Guvåghytta

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Nye nasjonale smittevernregler gjør at alle fra og med 9.12 og i fire uker til 9.1.22 må forhåndsbestille overnattinger på hyttene via UT.no eller nettsida vår.

Metersregelen er også innført igjen. Det er mulig å se i bestillingssystemet om det er mange som har booket slik at metersregelen kan overholdes. Skulle du være i tvil kan vi kontaktes på mail: vesteralen@dnt.no

Av erfaring er vi i ei årstid med få gjester på hyttene våre, så ønsker du en hyttetur er det bare å sjekke ut ledig kapasitet på hyttene våre.

Er du gjest på en av våre hytter og det kommer andre som ikke har bestilt, bør disse vennlig avvises så lenge det anses forsvarlig ift vær, føre, lysforhold og fysisk form.

Oppdater deg på de siste anbefalingene fra FHI og følg disse før du drar på tur. Gjør deg kjent med hvilke lokale smitteverntiltak som er gjeldende i både din hjemkommune og besøkskommune. Hold deg hjemme dersom du føler deg syk.

Kommersielle grupper må kontakte oss på mail: vesteralen@dnt.no før bestilling/besøk.

Det er ikke tillatt med hund i hovedhytta, men du kan ha den med i Mathiasnaustet. Se romoversikt for hovedhytta PDF / Se romoversikt for Mathiasnaustet PDF

I linken under finner du nyttige tips om bestilling, hva du skal gjøre hvis du har problemer med bestillingen, avbestilling og refusjon for å nevne noe.

https://vesteralen.dnt.no/turlagetshytter/ 

 Alle gjester må ha med enten ren lakenpose, rent sengetøy eller sovepose. Ta med alkoholbasert desinfeksjon til eget bruk.

Hytta er fullt utstyrt med kopper og kar, gass, ved, puter og dyner. Det er også stearinlys, tørkeruller og dopapir på hyttene. Ta gjerne med eget tørkehåndkle til oppvasken. Hytta har solcellebelysning. Ingen av hyttene til Vesterålen Turlag har matlager. Det er heller ingen søppelordning på hyttene, så du må ta med alt avfall i retur.

Det er forbudt å bruke piggsko/brodder inne på hyttene.

Gjester som ønsker mer informasjon kan kontakte Vesterålen Turlag på mail.

Guvåghytta på Oksneset i Bø kommune ble bygget i 1999, og ble raskt Vesterålen Turlags mest populære hytte. Med robåter og seks kanoer til fritt utlån, klatrevegger rett ved hytta, 15 mål stor eiendom og flere hundre meter til nærmeste nabo, tilbyr hytta både idyll og aktivitet.

Etter at hytta var ferdig, har arkeologer dokumentert at det har bodd folk på Oksneset gjennom minst 5000 år, og geologer har kartlagt ei spennende berghistorie. Infofolder og infotavle gir en kultur- og naturhistorisk reise gjennom tidene på Oksneset. Se brosjyren om Guvågstien. Utallige skoleklasser har fått ta del i denne reisen, for så å avslutte dagen med kanopadling, fjordfiske, badstue og svalende sjøbad. Guvåghytta ble stemt fram som Norges vakreste kysthytte i 2014 i en kåring på ut.no. 

Nøkkelen Guvåghytta har DNT-standardnøkkel. Du kan låne nøkkelen mot et depositum på 100 kroner på følgende steder:  

 • Sport1 Sortland 
 • Esso Havna på Sortland 
 • Circle K på Sortland 
 • YX på Straume i Bø  

Du kan også kjøpe nøkkelen i DNTs nettbutikk.

I 1.etasje i Mathiasnaustet er det robåter og redningsvester i ulike størrelser. I Haraldnaustet oppbevares 6 kanoer. Vi har også enkelt fiskeutstyr til utlån. Bruk det gjerne, og legg det tilbake i den samme gode stand du fant det. Om noe blir borte eller ødelagt, er det fint om du gir beskjed.

Det kan betales med Vipps for overnatting, telt, dagsbesøk samt bruk av badstue. Det står oppslag om dette på hyttene våre. Skriv dere inn i besøksprotokoll ved ankomst, via Vipps app søker dere opp «96124» eller «Guvåghytta Opphold», og deretter vippser dere beløp til Guvåghytta.

Se video fra Guvåghytta her!

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • Båt
 • Booking
 • Kano
 • Fiske
 • Mobildekning
 • Badstu
 • Bade

Passer for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Bil hele året
 • Sykkel

Adkomst sommer

Raskeste adkomsten er på T-merket sti fra parkeringsplassen i Guvåg, 10 min. Ca. 700 meter å gå til hytta.

Adkomst vinter

Samme som sommer - men merket med veistikker

Annonse

SjekkUT | Guvåghytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
7

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Guvåghytta ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT