Norddalshytten

Annonse

Om hytta

Norddalshytten er en selvbetjent hytte som ligger i barskt høyfjellsterreng i Stølsheimen. Hytten er tilgjengelig hele året, og er utstyrt med det en trenger for matlaging og opphold (kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant). Av proviant finner du middagshermetikk, suppeposer, havregryn, sukker, kaffe, te, knekkebrød, margarin, pålegg og desserthermetikk. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytten inne og ute.

Last ned DNT Hyttebetaling på mobilen. Da kan du enkelt betale både for overnatting og mat på hyttene.

Turen over til/fra Solrenningen er storartet i bra vær. Gode utgangspunkt er også Ortnevik i Sogn og Steinsland i Modalen. En lett rute går fra Stølsdammen øverst i Modalen der man sommerstid kan kjøre relativt langt opp med bil, på anleggsvei. Alle rutene er merket og vardet, men kart og kompass må være med. I motsetning til områdene øst i Stølsheimen, er dette området mindre egnet for familier med små barn.

Se filmen «Slik bruker du DNTs selvbetjente hytter».

Rundturforslag

Fra Ortnevik: Via Brydalsseter til Norddalshytten og retur om gammel stølsvei om Preikestolen (varde sti, ikke T-merket).

Fra Modalen: Fra Steinsland til Vardadalsbu, overnatting, neste dag til Norddalshytten, videre til Solrenningshytten og retur til Steinsland. På anleggsvei fra Stølsdammen og ned. Alternativ: Retur om Åsabotn til Stølsdammen, T-merket sti.

Dagsturforslag

Sundagsfjellet: 5-6 timer. Gå over broen og følg den T-merkede ruten mot Ortnevik til første høyden over Norddalsvatnet. Traseen til Sundagsfjellet 1257 moh. følger i utgangspunktet fylkesgrensen, med nødvendige justeringer underveis. Krever fjellerfaring, kart og kompass. Godværstur, sommer/vinter. Flott utsikt.

Runderabben: Følg T-merket rute til kryss mot Åsabotn, gå noen hundre meter videre i stien retning Solrenningen og ta opp Runderabben derfra. Der er noen små varder, og en stor på toppen. Runderabben er høyeste fjell i Modalen, 1292 moh. Godværstur.

Tuledalsegga: Følg T-merket sti langs Norddalsvatnet til den bøyer av mot turen til Ortnevik, fortsett frem til toppunktet, 1191 moh. Bruk kart og kompass. Sommer/vinter, godværstur.

Fasiliteter

  • Booking
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Norddalshytten ligger i Stølsheimen, og slik kommer du enklest til Norddalshytten.

1 - Til Modalen med buss eller privatbil. Fra Steinsland på t-merket sti frem til hytten. Alternativ: Med bil videre fra Steinsland til Stølsdammen, og så langt opp anleggsvei du ønsker å kjøre. Bom står åpen. T-merket sti fra Åsabotn. Hvis rundtur til Solrenningen anbefales å parkere ved p-plass ved stistart til Solrenningen.

2 - Til Ortnevik i Sogn med hurtigbåt til Nordeide, korresponderer med ferge til Ortnevik. Fra Ortnevik først på grusvei og så på T-merket sti via Brydalsseter til Norddalshytten.

3 - Fra andre hytter i området: Fra Skavlabu om Vardadalsbu og Solrenningshytten.

Sjekk også våre nettsider om transport og rutetider.

Varsel

Papirkart

Kartblad: 061 Høyanger

Annonse
Værvarsel for Norddalshytten. Vis på YR.no
Ons (01.04)Snø-2º3 mm
Frisk bris (10.3m/s) Vest
Tor (02.04)Kraftig snø-6º6 mm
Liten storm (21.4m/s) Vest-sørvest
Fre (03.04)Snøbyger-3º2 mm
Frisk bris (9.9m/s) Vest-nordvest
Lør (04.04)Snø-3º4 mm
Frisk bris (9.3m/s) Sørøst
Søn (05.04)Skyet1º0 mm
Frisk bris (9.4m/s) Sør-sørøst
Man (06.04)Regn3º4 mm
Liten kuling (11.6m/s) Øst-sørøst
Tir (07.04)Sludd1º3 mm
Liten kuling (11.9m/s) Sør-sørøst
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt