Snytindhytta

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Nye nasjonale smittevernregler gjør at alle fra og med 9.12 og i fire uker til 9.1.22 må forhåndsbestille overnattinger på hyttene via UT.no eller nettsida vår.

Metersregelen er også innført igjen. Det er mulig å se i bestillingssystemet om det er mange som har booket slik at metersregelen kan overholdes. Skulle du være i tvil kan vi kontaktes på mail: vesteralen@dnt.no

Av erfaring er vi i ei årstid med få gjester på hyttene våre, så ønsker du en hyttetur er det bare å sjekke ut ledig kapasitet på hyttene våre.

Er du gjest på en av våre hytter og det kommer andre som ikke har bestilt, bør disse vennlig avvises så lenge det anses forsvarlig ift vær, føre, lysforhold og fysisk form.

Oppdater deg på de siste anbefalingene fra FHI og følg disse før du drar på tur. Gjør deg kjent med hvilke lokale smitteverntiltak som er gjeldende i både din hjemkommune og besøkskommune. Hold deg hjemme dersom du føler deg syk.

Kommersielle grupper må kontakte oss på mail: vesteralen@dnt.no før bestilling/besøk.

Det er kun i Lillehytta det er tillatt med hund. Se romoversikt for Store Snytindhytta PDF / Se romoversikt for Lille Snytindhytta PDF

I linken under finner du nyttige tips om bestilling, hva du skal gjøre hvis du har problemer med bestillingen, avbestilling og refusjon for å nevne noe.

https://vesteralen.dnt.no/turlagetshytter/ 

Alle gjester må ha med enten ren lakenpose, rent sengetøy eller sovepose. Ta med alkoholbasert desinfeksjon til eget bruk.

Hytta er fullt utstyrt med kopper og kar, gass, ved, puter og dyner. Det er også stearinlys, tørkeruller og dopapir på hyttene. Ta gjerne med eget tørkehåndkle til oppvasken. Hytta har solcellebelysning. Ingen av hyttene til Vesterålen Turlag har matlager. Det er heller ingen søppelordning på hyttene, så du må ta med alt avfall i retur.

Det er forbudt å bruke piggsko/brodder inne på hyttene.

Gjester som ønsker mer informasjon kan kontakte Vesterålen Turlag på mail.

I 2014 ble Snytindhytta med god grunn kåret til Norges råeste toppturhytte av UT.no. Den ubetjente hytta er et yndet turmål for fjellvandrere, men de senere år har flere og flere brattskikjørere funnet veien hit til hjertet av Vesterålsalpene. Her finner du alt du trenger, fra dagstursekker til vedfyrt badstue, hyttebibliotek, 12V vind- og solstrømanlegg og 22 gode senger. Omgitt av Snytindan som gir flere flotte nedkjøringer på 600 høydemeter og med utsyn mot Møysalen og Møyene, er dette en hyttejuvel i Hinnøyas villeste fjellverden. Om sommeren stuper du selvsagt rett fra berget og i vatnet noen få meter unna hytteveggen. Og etterpå fyrer du bål på den tilrettelagte bålplassen ved hytta og koser deg i midnattsola! Har du deg hund kan den være i Lillehytta. Ikke i hovedhytta! 

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Fiske
  • Badstu
  • Bade
  • Vedovn

Passer for

  • Hund
  • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Merket løype fra riksveien i Løbergsbukta, Gullesfjorden (4 t) eller fra P-plass ved tunnelen i Sigerfjorden (6 t). Gå gjerne opp den ene veien og ned den andre. Merket løype gjennom Møysalen nasjonalpark fra Lofotens fastlandsforbindelse på Ingelsfjordeidet (8 t).

Sommeren 2012 ble det også merket sommerløype inn Djupfjorden (4 t). Løypa følger skogsvegen inn fjorden, og tar av fra vegen 200 meter før Storvatnet.

Adkomst vinter

Den mest benyttede vinterløypa fra Djupfjorden og over Storvatnet til Snytindhytta går gjennom relativt enkelt terreng. Imidlertid er det små forseringer, bekkedaler og mindre terrengfeller hele veien fra Storvatnet inn til Snytindhytta som krever oppmerksomhet. Det er normalt greit å finne gode og trygge rutevalg. Fra Humpedalsvatnet (325 moh) og videre til hytta må man må være spesielt oppmerksom i dårlig sikt og flatt lys da det er flere mindre terrengfeller som kan være vanskelige å oppdage og forsere trygt. Etter Humpedalsvatnet kommer man opp i Isvasskaret og får øye på Snytindhytta vel halvannen kilometer lenger fram. I Isvasskaret må man være oppmerksom på hvilken side av skaret snøen har samlet seg, og ikke gå inn i oppsamlingsområdene. Det samme gjelder i siste skaret 300 meter før hytta. Har snøen samlet seg på hyttesiden (sørsiden) av skaret, må man ikke holde høyden i skråningen mot hytta da det her er brattere enn 30 grader, og i stedet ta seg rett ned bakken fra skaret. Øvre Beibarnvatnet er regulert, og her kan det være oppbrutt is langs land som må hensyntas. Alternativt kan man velge å gå utenom dette vatnet som vist i kart (link til kart). Isen på Storvatnet er normalt farbar fra en gang på nyåret til siste halvdel av april. Etter skredulykken i Trollfjorden 3. november 2019 som du kan lese om her, vil Vesterålen Turlag normalt kreve at deltakere har med skredsøker, spade og søkestang på organiserte turer til Snytindhytta. Her finner du bratthetskart , klassifisering av snøskredterreng (KAST) og snøskredvarsel på varsom.no .

Løypekartutsnitt Storvatnet-Snytindhytta.

Om skredfaren er liten er det et godt alternativ å gå fra riksveien i Løbergsbukta og inn Løbergsdalen til Snytindhytta (4 t). På ettervinteren (slutten av april og tidlig mai) anbefales å starte i Vangpollen i Sigerfjorden, bære skiene opp de første 2-300 høydemeterne og så suse innover Vangpollheia til hytta.

Se ellers turkart Vesterålen-Hinnøya, sør.

Annonse

SjekkUT | Snytindhytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
2

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Snytindhytta ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT