Legg til huskeliste
  20
  SjekkUT-besøk

  Annonse
  • 13 sengeplasser
  • Åpen hele året

  Denne hytta er for mange en ukjent perle. Tidligere var dette en av Norges minste turisthytte som var betjent. Nå er hytta selvbetjent og dere kan bo der helt for deg selv eller sammen med venner, men bare om du har forhåndsbestille plass.

  Beliggenhet

  Dindalshytta ligger i bjørkeskogen i seterdalen opp fra Lønsetgrenda med utsikt opp mot de nordøstligste fjellene på Dovrefjellplatået. Hytta er den nordøstligste av det store hyttenettet på Dovrefjell med direkte sammenheng mot Rondane. Gammelsetra lenger inne i dalen, Reinheim, Loennechenbua og Åmotdalshytta er naboer. Også fine opp- eller nedturer om Åmotdalen til Engan eller om Trondalen til Driva i Drivdalen.

  Rom

  Hytta har 11 sengeplasser, hvor 8 av dem kan forhåndsbookes.

  Utstyr

  Utedo, peis, 12v, utleie, vedovn.

  Oppskriftshefte basert på proviantlageret

  I et nytt prosjekt har vi i DNT jobbet med å utvikle et oppskriftshefte basert på proviantlagrene på selvbetjeningshytter. Her finner du en rekke fristende og overraskende matretter du kan lage når du besøker våre selvbetjente hytter. Ta en titt i vårt oppskriftshefte

  Vann

  Vann hentes i nærmeste kilde.

  Hund

  Det er tilrettelagt for hund på Dindalshytta med eget hunderom, soverommet til venstre i 1. etasje. Les mer her for hvordan du booker opphold med hund på hytta.

  Naturvern

  I Norge har en del av den sårbare fjellnaturen særlig vern gjennom opprettelsen av landskapsvernområder og nasjonalparker, og Dindalshytta ligger rett ved grensen til Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark. Dette medfører at du som gjest i disse områdene skal ha satt deg inn i de reglene som gjelder for ferdsel her og er klar over det når du beveger deg inn i sårbare områder.

  Bestilling og betaling

  I år kan du velge om du vil forhåndsbooke plass eller komme på drop in på TT-hyttene.

  Klikk her for å booke plass på Dindalshytta. Ved forhåndsbestilling betaler du for opphold et direkte i bookingen. Ved drop-in kan du betale med betalingsappen “DNT Hyttebetaling”. Du finner den der du laster ned apper til din mobil. Medlemmer får alltid gode rabatter på overnatting, se hvordan du melder deg inn i DNT her.

  På TT sine hytter benytter vi lakenpose eller medbrakt sengetøy (putetrekk, dynetrekk og laken). Sovepose er ikke tillatt å benytte inn med tanke på renhold og veggdyr problematikk.

  DNT-medlemskap

  Som medlem i Trondhjems Turistforening får du tilgang til, og medlemspris på, DNT's mer enn 560 turisthytter i hele Norge. Medlemsrabatt utgjør ca. 30%. Hytta må låses opp med en DNT-nøkkel, og du må være medlem for å ha nøkkel.

  Aktiviteter

  Fra Dinalshytta er det mange fine turmuligheter. Her finner du en oversikt over anbefalte dagsturer fra Dindalshytta. 

  Historie

  Hytta ble bygd i 1930-årene av Hjalmar Olsen som privat turisthytte. Det begynte med at Hjalmar i 1934 fikk tak i en gammel slåttebu som han satte opp på et engstykke han fikk fra garden Uv. Siden ble det bygget til, både av nytt og gammelt i flere etapper, og siste påbygg ble gjort i 1945. Etter at hytta ble påbygd med veranda og loft i 1938 ble det mere sengeplass, og Hjalmar begynte å ta imot overnattingsgjester. Under krigen var det mange trondhjemmere som kom igjen år etter år, særlig i påsken, men også om sommeren. Det ble starten på turisttrafikken på Dindalshytta. Etter krigen gjorde Hjalmar avtale med Trondhjems Turistforening, og hytta ble kvarter for foreningen. Det ble i årene som fulgte mange overnattinger av turister som gikk fra hytte til hytte. Hjalmar drev hytta til han måtte gi seg pga. sykdom i slutten av 50-åra. I 1961 døde Hjalmar Olsen og Trondhjems Turistforening fikk Dindalshytta som arv. Mange var spente på hva turistforeningen ville gjøre med hytta siden den ligger utenom rutenettet til de øvrige hyttene TT eier i Sylan og Trollheimen samtidig som den var i en enklere standard enn de andre turisthyttene. Mange ble tilfreds da turistforeningen allerede etter kort tid begynte restaureringsarbeider, og den ble nyåpnet i 1965. Den betjente driften fortsatte til 1970. Høsten 1983 ble den utbedrede Dindalshytta nyinnviet av turistforeningen.

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Peis
  • Steikeovn
  • Utleie

  Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  • Barnevogn
  Annonse
  Dovrefjell

  Adkomst sommer

  Fra Oppdal er det 2 mil langs rv. 70 mot Sunndalsøra. Ta av rv. 70 ved Lønset skilting mot Dindalshytta. Herfra kjører du på grusveg, tar først til venstre og etter 3 km tar man til høyre ved veiskil til Dindalshytta. Herfra er det 1 km opp til bomen på Blokkhus. P-avgift betales i bonautomaten. Sommerparkeringen er 2,5 etter bomen. Herfra er det 2,5 km fottur til Dindalshytta etter fin seterveg.

  Ev. Buss til Lønset og følg vegen helt fram til Dindalshytta, ca 9 km til hytta.

  Adkomst vinter

  Fra Oppdal er det 2 mil langs rv. 70 mot Sunndalsøra. Ta av rv. 70 ved Lønset hvor det er skilting mot Dindalshytta. Herfra kjører du på grusveg, tar først til venstre og etter 3 km tar man til høyre ved veiskil til Dindalshytta. Herfra er det 1 km opp til bomen. Det er vinterparkering både rett på utsiden og innsiden av denne bomen. P-avgift betales i bomautomaten. Ca 5 km skitur til Dindalshytta fra vinterparkeringen.

  SjekkUT | Dindalshytta

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  20

  SjekkUT-besøk