mot Vatnane i retning Urdaskard, er det mange fine vatn, og det er fisk i dem. Unger vil kose seg i dette myke, grønne området med mange vadesteder og mye vann å plaske i. Selene i Åsedalen ligger like ovenfor hytten. Her kan du fremdeles kjenne angen av dyr- og stølsliv. Et av selene i Åsedalen er restaurert, og sommeren 2008 ble det lagt nytt tak på den gamle steinfjøsen. 

Hund 

Tilrettelagt med 2 stk hundebur i sikringshytten. Hundebur og sengeplass må forhåndsbestilles.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

  • Booking
  • Fiske
  • Bade
  • Vedovn

Passer for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Alt. 1) Tog til Dale og buss til Steinsland og videre på anleggsvei til Stølsvatnet. Alternativt med egen bil til Stølsvatnet. Herfra langs merket rute fra Steinsland til Åsedalen.

Alt. 2) Buss til Vikafjellet og videre på anleggsvei til Bjergane, og deretter videre på merket rute fra Bjergane til Åsedalen. Alternativt egen bil til Bjergane.

Adkomst vinter

Til påske blir det kvistet fra Trefall og Vikafjellet via Selhamar til Åsedalen og videre til Solrenningen og til Stølsvatnet.

Til påske blir det vanligvis kvistet fra Trefall via Selhamar til Åsedalen og videre til Solrenningen og til Stølsvatnet.

SjekkUT | Åsedalen

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
40

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Åsedalen ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT