Veslefjellbua

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  17 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 11. juni - 31. des.
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

Fra 15. juni blir det booking av sengeplasser. I år som i fjor må du forhåndsbestille plass på hytta før du reiser til fjells. 

Veslefjellbua åpnet i november 2019, og er prosjektert og bygget av Heddahytter. Den erstatter Gråhøgbu som har ligget uheldig til i forhold til villreinen i området. Gråhøgbu blir demontert og flyttet til Maihaugen friluftsmuseum på Lillehammer.

På grunn av smitteverntiltak må du i år forhåndsbestille plass på hytta

Viktig informasjon: 

 • All overnatting må forhåndsbestilles på nett.  
 • På grunn av Covid19 vil det være begrenset kapasitet på hytta 
 • Alle gjester må ha med en ren lakenpose og eget rent putevar, rent sengetøy eller ren sovepose og eget rent putevar.  
 • Ta med deg rikelig med våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon.  
 • Følg de nye sjekklistene og oppslag for hygiene og renhold på hyttene.  
 • Alle gjester skal skrive seg inn i besøksprotokollen ved ankomst.  
 • Hytta er låst med DNTs standardnøkkel. 
 • Om du har symptomer på COVID19 skal du ikke besøke en DNT-hytte. Dette gjelder også milde symptomer.  

De merkede stiene vil også bli lagt om slik at merkingen går til og fra Veslefjellbua - nordover til Eldåbu eller sørover til Jammerdalsbu eller Friisvegen Turistsenter. Det betyr at dagens merking fra Eldåbu og forbi Muen til Gråhøgbu vil bli fjernet, og at stien som går via Venåssætra og forbi Spidsbergseter opprettholdes. Fra Gråhøgdbu mot Jammerdalsbu fjernes merkingen fra Gråhøgdbu og ca. 3,5 km sørover til den treffer stien som kommer fra Dørfallet og ny merket sti fra Veslefjellbua.

Vinterstid passerer Trolløypa like ved hytta. Nordover til Eldåbu, og sørover til Jammerdalsbu. NB! Se løypestatus på Skisporet.no - skiløypa er tegnet riktig inn her, men er dessverre (per 3. feb 2020) feil inntegnet i kartet på UT.no. Se eksempel på bilde i bildekarusellen ovenfor.

Utstyr: Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

SAGA: Veslefjellbua er en del av SignaTur ruta SAGA. Les mer om SAGA på saga.dnt.no/

Betaling: I år anbefaler vi alle gjester å betale elektronisk med appen DNT Hyttebetaling. Betal for mat med mobilen. Med appen "DNT Hyttebetaling" kan du enkelt betale mat og overnatting på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android. Appen fungerer også på steder uten telefon- og nettverksdekning.

Fungerer med bank- og kreditkort fra andre land.

Du kan også betale ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund: Det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er eget rom for hund og eieren. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

Villrein: Hytta ligger i et av Norges 24 villreinområder. Her kan du lære mer om hvordan du skal ta hensyn til villreinen når du ferdes i fjellet. Hvis du vil vite mer om villreinens bruk av fjellet og hvordan DNT arbeider med villrein og ferdsel, finner du det på dnt.no/villrein

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • Tørkerom
 • Mobildekning
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Parkering ved offentlig p-plass ved avkjøring til Spidsbergseter, og det kan følges merket sti derfra. Ved avkjøringen til Veslefjellvegen er det også noen p-plasser.

Adkomst vinter

Det kan parkeres på offentlig p-plass ved avkjøring til Spidsbergseter og derfra kan Trolløypa følges mot Veslefjellhytta.

Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 81 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: