Grønknutkoia

  Legg til huskeliste
  4
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Grønknutkoia ligger høyt og fritt til nord i Holleia. Fra hytta har du utsikt mot Norefjell og Gaustatoppen, og utsiktspunktet Grønknuten er ikke langt unna. Det er heller ikke langt til Holleias høyeste punkt, Rudskollen på 712 moh. Området er lite brukt. Trolig møter du ikke på andre enn skogens naturlige beboere på turen inn.

  Koia er en gammel tømmerhytte og inneholder to soverom med til sammen åtte senger og et stort, kombinert oppholdsrom og kjøkken med peis. Koia er låst med DNT-nøkkel og kan brukes hele året. 

  Når du bestiller plass på koiene våre, bekrefter du samtidig at du har godtatt våre vilkår og avbestillingsregler. Forslag for dagsturer 

  1. Grønknuten, 2-3 timer.

  2. Rudskollen, Spelhaugkollen, Store Bergsvatn, 3 timer, ingen merking.

  3. Kartås, Styggdalshytta, 3 timer, delvis merking.

  Det kommer forøvrig blåmerka stier inn til hytta fra de fleste himmelretninger. Studer kartet og bruk fantasien. En fin helgetur er å starte med ei natt på Hovinkoia, gå til Grønknutkoia over Steinsvollen og Kartås lørdag og tilbake via Styggdalshytta med avstikker til sjølveste Grønknuten søndag.

  Aktuelle kart:

  Norges-serien:"Eggedal 10033"

  Turkartserien: Holleia-Krokskogen (2003) 1:50 000 fra Nordeca. GPS-posisjon for Grønknutkoia: UTM 32V 548979 6671344 Booking 

  Tilsyn på Grønknutkoia:I DNT Ringerike har vi en koiesjef og en assistent som holder tilsyn med koia. Disse kan kontaktes ved spørsmål. Dere kan også kan kontakte administrasjonen i DNT Ringerike, men ofte har tilsynet like mye eller mer kunnskap om koia. For bokingspørsmål er det kun administrasjonen som kan svare.

  Koiesjef: Morten Bille telefon 976 93 658
  Assistent: Anders Lind 924 27 807
  Assistent: Arild Eriksen telefon 907 99 221
  Administrasjonen i DNT Ringerike: Ellen Næsje 952 40 607

  Alle kan bruke koia, men kun medlemmer av DNT får tilgang til nøkkel. De som forhåndsbestiller har fortrinnsrett til sengeplassene på koia. Ingen kan likevel bortvises. Koia disponeres fra kl 14. ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen. Når du bestiller plass på koiene våre, bekrefter du samtidig at du har godtatt våre vilkår og avbestillingsregler.

  Betaling: Ved fohåndsbestiling så betaler du med en gang på nett. Ellers kan du betale på DNTs hyttebetalings-app, eller vippse til 113915. Husk å merke betalingen med protokollnummer, koie og dato hvis du vipser.

  Booking

  Alle kan bruke koia, men kun medlemmer av DNT får tilgang til nøkkel. De som forhåndsbestiller har fortrinnsrett til sengeplassene på koia. Ingen kan likevel bortvises. Koia disponeres fra kl 14. ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen. 

  Se oversikt over ledige plasser/ Bestill plass på koia

  Fasiliteter

  • Booking

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  Holleia, Vikerfjell og VassfaretGrønknuten naturreservat

  Adkomst sommer

  Raskeste adkomst er fra Bårnås bru i Soknedalen (buss), 4 t opp, 3,5 t ned. Med bil kommer man til Sessrud om sommeren, herfra er det 3 1/2 t opp og 3 t ned.Skogsbilveiene i området er i hovedsak låst, men tilgjengelig med sykkel.

  Adkomst vinter

  Om vinteren er veien vanligvis åpen og brøytet til Brannbråtan, men brøytes ikke hver vinter. Det er merkete skiløyper fra Brannbråtan (8 km) og fra Solli (10 km) og Bjørke på Sokna (11 km) som passerer 350 m øst for hytta. Skiløypene har varierende kvalitet og traséene kan være dårlig merka og en utfordring å følge. Vinterstid må du kunne bruke kart og kompass.

  SjekkUT | Grønknutkoia

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  4

  SjekkUT-besøk