Legg til huskeliste
  10
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Græslihytta er ei lita selvbetjent hytte i Tydalen, som egner seg veldig godt for helgeturer med fine dagsturer fra hytta. Området rundt hytta byr også på gode muligheter for å finne multer og sopp om høsten. Du kan også ta bussen om du skal besøke hytta. 

  Beliggenhet

  Græslihytta ligger oppunder skoggrensa, høyt og fritt med vid utsikt over Tydalen og mot Hyllingen, Blåhammaren og Bringen på andre sida av dalen.

  Adkomsten er kort, men bratt langs merket sti fra Gressli ved fv. 705 og opp til hytta. Stien er også vinterstaket og refleksmerket for å lette oppgangen både høst og vinter.

  Rom

  Hytta har 12 sengeplasser, hvor 7 av dem kan forhåndsbookes.

  Oppskriftshefte basert på proviantlageret

  I et nytt prosjekt har vi i DNT jobbet med å utvikle et oppskriftshefte basert på proviantlagrene på selvbetjeningshytter. Her finner du en rekke fristende og overraskende matretter du kan lage når du besøker våre selvbetjente hytter. Ta en titt i vårt oppskriftshefte

  Utstyr

  Utedo, 12v, booking, peis, vedovn.

  Vann

  Vann hentes i nærmeste kilde.

  Hund

  Det er tilrettelagt for hund på Græslihytta med eget hunderom i uthuset. Les mer her for hvordan du booker opphold med hund på hytta.

  Naturvern

  I Sylan har en del av den sårbare fjellnaturen særlig vern gjennom opprettelsen av landskapsvernområder og nasjonalparker. Dette medfører at du som gjest i disse områdene skal ha satt deg inn i de reglene som gjelder for ferdsel her og er klar over det når du beveger deg inn i sårbare områder.

  I tillegg til områder med spesielt vern er vi også heldige å ha samisk reindrift i området. Som gjest i reinens rike må du vise aktsomhet og ikke forstyrre disse flotte dyrene. Her et noen tips å ta med seg:

  • Vis omtanke for dyre- og plantelivet.
  • Følg merkede stier og løyper.
  • Ta med hunden din på tur, men husk at den skal være i bånd.
  • Hold deg i ro hvis du ser rein, slik at den kan trekke seg unna.
  • Ikke forsøk å gå nær for å fotografere.
  • I kalvingstida mai og juni er reinen ekstra sårbar og må ikke forstyrres.

  Bestilling og betaling

  I år kan du velge om du vil forhåndsbooke plass eller komme på drop in på TT-hyttene.

  Klikk her for å booke plass på Græslihytta. Ved forhåndsbestilling betaler du for opph oldet direkte i bookingen. Ved drop-in kan du betale med betalingsappen “DNT Hyttebetaling”. Du finner den der du laster ned apper til din mobil. Medlemmer får alltid gode rabatter på overnatting, se hvordan du melder deg inn i DNT her.

  På TT sine hytter benytter vi lakenpose eller medbrakt sengetøy (putetrekk, dynetrekk og laken). Sovepose er ikke tillatt å benytte inn med tanke på renhold og veggdyr problematikk.

  DNT-medlemskap

  Som medlem i Trondhjems Turistforening får du tilgang til, og medlemspris på, DNT's mer enn 560 turisthytter i hele Norge. Medlemsrabatt utgjør ca. 30%. Hytta må låses opp med en DNT-nøkkel, og du må være medlem for å ha nøkkel.

  Aktiviteter

  Hytta egner seg fint for helgeturer, med fine dagsturmål innen rekkevidde. Her er også observert multeforekomster. Den er også et fint utgangspunkt for turer mot Schulzhytta og Ramsjøhytta med retur ned til Meråker, Tydal eller Selbu.

  Sjekk ut denne oversikten over anbefalte dagsturer fra Græslihytta. 

  Historie

  Hytta ble tatt i bruk i 1972 som avløsning for kvarteret TT hadde i Hilmogrenda fra 1950 til 1966. Ombygd i 1988.

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Peis
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  Sylan / Bealjehkh

  Adkomst mulig med

  • Kollektivtransport

  Adkomst sommer

  Buss eller bil til Gressli i Tydal (E6 til Stjørdal, fv. 705 til Gressli). Fra busstoppet og opp til hytta er det 3 km. Med bil kjører man 1 km lengre opp langs bilveien og parkerer ved skilttavla. Oppgangen starter langs skogsvei oppover. Det er sommer og vintermerking som går sammen den første km. Kort, men bratt ankomst langs merket trasse opp til hytta.

  Adkomst vinter

  Adkomst er lik sommeradkomst.
  Ruta er vinterstaket og refleksmerket for å lette oppgangen på kveldstid om høsten og vinteren. 

  SjekkUT | Græslihytta

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  10

  SjekkUT-besøk