Veslefjellbua

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  17 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 11. juni - 30. april
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Melding 15. desember 2021

Alle gjester må forhåndsbestille plass på hytta. Det er ikke mulig med drop-in

Veslefjellbua åpnet i november 2019, og er prosjektert og bygget av Heddahytter. Den erstatter Gråhøgbu som har ligget uheldig til i forhold til villreinen i området. Gråhøgbu har blitt demontert og flyttet til Maihaugen friluftsmuseum på Lillehammer.

Viktig informasjon

Om du har symptomer på COVID19 skal du ikke besøke en DNT-hytte. Dette gjelder også milde symptomer.

Alle gjester skal skrive seg inn i besøksprotokollen ved ankomst.

Om hytta

Antall soveplasser totalt: 17

Antall senger tilgjengelig for bestilling: 10

De merkede stiene er lagt om slik at merkingen går til og fra Veslefjellbua - nordover til Eldåbu eller sørover til Jammerdalsbu eller Friisvegen Turistsenter. Det betyr at merking fra Eldåbu og forbi Muen til Gråhøgbu er fjernet, og at stien som går via Venåssætra og forbi Spidsbergseter opprettholdes. Fra Gråhøgdbu mot Jammerdalsbu er merkingen fjernet fra Gråhøgdbu og ca. 3,5 km sørover til den treffer stien som kommer fra Dørfallet og ny merket sti fra Veslefjellbua.

Vinterstid passerer Trolløypa like ved hytta. Nordover til Eldåbu, og sørover til Jammerdalsbu. NB! Se løypestatus på Skisporet.no - skiløypa er tegnet riktig inn her, men er dessverre (per 3. feb 2020) feil inntegnet i kartet på UT.no. Se eksempel på bilde i bildekarusellen ovenfor.

Utstyr

Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller eget sengetøy skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

SAGA

Veslefjellbua er en del av SignaTur ruta SAGA. Les mer om SAGA på saga.dnt.no/

Betaling

Vi anbefaler alle gjester å betale elektronisk med appen DNT Hyttebetaling. Med denne appen kan du enkelt betale for mat og overnatting på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android og fungerer også på steder uten telefon- og nettverksdekning.

Fungerer med bank- og kreditkort fra andre land.

Du kan også betale ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund

Det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er eget rom for hund og eier. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

Villrein

Hytta ligger i et av Norges 24 villreinområder. Her kan du lære mer om hvordan du skal ta hensyn til villreinen når du ferdes i fjellet. Hvis du vil vite mer om villreinens bruk av fjellet og hvordan DNT arbeider med villrein og ferdsel, finner du det på dnt.no/villrein

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • Tørkerom
 • Mobildekning
 • Vedovn

Passer for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Parkering ved offentlig P-plass ved avkjøring til Spidsbergseter, og det kan følges merket sti derfra. Ved avkjøringen til Veslefjellvegen er det også noen P-plasser.

Adkomst vinter

Det kan parkeres på offentlig P-plass ved avkjøring til Spidsbergseter og derfra kan Trolløypa følges mot Veslefjellhytta.

Annonse

SjekkUT | Veslefjellbua

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
101

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Veslefjellbua ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT