Røysvatn

  Legg til huskeliste
  6
  SjekkUT-besøk

  Annonse
  • 12 sengeplasser
  • Åpen hele året

  Røysvatn ligger langs Nordkalottruta, E1 og Grensesømmen langt sør i DNT Narviks løypenett, i Hamarøy kommune. Den ligger ved elva mellom Bjørnvatnet/Biernajávrre og Røysvatnet/Muvrrajávrre like sørøst for utoset i Bjørnvatnet/Biernajávrre.

  Storhytta har 10 senger og lillehytta har 2 senger. Hytta har mottatt midler fra Olav Thons DNT-fond.

  Hytta ligger på Norge 1:50 000 Bjørntoppen 2230 I fra Statens kartverk, men er feilinntegnet. Fullstendig rutetilvisning er 33W 0576753 7539613. På turkartet Rádjebálges i 1:100 000 fra Ugland It Group AS er hytta riktig inntegnet.

  Hvis du kommer til hytta på vinteren fra vest/nordvest, og det er dårlig sikt eller flatt lys, bør du merke deg dette: Hytta ligger 50 meter fra elva som renner fra Bjørnvatnet og Røysvatnet. Denne elva har som regel partier som er åpen, og det legger seg en høy og lang skavel vest for denne. Hvis du nærmer deg hytta fra vest/nordvest (fra Sørfjorden) er det vanskelig å observere at det er en stor skavel ved elva. I det du får øye på hytta har du skavelen og elva like forran deg. Det er en fordel å legge ruta slik at du går mot Bjørnvatnet, og så nærmer deg hytta fra nord.

  Det er ikke mobildekning på hytta.

  Denne hytta har fått støtte fra Thons fond og av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Hytta er låst med DNT-nøkkel som kan kjøpes i Sparebanken Narvik, hos Visit Narvik og Sportcentret. På Sportcentret er det gode medlemsfordeler.

  Fasiliteter

  • Fiske
  • Badstu
  • Vedovn
  Annonse
  Narvikfjellan

  Adkomst sommer

  Fra Kjøpsvik kan det bestilles båt inn til Sørfjorden. Båtskyss besørges av Brødrene Johansen, tlf 75 77 43 29. Sommerstid er transporten subsidiert av Gränsleden-prosjektet og derav temmelig rimelig - men bestill gjerne i god tid slik at den kan koordineres med evt andre. Fra Sørfjorden følges anleggsvei opp til Brynvatnet og videre på merket sti. Stien er merket sør for Røysvatnet - husk å ta av til hytta som ligger nord for vannet.

  Adkomst vinter

  Båtskyssen koster endel mer på vinterstid.

  SjekkUT | Røysvatn

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  6

  SjekkUT-besøk