Paurohytta

  Legg til huskeliste
  5
  SjekkUT-besøk

  Annonse
  • 10 sengeplasser
  • Åpen hele året

  Pauro ligger langs Nordkalottruta, E1 og Grensesømmen sør i Narvikfjellene. Den ligger på nordsida av Båvrojávrre, rett øst for det lange neset som nesten deler vannet i to.

  Sommeren 2019 ble det bygget ny bru over sundet i Båvrojavrre, 900 meter sør for hyttene. I 2020 ble det bygget ny bru over Noaidejohka, ca 4 km sør for Pauro.

  Storhytta har en vanlig køyeseng og to dobble køyesenger.

  Lillehytta har to dobble køyesenger.

  Det er ikke mobildekning på hyttene.

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Hytta er låst med DNT-nøkkel som kan kjøpes i Sparebanken Narvik, hos Visit Narvik og Sportcentret. På Sportcentret er det gode medlemsfordeler.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Vedovn
  Annonse
  Narvikfjellan

  Adkomst sommer

  T-merket rute fra veienden ved Siidasjávri, ikke langt fra Sitashytta. Veien er stengt med bom i sørvestenden av Tjårdavatnet. Det er også mulig å gå umerket sommerrute til Pauro fra Sørfjorden i Tysfjord. Fra kraftverket går en på veien nesten opp til Brynvatnet Sadjemjávrre. Herfra kan man gå østover på nordsida av Githtsejiegnja til Paurohytta. Ruta er stort sett ikke merket, men det er noe gammel merking fra Skogvatnet og fram til hytta. Båtruta mellom Kjøpsvik og Sørfjorden trafikkeres enkelte dager i uka av Nordkraft, som har et kraftverk i Sørfjorden.

  Adkomst vinter

  Vinterstid, når det er sikker is på Siidasjávri (Sitas), tar man gjerne raskeste vei over vannet, inn i Sverige og følger de slake partiene direkte fram til Båvrojávrre, for så å gå over vannet til hytta.

  SjekkUT | Paurohytta

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  5

  SjekkUT-besøk