Blakkådalshytta

Annonse

Om hytta

Velkommen til majestetiske Blakkådalen. Dalen er lite besøkt, og er noe for seg selv. Her kan man ofte være alene i villmarka, og på godværsdager har man fantastisk utsikt mot bre og fjellandskap. 

BELIGGENHET

Blakkådalshytta ligger i Blakkådalen tre km sør for Storhaugen. Fra parkering ved Storrødvann er det i overkant av 12 km i ulendt skog, myr og fjellterreng inn til hytta. Med stor oppakning må man beregne ca fem timer.

SMITTEVERN

For å ivareta sikkerheten til alle som benytter vårt tilbud er det påbudt å booke hytteovernatting på forhånd og følge nye regler for hyttebesøk. Dagsbesøk og drop-in er ikke tillatt, men teltere kan låne toalettet ved behov. Dugnad er vi gode på i DNT, takk for at du bidrar til den nasjonale dugnaden!

UTSTYR

Blakkådalshytta har tre rom med tilsammen 12 sengeplasser. Hytta er utstyrt med solcellepanel, matlaging med gass og vedovn.

AKTIVITETER

Blakkådalshytta kan være utgangspunkt for flotte vandreturer og er ofte brukt av både elgjegere og rypejegere. Er du kompetent i snøskredvurdering kan hytta være utgangspunkt for flotte nedkjøringer hvor du slipper å krangle om å legge førstespor! Kanskje det er hit du skal legge vårens flotteste skieventyr?

HUND

Tillatt med hund.

BOOKING

Pga strenge restriksjoner under koronapandemien må overnatting bestilles på forhånd. Se oversikt over ledige hytter og bestillingsinformasjon her .

BETALING

Overnatting på hytta kan betales i forkant eller etterkant med bankoverføring eller vipps. Betaling kan også betales med kort eller kontant på turlagets kontor.

DNT MEDLEMSKAP

Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring og konserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turoppleveser for hele landet. Bli medlem her.

HISTORIE

Ingen spesiell historie ved hytta.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

  • 12v
  • Vann
  • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Raskeste adkomst til hytta er fra Storrøvatnet en halvtimes kjøretur fra Mo i Rana. Herifra er gåturen opp til hytta på ca fem timer.
Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 0 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: