Blakkådalshytta

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Velkommen til majestetiske Blakkådalen. Dalen er lite besøkt, og er noe for seg selv. Her kan man ofte være alene i villmarka, og på godværsdager har man fantastisk utsikt mot bre og fjellandskap. 

BELIGGENHET

Blakkådalshytta ligger i Blakkådalen tre km sør for Storhaugen. Fra parkering ved Storrødvann er det i overkant av 12 km i ulendt skog, myr og fjellterreng inn til hytta. Med stor oppakning må man beregne ca fem timer.

SMITTEVERN

Restriksjonene som har preget hyttedriften vår siden mars 2020 er nå opphevet. Det betyr at man kan benytte seg av hyttene som før pandemien. Forhåndsbestill gjerne sengeplassene. Og hold dere hjemme ved sykdom.

UTSTYR

Blakkådalshytta har tre rom med tilsammen 12 sengeplasser. Hytta er utstyrt med solcellepanel, matlaging med gass og vedovn.

AKTIVITETER

Blakkådalshytta kan være utgangspunkt for flotte vandreturer og er ofte brukt av både elgjegere og rypejegere. Er du kompetent i snøskredvurdering kan hytta være utgangspunkt for flotte nedkjøringer hvor du slipper å krangle om å legge førstespor! Kanskje det er hit du skal legge vårens flotteste skieventyr?

HUND

Tillatt med hund.

BOOKING

Det er ikke lenger er krav om forhåndsbestilling av sengeplasser. Men bestill gjerne  på forhånd, da vet du at du får plass.

BETALING

Overnatting på hytta kan betales i forkant eller etterkant med bankoverføring eller vipps. Betaling kan også betales med kort eller kontant på turlagets kontor. Forhåndsbestiller man via nett betales oppholdet i sin helhet med kort.

DNT MEDLEMSKAP

Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring og konserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turoppleveser for hele landet. Bli medlem her.

HISTORIE

Ingen spesiell historie ved hytta.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

  • 12v
  • Vann
  • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Raskeste adkomst til hytta er fra Storrøvatnet en halvtimes kjøretur fra Mo i Rana. Herifra er gåturen opp til hytta på ca fem timer.

SjekkUT | Blakkådalshytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
0

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Blakkådalshytta ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT