Buvasskoia

Om hytta

Når du bestiller plass på koiene våre, bekrefter du samtidig at du har godtatt våre vilkår og avbestillingsregler.

Koia ligger i skogen nord for Strømsoddbygda, på en odde på østsida av Buvatnet med utsikt mot Bukollen og Nautskardfjellet. Med enkel atkomst og idyllisk beliggenhet er den familiens sommerfavoritt. Opplev den en stille sommerkveld med sjoet fra Fjellelvi og Bukollen som speiler seg i vannet.

Den opprinnlige koia inneholder to soverom med til sammen åtte senger og et stort kombinert oppholdsrom og kjøkken med peis. Den er låst med DNT-nøkkel og kan brukes hele året. Soverommet i tilbygget har en køyeseng med tre sengeplasser (dobbel nede og enkel oppe) og et bur for hund. Dette er spesielt tiltenkt hundeeiere.

Fiske i Buvatnet

DNT Ringerike har inngått en avtale med grunneiere som gir deg som besøkende på Buvasskoia anledning til å prøve fiskelykken i Buvatnet.

Avtalen gir rett til:
Fiske med stang fra land, stang og håndsnøre fra båt/kano og pilking. Fiske med garn eller oter er ikke tillatt. Bruk gjerne fiskestengene som er til utlån på koia.
Fiske fra land skal kun foregå på det området som kartskissen viser. Kun DNT Ringerikes egen båt uten motor/kano skal benyttes ved fiske.

Forslag for dagsturer

1. Lauvskardfjellet, 3-4 timer (se tur 28 i ”40 trivelige turer på Ringerike”).

2. Bukollen rundtur, 5-6 timer (se tur 26 i ”40 trivelige turer på Ringerike”).

Booking

De som forhåndsbestiller har fortrinnsrett til sengeplassene på koia. Ingen kan likevel bortvises. Koia disponeres fra kl. 1400 ankomstdagen til kl. 1400 avreisedagen.

Se oversikt over ledige plasser/ Bestill plass på koia

Fasiliteter

  • 12v
  • Båt
  • Kano
  • Fiske
  • Bade
  • Teltplass
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund
  • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Raskeste adkomst er fra veien sør for utoset i Buvatnet, ca. 10 min på blåmerka sti langs vannet. Fra parkeringsplassen ved veien litt lengre vest er det ca. 20 min til hytta. Veiene inn har automatbom for mynter.

Adkomst vinter

Det er vinterbrøytet gjennomkjøring fra Sokna og nordover gjennom Strømsoddbygda, forbi Frisvatnet, langs sørsiden av Buvatnet og videre vestover til Gulsvik i Hallingdal. Veiene inn har automatbom for mynter. Det er mulig å kjøre til parkering ved veien ca. 400 m på sti fra hytta, enten fra Sokna eller Gulsvik.

Papirkart

Kartblad: 044 Holleia - Vikerfjell