Veslefjellbua

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  17 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

Veslefjellbua åpnet i november 2019, og er prosjektert og bygget av Heddahytter. Den erstatter Gråhøgbu som har ligget uheldig til i forhold til villreinen i området. Gråhøgbu blir demontert og flyttet til Maihaugen friluftsmuseum på Lillehammer.

De merkede stiene vil også bli lagt om slik at merkingen går til og fra Veslefjellbua - nordover til Eldåbu eller sørover til Jammerdalsbu eller Friisvegen Turistsenter. Det betyr at dagens merking fra Eldåbu og forbi Muen til Gråhøgbu vil bli fjernet, og at stien som går via Venåssætra og forbi Spidsbergseter opprettholdes. Fra Gråhøgdbu mot Jammerdalsbu fjernes merkingen fra Gråhøgdbu og ca. 3,5 km sørover til den treffer stien som kommer fra Dørfallet og ny merket sti fra Veslefjellbua.

Vinterstid passerer Trolløypa like ved hytta. Nordover til Eldåbu, og sørover til Jammerdalsbu. NB! Se løypestatus på Skisporet.no - skiløypa er tegnet riktig inn her, men er dessverre (per 3. feb 2020) feil inntegnet i kartet på UT.no. Se eksempel på bilde i bildekarusellen ovenfor.

Utstyr: Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Betaling: NYHET! Betal hytteoppholdet med mobilen. Med den nye appen "DNT Hyttebetaling" kan du enkelt betale for overnatting og mat på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android.

Betalingen skjer også ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det fra 01.01. 2015 ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund: det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er eget rom for hund og eieren. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

Fasiliteter

 • Tørkerom
 • Mobildekning
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Parkering ved offentlig p-plass ved avkjøring til Spidsbergseter, og det kan følges merket sti derfra.
Merk: Det skal bygges ny bru over elva Mya for DNT-stien, og i 2019 må elva krysses ved Forrestadsetra og på Veslefjellveien. Ved avkjøringen til Veslefjellvegen er det også noen p-plaseser

Adkomst vinter

Det kan parkeres på offentlig p-plass ved avkjøring til Spidsbergseter og derfra kan Trolløypa følges mot Veslefjellhytta.

Annonse

Eier

DNT Oslo og Omegn
Værvarsel ikke tilgjengelig