Grønknutkoia

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Grønknutkoia ligger høyt og fritt til nord i Holleia. Fra hytta har du utsikt mot Norefjell og Gaustatoppen, og utsiktspunktet Grønknuten er ikke langt unna. Det er heller ikke langt til Holleias høyeste punkt, Rudskollen på 712 moh. Området er lite brukt. Trolig møter du ikke på andre enn skogens naturlige beboere på turen inn.

Koia er en gammel tømmerhytte og inneholder to soverom med til sammen åtte senger og et stort, kombinert oppholdsrom og kjøkken med peis. Koia er låst med DNT-nøkkel og kan brukes hele året. 

Viktig informasjon:På grunn av smitteverntiltak MÅ du i år forhåndsbestille plass på koiene. Det er kun mulig å leie Grønknutkoia i sin helhet til kr 1100,- per døgn. Dette gjelder inntil videre. Da får du og ditt følge koia alene og vi bidrar på denne måten med å minske smittespredning. Du må selv ta ansvar for hvem du reiser på tur med.

Vi oppfordrer alle gjester til å følge de anbefalte smittevernregler fra Folkehelseinstituttet. Dette innebærer blant annet å være nøye med vask og hygiene av både hytte og gjester. Viktig med god håndvask og bruk av Antibac jevnlig. Det skal være minimum 2 meters avstand mellom gjester som ikke er fra samme husstand. Dra ikke på hyttetur dersom du ikke føler deg 100% frisk!

Koia skal vaskes med klorvann, som du finner på koia. (1,25 dl på 5 liter vann). Vær nøye med å vaske alle berøringspunkter. Oppvask skal etter vask skylles med kokende vann og lufttørke.

· Ta med deg ren lakenpose/sovepose inkl. putetrekk eller fullt sengetøy.· Ta med deg rikelig med våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon.· Ta med deg egne søppelposer og ta med deg søppelet ditt hjem.

Du som gjest er ansvarlig for å følge anvisningene på hytta, for å sikre godt renhold og hygiene under oppholdet.

Når du bestiller plass på koiene våre, bekrefter du samtidig at du har godtatt våre vilkår og avbestillingsregler. Forslag for dagsturer 

1. Grønknuten, 2-3 timer (se tur 33 i ”40 trivelige turer på Ringerike”).

2. Rudskollen, Spelhaugkollen, Store Bergsvatn, 3 timer, ingen merking.

3. Kartås, Styggdalshytta, 3 timer, delvis merking.

Det kommer forøvrig blåmerka stier inn til hytta fra de fleste himmelretninger. Studer kartet og bruk fantasien. En fin helgetur er å starte med ei natt på Hovinkoia, gå til Grønknutkoia over Steinsvollen og Kartås lørdag og tilbake via Styggdalshytta med avstikker til sjølveste Grønknuten søndag.

Aktuelle kart:

Norges-serien:"Eggedal 10033"

Turkartserien: Holleia-Krokskogen (2003) 1:50 000 fra Nordeca. GPS-posisjon for Grønknutkoia: UTM 32V 548979 6671344 Booking 

Booking

Alle kan bruke koia, men kun medlemmer av DNT får tilgang til nøkkel. De som forhåndsbestiller har fortrinnsrett til sengeplassene på koia. Ingen kan likevel bortvises. Koia disponeres fra kl 14. ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen. (NB! Egne regler om dette i forbindelse med Covid-19-pandemien. Da MÅ alle forhåndsbestille og fra og med november 2020 kan man bare booke hele koia. Se egne regler om dette lenger opp).

Se oversikt over ledige plasser/ Bestill plass på koia

Fasiliteter

  • Booking

Passer for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Raskeste adkomst er fra Bårnås bru i Soknedalen (buss), 4 t opp, 3,5 t ned. Med bil kommer man til Sessrud om sommeren, herfra er det 3 1/2 t opp og 3 t ned.Skogsbilveiene i området er i hovedsak låst, men tilgjengelig med sykkel.

Adkomst vinter

Om vinteren er veien vanligvis åpen og brøytet til Brannbråtan, men brøytes ikke hver vinter. Det er merkete skiløyper fra Brannbråtan (8 km) og fra Solli (10 km) og Bjørke på Sokna (11 km) som passerer 350 m øst for hytta. Skiløypene har varierende kvalitet og traséene kan være dårlig merka og en utfordring å følge. Vinterstid må du kunne bruke kart og kompass.

Annonse

SjekkUT | Grønknutkoia

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
1

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Grønknutkoia ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT