Buvasskoia

Buvasskoia

Om hytta

Koia ligger i skogen vest for Vikerfjell på en odde på østsida av Buvatnet med utsikt mot Bukollen og Nautskardfjellet. Med enkel atkomst og idyllisk beliggenhet er den familiens sommerfavoritt. Stille sommerkveld med sjoet fra Fjellelva og Bukollen som speiler seg i vannet.

Koia inneholder to soverom med til sammen åtte senger og et stort kombinert oppholdsrom og kjøkken med peis. Den er låst med DNT-nøkkel og kan brukes hele året.
Soverommet i tilbygget har en køyeseng med tre sengeplasser (dobbel nede og enkel oppe) og et bur for hund. Dette er spesielt tiltenkt hundeeiere.

Fiske i Buvannet

RT har inngått avtale med grunneiere som gir deg som besøkende på Buvasskoia anledning til å prøve fiskelykken i Buvannet.

Avtalen gir rett til:

Fiske med stang fra land, stang og håndsnøre fra båt/kano og pilking. Fiske med garn eller oter er ikke tillatt. Bruk gjerne fiskestengene som er til utlån på koia.

Fiske fra land skal kun foregå på det området som kartskissen (se her) viser. Kun RTs egen båt uten motor/kano skal benyttes ved fiske.

Se også pdf-dokument med info om fiskeavtalen og kartskisse.

Forslag for dagsturer

1. Lauvskardfjellet, 3-4 timer (se tur 28 i ”40 trivelige turer på Ringerike”).

2. Bukollen rundtur, 5-6 timer (se tur 26 i ”40 trivelige turer på Ringerike”).

Booking

De som forhåndsbestiller har fortrinnsrett til sengeplassene på koia. Ingen kan likevel bortvises. Koia disponeres fra kl 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen.

Se oversikt over ledige plasser/ Bestill plass på koia

Sist oppdatert 19.02.2019

Fasiliteter

  • 12v
  • Båt
  • Kano
  • Fiske
  • Bade
  • Teltplass
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund
  • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Raskeste adkomst er fra veien sør for utoset i Buvatnet, ca. 10 min på blåmerka sti langs vannet. Fra parkeringsplassen ved veien litt lengre vest er det ca. 20 min til hytta. Veiene inn har automatbom for mynter.

Adkomst vinter

Det er vinterbrøytet gjennomkjøring fra Sokna og nordover gjennom Strømsoddbygda, forbi Frisvatnet, langs sørsiden av Buvatnet og videre vestover til Gulsvik i Hallingdal. Veiene inn har automatbom for mynter. Det er mulig å kjøre til parkering ved veien ca. 400m på sti fra hytta, enten fra Sokna eller Gulsvik.

Papirkart

Kartblad: 044 Holleia - Vikerfjell