Svarthamar

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  9 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

Svarthamar er et fint utgangspunkt for turer videre innover i Langsua. Tilgjengeligheten til selvbetjeningshytta er god med bilveg helt fram på sommeren.

Svarthamar har hatt sammenhengene seterdrift i flere hundre år, og det er seterdrift på Svarthamar fortsatt. I 1955 inngikk DNT en avtale om leie av ei hytte på stedet, noe som har gjort området mer tilgjengelig for besøkende.

Småbarnsfamilier har mange muligheter her da terrenget er egnet for selv mindre barn. Ellers er det mye spennende å se for de små i forbindelse med seterdriften, og det er rikelig med gode fiskevann i nærheten.

Utstyr: Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Betaling: NYHET! Betal hytteoppholdet med mobilen. Med den nye appen "DNT Hyttebetaling" kan du enkelt betale for overnatting og mat på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android.

Betalingen skjer også ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det fra 01.01. 2015 ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund: det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er et hundebur i uthus/sikringshytta. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

Aktuelle kart:
Norges-serien fra Nordeca: "Fagernes 10049" - dekker hytta og sørover, mens "Espedalen 10057" dekker resten av Huldreheimen nordover.
Turkart: 1:50 000 Huldreheimen - Spåtind (2008)

Fasiliteter

 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Bil om sommeren
 • Sykkel

Adkomst sommer

Bilvei helt fram til hytta. Med kollektiv transport kan man ta Valdresekspressen til Fagernes, og taxi inn til hytta.

Papirkart

Kartblad: 065 Beitostølen - Espedalen

Annonse
Værvarsel ikke tilgjengelig