Legg til huskeliste
  22
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  8 av 8 sengeplasser kan forhåndsbestilles. Det forutsettes ankomst før kl 21.00. Det er tillatt med hund i hytte 1/gammelhytta.
  Plantegninger: hytte 1 og hytte 2  

  Argaladhytta er en perle i vill natur! Hytta består av to bygninger oppført i 1912 og 2010. Den gamle Argaladhytta er en sjelden blomst i Bodø og Omegns Turistforening (BOT) sitt hyttenett. Den gamle tømmerkoia har gang med jordgulv og ett oppholdsrom med fire sengeplasser. Størrelsen er altså høyst beskjeden, men stemningen er til gjengjeld ekstraordinært god. Sikringshytta har et oppholdsrom med fire sengeplasser.

  Hytta ligger fantastisk fint til i Junkerdal nasjonalpark, like ved en kulp i Skaitielva, godt beskyttet av bjørkeskogen i det trange dalføret. Dyre- og plantelivet er rikt i Skaitidalen. Samene har rein gående i dalen, ta hensyn til det (NB! båndtvang).

  Argaladhytta er et populært stoppested for de som tilbakelegger strekningen Sulitjelma-Skaiti. Avstanden fra Trygvebu (8 km) er såpass kort at hytta er et fint dagsturmål derfra.

  Utstyr:
  Her er ved til fyring og gass til koking. I gammelhytta brukes stearinlys/parafinlampe til belysning. I sikringshytta er det solcelleanlegg for lys og mobillading.  

  Sengene er utstyrt med dyne og pute; du må ha med egen lakenpose, sengesett eller sovepose.

  Hund:
  Det er tillatt med hund i gammelhytta/ hytte 1. Det er ikke tillatt å ta hunden opp i sengene.  Det er et pledd i hytta som hunden kan ligge på, og der er egen matskål.

  Vann:
  Drikkevann finner du i elva som renner forbi om sommeren, mens du vinterstid må ty til snøsmelting.

  Historie:
  Jakthytte fra 1912: Den gamle Argaladhytta ble reist av fire karer fra Skaiti og Junkerdal i 1912. Skaitidalen innover mot Balvatnet var den gang et attraktivt område for jakt på rype, rev, ulv og bjørn. Statsskogene tillot i 1911 oppføringen, mot en årlig avgift av 50 øre. Vinteren 1929 ble hytta skadd av snøskred, og den ble besluttet flyttet til østsida av Skaitielva.

  I 1965 bestemte daværende eiere seg for å gi hytta til BOT, mot at eierne og deres familier fritt fikk adgang til den, og at hytta ble stående ulåst.

  Gjester har sagt:

  • Argaladhytta er uten tvil ei av de fineste hyttene i Nordland! Enkel og god standard og unik beliggenhet, helt fantastisk.
  • Av alle di flotte hyttene synes jeg den eldste argaladhytta e koseligste og den fineste plassen.
  • Veldig fint hyttetun der alt var ryddig. Veldig lett å forlate hytta ren og ryddig når den er i så fin stand når må kommer dit.
  • Artig med gamle hyttebøker. Fant et notat fra min far om en jakt for 50år siden.

  Sponsorer:

  • Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Fiske
  • Bade
  • Teltplass
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  SulitjelmafjellanJunkerdal nasjonalpark/Juŋŋkaravuome nasjonalpárkka

  Adkomst sommer

  Adkomsten til Argaladhytta er gjennom Skaitidalen, enten fra nord (Balvasshytta) eller fra sør (Trygvebu). Det er T-merket rute og god sti i begge retninger.

  PARKERING: 1) Kjør til Trygvebu ELLER 2) Kjør til Fredheim; kommunal parkeringsplass ca 300 meter nord for veiskille mot Trygvebu. 

  Adkomst vinter

  Om vinteren, og til langt ut i mai, kan det være rasfare i dalen både nord og sør for hytta. Rådfør deg med lokalkjente

  PARKERING: Tryggeste plass er ny kommunal parkeringsplass ved Fredheim , ca 300 meter nord for veidele/kryss til Trygvebu. 

  Nedkjøring mot elva i retning Trygvebu er bratt og kan være svært glatt. 

  SjekkUT | Argaladhytta

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  22

  SjekkUT-besøk