Breidablik (Kvam)

Annonse

Om hytta

Breidablik er åpen for booking. For å begrense smitte må alle booke seng på forhånd.

På grunn av smitteverntiltak må alle sengeplasser bookes på forhånd. Det er også viktig at du leser igjennom regler for hyttebesøk i 2021 før du drar på hytten. Dagsbesøk og drop-in er ikke tillatt, men teltere kan hente ut proviant og låne toalettet ved behov.

Vær og føremeldinger varierer mye. Kart og kompass anbefales, merking kan forsvinne under snø og i tåke. Sjekk aktuelle føremeldinger før turen.

Hytteanlegget Breidablik ligger høyt over Fitjadalen i Kvam og er et av landets mest egenartede hytteanlegg med en fantastisk beliggenhet og et stort rundskue. Breidablik er livsverket til kvemmingen Bjarne og Anne Marit Huse. Dette spektakulære hyttetunet i Kvammafjella 1162 moh. ble gjennom over 40 år bygget av Bjarne Huse og konen Anne-Marit og har skapt mange gode turminner for gjestene der opp gjennom tidene. I 2014 ble anlegget overtatt av Bergen og Hordaland Turlag, og i 2019 åpnet Breidablik igjen med to nye bygger tilpasset turlagsbruk og flere besøkende.

Last ned DNT Hyttebetaling på mobilen. Da kan du enkelt betale både for overnatting og mat på hyttene.

Hovedhytten er nå selvbetjent og den nye sikringshytten har to hundebur. Den tredje hytten på tunet står slik den i sin tid ble bygget av Bjarne Huse og vil bli beholdt slik, der stein er lagt på stein etter møysommelig å ha blitt samlet og båret på plass. Mye av det gamle iventaret fra hyttene er også brukt i de nye. Begrenset sovekapasitet i 2020 av smittevernhensyn. All overnatting må forhåndsbestilles. Det gjelder både voksne og barn. (Les også: Slik booker du sengeplass på turlagshytter)

Hytten nås fra Fitjadalen i Kvam. Man kan også gå fra Hamlagrø eller Vending. Fra Vending kan man ta dagstur opp til hytten, mens fra Hamlagrøosen er det greit å ta med seg litt god mat og overnatte. Fra Breidablik kan man ta en kveldstur til Skrott. Uansett er dette stedet verdt en overnatting, og topptur til Skrott setter en ekstra spiss på turen. Opp hit kan man ta med seg turvante barn.

Det er ikke vintertrase til Breidablik på grunn bratte fjellsider og fare for skred. Vi anbefaler derfor ikke å gå til Breidablik turisthytte i vintermånedene desember, januar og februar. Vi ber alle som tar seg til Breidablik på ski om å være spesielt oppmerksom på føreforhold og om å vurdere skredfare også utover våren. Utstyr 

Hytten har proviant og er utstyrt med alt du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengetøy (ta med laken-/sovepose), gass og ved.

Det vil være hyttevert i juli og august og helgene i september.

Velkommen til dette fantastiske stedet mellom Bergsdalen og Hardangerfjorden!

Se filmen «Slik bruker du våre selvbetjente hytter» her.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Tørkerom
  • Mobildekning
  • Steikeovn
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Til Breidablik er flere innganger, se kartet.

Korteste rute er fra Fitjadalen i Kvam. Kjør til Øystese i Hardanger og ta opp Fitjadalen fra sentrum. Det går også buss til Øystese, ta ev. taxi eller gå opp til stistart. Etter parkeringplassen i Fitjadalen følger du veien et stykke innover til elven Kjølo. Ta opp til høyre. Følge sti oppover først i tett skog, senere i mer åpen lauvskog. Videre på god sti oppover, men med forstsatt stigning og stadig bedre utsikt kommer man opp til Vindskjerleitet og en liten hytte som heter Vindskjer. Her er stiskille mot Skrott. Til Breidablik fortseter man rett bortover Vindskjersleitet og langs Steinatjørn på vardet og merket sti. Etter kort tids gange i nordlig retning ser du Breidablik og portalen av tre.

Sjekk også våre nettsider om transport og rutetider.

Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 194 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: