Røysvatn

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Ubetjent
 • Sengeplasser
  12 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året

Røysvatn ligger langs Nordkalottruta, E1 og Grensesømmen langt sør i Narvikfjellene i Tysfjord kommune. Den ligger ved elva mellom Bjørnvatnet/Biernajávrre og Røysvatnet/Muvrrajávrre like sørøst for utoset i Bjørnvatnet/Biernajávrre. Sommeren 1998 ble hytta hevet en halv meter for om mulig å hindre nedsnøing.

Hytta ligger på Norge 1:50 000 Bjørntoppen 2230 I fra Statens kartverk, men er feilinntegnet. Fullstendig rutetilvisning er 33W 0576753 7539613. På turkartet Rádjebálges i 1:100 000 fra Ugland It Group AS er hytta riktig inntegnet.

Hvis du kommer til hytta på vinteren fra vest/nordvest, og det er dårlig sikt eller flatt lys, bør du merke deg dette:
Hytta ligger 50 meter fra elva som renner fra Bjørnvatnet og Røysvatnet. Denne elva har som regel partier som er åpen, og det legger seg en høy og lang skavel vest for denne. Hvis du nærmer deg hytta fra vest/nordvest (fra Sørfjorden) er det vanskelig å observere at det er en stor skavel ved elva. I det du får øye på hytta har du skavelen og elva like forran deg. Det er en fordel å legge ruta slik at du går mot Bjørnvatnet, og så nærmer deg hytta fra nord.

Fasiliteter

 • Fiske
 • Badstu

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra Kjøpsvik kan det bestilles båt inn til Sørfjorden. Båtskyss besørges av Brødrene Johansen, tlf 75 77 43 29. Sommerstid er transporten subsidiert av Gränsleden-prosjektet og derav temmelig rimelig - men bestill gjerne i god tid slik at den kan koordineres med evt andre. Fra Sørfjorden følges anleggsvei opp til Brynvatnet og videre på merket sti. Stien er merket sør for Røysvatnet - husk å ta av til hytta som ligger nord for vannet.

Adkomst vinter

Båtskyssen koster endel mer på vinterstid.

Papirkart

Kartblad: 151 Oarjevuodna