Snytindhytta

Annonse

Om hytta

DNT og Vesterålen Turlag er over på et annet hyttebookingsystem. Booking av overnatting på våre hytter for 2020 er nå klart.

Store Snytindhytta har 20 senger som kan bookes. Lille Snytindhytta har fire senger, der to kan bookes. Det er kun i Lillehytta det er tillatt med hund.

Se romoversikt for Store Snytindhytta PDF / Se romoversikt for Lille Snytindhytta PDF

Blokkering av hytte: Dersom hytta/rom/seng er markert svart og dermed er stengt for booking, så kan dugnad, besøk av skoleklasser eller fellestur være årsaken. Gjester som ønsker mer informasjon kan kontakte Vesterålen Turlag på mail.

I 2014 ble Snytindhytta med god grunn kåret til Norges råeste toppturhytte av UT.no.

Den ubetjente hytta er et yndet turmål for fjellvandrere, men de senere år har flere og flere brattskikjørere funnet veien hit til hjertet av Vesterålsalpene. Her finner du alt du trenger, fra dagstursekker til vedfyrt badstue, hyttebibliotek, 12V vind- og solstrømanlegg og 22 gode senger. Omgitt av Snytindan som gir flere flotte nedkjøringer på 600 høydemeter og med utsyn mot Møysalen og Møyene, er dette en hyttejuvel i Hinnøyas villeste fjellverden. Om sommeren stuper du selvsagt rett fra berget og i vatnet noen få meter unna hytteveggen. Og etterpå fyrer du bål på den tilrettelagte bålplassen ved hytta og koser deg i midnattsola! Har du deg hund kan den være i Lillehytta. Ikke i hovedhytta!

Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Fiske
  • Badstu
  • Bade
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Merket løype fra riksveien i Løbergsbukta, Gullesfjorden (4 t) eller fra P-plass ved tunnelen i Sigerfjorden (6 t). Gå gjerne opp den ene veien og ned den andre. Merket løype gjennom Møysalen nasjonalpark fra Lofotens fastlandsforbindelse på Ingelsfjordeidet (8 t).

Sommeren 2012 ble det også merket sommerløype inn Djupfjorden (4 t). Løypa følger skogsvegen inn fjorden, og tar av fra vegen 200 meter før Storvatnet.

Adkomst vinter

Enkleste adkomst vinter er å følge sommerruta fra Djupfjorden, men på vinter over islagte vann. Se turkart Vesterålen-Hinnøya, sør. Om skredfaren er liten er det et godt alternativ å gå fra riksveien i Løbergsbukta og inn Løbergsdalen til Snytindhytta (4 t). På ettervinteren (slutten av april og tidlig mai) anbefales å starte i Vangpollen i Sigerfjorden, bære skiene opp de første 2-300 høydemeterne og så suse innover Vangpollheia til hytta.

Papirkart

Kartblad: 160 Sortland

Annonse