Dindalshytta

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  13 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året

Dindalshytta ligger i bjørkeskogen i seterdalen opp fra Lønsetgrenda med utsikt opp mot de nordøstligste fjellene på Dovrefjellplatået. Hytta er den nordøstligste av det store hyttenettet på Dovrefjell med direkte sammenheng mot Rondane. Gammelsetra lenger inne i dalen, Reinheim, Loennechenbua og Åmotdalshytta er naboer. Også fine opp- eller nedturer om Åmotdalen til Engan eller om Trondalen til Driva i Drivdalen.

Historie

Hytta ble bygd i 1930-årene av Hjalmar Olsen som privat turisthytte. Det begynte med at Hjalmar i 1934 fikk tak i en gammel slåttebu som han satte opp på et engstykke han fikk fra garden Uv. Siden ble det bygget til, både av nytt og gammelt i flere etapper, og siste påbygg ble gjort i 1945. Etter at hytta ble påbygd med veranda og loft i 1938 ble det mere sengeplass, og Hjalmar begynte å ta imot overnattingsgjester. Under krigen var det mange trondhjemmere som kom igjen år etter år, særlig i påsken, men også om sommeren. Det ble starten på turisttrafikken på Dindalshytta. Etter krigen gjorde Hjalmar avtale med Trondhjems Turistforening, og hytta ble kvarter for foreningen. Det ble i årene som fulgte mange overnattinger av turister som gikk fra hytte til hytte. Hjalmar drev hytta til han måtte gi seg pga. sykdom i slutten av 50-åra. I 1961 døde Hjalmar Olsen og Trondhjems Turistforening fikk Dindalshytta som arv. Mange var spente på hva turistforeningen ville gjøre med hytta siden den ligger utenom rutenettet til de øvrige hyttene TT eier i Sylan og Trollheimen samtidig som den var i en enklere standard enn de andre turisthyttene. Mange ble tilfreds da turistforeningen allerede etter kort tid begynte restaureringsarbeider, og den ble nyåpnet i 1965. Den betjente driften fortsatte til 1970. Høsten 1983 ble den utbedrede Dindalshytta nyinnviet av turistforeningen.

Fasiliteter

 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Helårsvei til Blokkhus (parkering), avkjøring fra Lønset, 2 mil langs rv. 70 fra Oppdal. Fra Blokkhus 5 km langs traktorveg inn til hytta. Ev. Buss til Lønset.

Papirkart

Kartblad: 097 Trollheimen og 098 Oppdal