Legg til huskeliste
    30
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    Kjølihytta ligger værhardt til, høyt og fritt innunder Kjølifjellet, med en imponerende utsikt øst- og sørover mot Sylmassivet, Skardørsfjella, Vigelfjella og Riasten. Anlegget består av en hovedhytte med åtte sengeplasser og et anneks med to.

    Beliggenhet

    Hytta ligger i den sørvestlige delen av rutenettet i Sylan, mot Reitan i Haltdalden og Røros i sør, med Nordpå en god dagsmarsj mot nord.

    Sylan og Jämtlandsfjällen er et felles fjellturområde for nordmenn og svensker. Her kan du vandre dag etter dag i et sammenhengende hytte- og rutenett som strekker seg milevis innover fjellet på begge sider av grensen. Selve Sylmassivet ligger som en gigantisk grensestein sentralt i dette midtskandinaviske fjellriket.

    Rom

    Hytta har 10 sengeplasser, hvor 5 av dem kan forhåndsbookes.

    Utstyr

    Utedo, peis, fiske, booking, vedovn.

    Oppskriftshefte basert på proviantlageret

    I et nytt prosjekt har vi i DNT jobbet med å utvikle et oppskriftshefte basert på proviantlagrene på selvbetjeningshytter. Her finner du en rekke fristende og overraskende matretter du kan lage når du besøker våre selvbetjente hytter. Ta en titt i vårt oppskriftshefte

    Vann

    Vann hentes i nærmeste kilde.

    Hund

    Det er tilrettelagt for hund på Kjølihytta med eget hunderom i annekset. Les mer her for hvordan du booker opphold med hund på hytta.

    Naturvern

    I Sylan har en del av den sårbare fjellnaturen særlig vern gjennom opprettelsen av landskapsvernområder og nasjonalparker. Dette medfører at du som gjest i disse områdene skal ha satt deg inn i de reglene som gjelder for ferdsel her og er klar over det når du beveger deg inn i sårbare områder.

    I tillegg til områder med spesielt vern er vi også heldige å ha samisk reindrift i området. Som gjest i reinens rike må du vise aktsomhet og ikke forstyrre disse flotte dyrene. Her et noen tips å ta med seg:

    • Vis omtanke for dyre- og plantelivet.
    • Følg merkede stier og løyper.
    • Ta med hunden din på tur, men husk at den skal være i bånd.
    • Hold deg i ro hvis du ser rein, slik at den kan trekke seg unna.
    • Ikke forsøk å gå nær for å fotografere.
    • I kalvingstida mai og juni er reinen ekstra sårbar og må ikke forstyrres.

    Bestilling og betaling

    I år kan du velge om du vil forhåndsbooke plass eller komme på drop in på TT-hyttene.

    Klikk her for å booke plass på Kjølihytta. Ved forhåndsbestilling betaler du for opp holdet direkte i bookingen. Ved drop-in kan du betale med betalingsappen “DNT Hyttebetaling”. Du finner den der du laster ned apper til din mobil. Medlemmer får alltid gode rabatter på overnatting, se hvordan du melder deg inn i DNT her.

    På TT sine hytter benytter vi lakenpose eller medbrakt sengetøy (putetrekk, dynetrekk og laken). Sovepose er ikke tillatt å benytte inn med tanke på renhold og veggdyr problematikk.

    DNT-medlemskap

    Som medlem i Trondhjems Turistforening får du tilgang til, og medlemspris på, DNT's mer enn 560 turisthytter i hele Norge. Medlemsrabatt utgjør ca. 30%. Hytta må låses opp med en DNT-nøkkel, og du må være medlem for å ha nøkkel.

    Aktiviteter

    Fra Kjølihytta er det mange fine turmuligheter både nedover i dalen og til topper i nærheten. Her finner du en oversikt over anbefalte dagsturer fra Kjølihytta.

    Historie

    Trondhjems Turistforening (TT) inngikk i 1943 leieavtale for det gamle administrasjonsbygget på den nedlagte Kjøli gruve. Dette ble etter hvert i så dårlig stand at TT i 1970 bygde ny selvbetjeningshytte.

    Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

    Fasiliteter

    • Booking
    • Peis
    • Fiske
    • Vedovn

    Passer for

    • Hund
    Annonse
    Sylan / Bealjehkh

    Adkomst sommer

    Lett adkomst sommerstid er fra Jensåsvollan på bomvegen mellom Reitan og Tydal, 7 km på T-merket sti langs den gamle gruveveien opp til hytta.

    Adkomst vinter

    Vinterstid er det kortest fra helårsvegen mellom Brekken og Stugudal, 8 km. Alternativt med tog til Reitan eller buss til Ålen eller Tydal.

    SjekkUT | Kjølihytta

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    30

    SjekkUT-besøk