Argaladhytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  7 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst
Bli DNT-medlem

Etter gjenåpning av samfunnet er det igjen mulig å besøke hyttene våre uten å forhåndsbestille. De sengene som har vært bookbare under pandemien vil imidlertid fortsette å være det inntil styret har bestemt om vi skal fortsette med booking og eventuelt i hvilket omfang.  

Argaladhytta er en perle i vill natur! Hytta består av to bygninger oppført i 1912 og 2010. Den gamle Argaladhytta er en sjelden blomst i Bodø og Omengs Turistforening (BOT) sitt hyttenett. Den gamle tømmerkoia har gang med jordgulv og ett oppholdsrom med tre sengeplasser. Størrelsen er altså høyst beskjeden, men stemningen er til gjengjeld ekstraordinært god. Sikringshytta er noe større, og har fire sengeplasser.

Hytta ligger fantastisk fint til i Junkerdal nasjonalpark, like ved en kulp i Skaitielva, godt beskyttet av bjørkeskogen i det trange dalføret. Dyre- og plantelivet er rikt i Skaitidalen. Samene har rein gående i dalen, og for noen år siden var det ei binne med 3 unger som hadde hi der.

Her er ved til fyring, gass til koking og stearinlys/parafinlampe til belysning. I sikringshytta er det solcelleanlegg for lys og mobillading. Drikkevann finner du i elva som renner forbi om sommeren, mens du vinterstid må ty til snøsmelting.

Argaladhytta er et populært stoppested for de som tilbakelegger strekningen Sulitjelma-Skaiti. Avstanden fra Trygvebu (8 km) er såpass kort at hytta er et fint dagsturmål derfra.

Jakthytte fra 1912: Den gamle Argaladhytta ble reist av fire karer fra Skaiti og Junkerdal i 1912. Skaitidalen innover mot Balvatnet var den gang et attraktivt område for jakt på rype, rev, ulv og bjørn. Statsskogene tillot i 1911 oppføringen, mot en årlig avgift av 50 øre. Vinteren 1929 ble hytta skadd av snøskred, og den ble besluttet flyttet til østsida av Skaitielva.

I 1965 bestemte daværende eiere seg for å gi hytta til BOT, mot at eierne og deres familier fritt fikk adgang til den, og at hytta ble stående ulåst.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • Fiske
 • Bade
 • Teltplass
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Adkomsten til Argaladhytta er gjennom Skaitidalen, enten fra nord (Balvasshytta) eller fra sør (Trygvebu). Det er T-merket rute og god sti i begge retninger.

Om vinteren, og til langt ut i mai, kan det være rasfare i dalen både nord og sør for hytta. Rådfør deg med lokalkjente

Parkering: Som for Trygvebu - Nærmeste gård til Trygvebu (sommer), eller ved Fredheim (vinter)

Adkomst vinter

Om vinteren er det tryggest å parkere nær veidelet i øvre Skaiti (Fredheim), men forhør deg med eier for anvising av parkeringsplass. Nedkjøringen til elva mot Trygvebu er bratt og kan være glatt. Du kan få problemer med å komme deg opp igjen om du tar du sjansen på å kjøre ned og helt frem og været slår om før du skal tilbake. Det er ca 2 km fra nevnte veidele (det står skilt i veidelet) til hytta.

SjekkUT | Argaladhytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
0

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Argaladhytta ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT