Norddalshytten

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

10.12.21: Nye smitteverntiltak gjør at vi må redusere overnattingskapasiteten på turlagshyttene våre. Det betyr at alle må forhåndsbestille seng. Drop-in og dagsbesøk er heller ikke tillat. Les mer her.

Norddalshytten er en selvbetjent hytte som ligger i barskt høyfjellsterreng i Stølsheimen. Hytten er tilgjengelig hele året, og er utstyrt med det en trenger for matlaging og opphold. 

Halvparten av det totale antallet senger på hytten kan forhåndbestilles, mens andre halvparten er holdt av til gjester uten reservasjon. Slik sikrer vi at det alltid er plass på hytten. Last ned DNT Hyttebetaling på mobilen. Da kan du enkelt betale både for overnatting og mat på hyttene.

Av proviant finner du middagshermetikk, suppeposer, havregryn, sukker, kaffe, te, knekkebrød, margarin, pålegg og desserthermetikk. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytten inne og ute.

Turen over til/fra Solrenningen er storartet i bra vær. Gode utgangspunkt er også Ortnevik i Sogn og Steinsland i Modalen. En lett rute går fra Stølsdammen øverst i Modalen der man sommerstid kan kjøre relativt langt opp med bil, på anleggsvei. Alle rutene er merket og vardet, men kart og kompass må være med. I motsetning til områdene øst i Stølsheimen, er dette området mindre egnet for familier med små barn.

Vær og føremeldinger varierer mye. Kart og kompass anbefales, merking kan forsvinne under snø og i tåke. Sjekk aktuelle føremeldinger før turen.

Se filmen «Slik bruker du DNTs selvbetjente hytter». 

Rundturforslag 

Fra Ortnevik: Via Brydalsseter til Norddalshytten og retur om gammel stølsvei om Preikestolen (varde sti, ikke T-merket).

Fra Modalen: Fra Steinsland til Vardadalsbu, overnatting, neste dag til Norddalshytten, videre til Solrenningshytten og retur til Steinsland. På anleggsvei fra Stølsdammen og ned. Alternativ: Retur om Åsabotn til Stølsdammen, T-merket sti. Dagsturforslag 

Sundagsfjellet: 5-6 timer. Gå over broen og følg den T-merkede ruten mot Ortnevik til første høyden over Norddalsvatnet. Traseen til Sundagsfjellet 1257 moh. følger i utgangspunktet fylkesgrensen, med nødvendige justeringer underveis. Krever fjellerfaring, kart og kompass. Godværstur, sommer/vinter. Flott utsikt.

Runderabben: Følg T-merket rute til kryss mot Åsabotn, gå noen hundre meter videre i stien retning Solrenningen og ta opp Runderabben derfra. Der er noen små varder, og en stor på toppen. Runderabben er høyeste fjell i Modalen, 1292 moh. Godværstur.

Tuledalsegga: Følg T-merket sti langs Norddalsvatnet til den bøyer av mot turen til Ortnevik, fortsett frem til toppunktet, 1191 moh. Bruk kart og kompass. Sommer/vinter, godværstur.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

  • Booking
  • Vedovn

Passer for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Norddalshytten ligger i Stølsheimen, og slik kommer du enklest til Norddalshytten.

1 - Til Modalen med buss eller privatbil. Fra Steinsland på t-merket sti frem til hytten. Alternativ: Med bil videre fra Steinsland til Stølsdammen, og så langt opp anleggsvei du ønsker å kjøre. Bom står åpen. T-merket sti fra Åsabotn. Hvis rundtur til Solrenningen anbefales å parkere ved p-plass ved stistart til Solrenningen.

2 - Til Ortnevik i Sogn med hurtigbåt til Nordeide, korresponderer med ferge til Ortnevik. Fra Ortnevik først på grusvei og så på T-merket sti via Brydalsseter til Norddalshytten.

3 - Fra andre hytter i området: Fra Skavlabu om Vardadalsbu og Solrenningshytten.

Sjekk også våre nettsider om transport og rutetider.

Annonse

SjekkUT | Norddalshytten

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
16

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Norddalshytten ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT