Guvåghytta

Annonse

Om hytta

Hyttene til Vesterålen Turlag er nå åpne igjen for gjester, og det er iverksatt smitteverntiltak grunnet koronasituasjonen. Det er kun gjester som har booket på forhånd som får bruke hyttene og toalettene. Dagsbesøk eller drop-in er ikke lov. Alle må ha med eget putevar i tillegg til lakenpose/sengetøy. Kapasiteten på hyttene er inntil videre omtrent halvert og du vil se tilgjengelige senger i bookingbildet.

Dersom hyttene brukes av gjester som ikke har booket vil det påløpe et gebyr på kroner 1000 i tillegg til overnattingsprisen.

På Guvåghytta er det pr i dag 11 sengeplasser på hele anlegget.

Det er ikke tillatt med hund i hovedhytta, men du kan ha den med i Mathiasnaustet.

Se romoversikt for hovedhytta PDF / Se romoversikt for Mathiasnaustet PDF

I linken under finner du nyttige tips om booking, hva du skal gjøre hvis du har problemer med bookingen, avbestilling og refusjon for å nevne noe.

https://vesteralen.dnt.no/artikler/nyheter/21318-nyttige-tips-om-booking/


Gjester som ønsker mer informasjon kan kontakte Vesterålen Turlag på mail.

Guvåghytta på Oksneset i Bø kommune ble bygget i 1999, og ble raskt Vesterålen Turlags mest populære hytte. Med robåter og seks kanoer til fritt utlån, klatrevegger rett ved hytta, 15 mål stor eiendom og flere hundre meter til nærmeste nabo, tilbyr hytta både idyll og aktivitet.

Etter at hytta var ferdig, har arkeologer dokumentert at det har bodd folk på Oksneset gjennom minst 5000 år, og geologer har kartlagt ei spennende berghistorie. Infofolder og infotavle gir en kultur- og naturhistorisk reise gjennom tidene på Oksneset. Se brosjyren om Guvågstien. Utallige skoleklasser har fått ta del i denne reisen, for så å avslutte dagen med kanopadling, fjordfiske, badstue og svalende sjøbad. Guvåghytta ble stemt fram som Norges vakreste kysthytte i 2014 i en kåring på ut.no.

Nøkkelen
Guvåghytta har DNT-standardnøkkel. Du kan låne nøkkelen mot et depositum på 100 kroner på følgende steder:

Du kan også kjøpe nøkkelen i DNTs nettbutikk.

Guvåghytta og Mathiasnaustet har komplett kjøkkenutstyr. I 1.etasje i Mathiasnaustet er det robåter og redningsvester i ulike størrelser. I Haraldnaustet oppbevares 6 kanoer. Vi har også enkelt fiskeutstyr til utlån. Bruk det gjerne, og legg det tilbake i den samme gode stand du fant det. Om noe blir borte eller ødelagt, er det fint om du gir beskjed.

Det kan betales med Vipps for overnatting, telt, dagsbesøk samt bruk av badstue. Det står oppslag om dette på hyttene våre. Skriv dere inn i besøksprotokoll ved ankomst, via Vipps app søker dere opp «96124» eller «Guvåghytta Opphold», og deretter vippser dere beløp til Guvåghytta.

Se video fra Guvåghytta her!

Fasiliteter

 • 12v
 • Båt
 • Booking
 • Kano
 • Fiske
 • Mobildekning
 • Badstu
 • Bade

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Bil hele året
 • Sykkel

Adkomst sommer

Raskeste adkomsten er på T-merket sti fra parkeringsplassen i Guvåg, 10 min. Ca. 700 meter å gå til hytta.

Adkomst vinter

Samme som sommer - men merket med veistikker

Papirkart

Kartblad: 159 Vesterålen

Annonse
Værvarsel ikke tilgjengelig