Legg til huskeliste
    104
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    En liten gåtur fra parkeringsplassen ved Vesle Stølevann, på blåmerket sti, ligger Ivarsbu ved Store Stølevann på Skrim i Kongsberg kommune. 

    DRIKKEVANN/KOKEVARSEL
    Info per 03.06.24: Vann fra brønnen på Ivarsbu bør kokes inntil videre grunnet funn av bakterier. Gjelder vann som brukes i matlaging/drikkevann.

    Beliggenhet

    Hytta ligger idyllisk til, like ved vannkanten. Her kan små og store fiske, bade og kose seg. Vinterstid er det flotte oppkjørte skiløyper i området. Ivarsbu er derfor et ypperlig utgangspunkt for dagsturer i nærområdet. Et opphold på Ivarsbu kan også kombineres med en rundtur fra hytte til hytte på Skrim. Runden Ivarsbu-Darrebu-Sørmyrseter-Ivarsbu kan by på korte dagsetapper som passer ypperlig for barn. Ivarsbu er trivelig innredet, med familievennlige soverom. 

    Rom 

    Hovedhuset leies ut som hel boenhet. Nøkkelhyttene har sengebestilling. Nøkkelhyttene kan også besøkes uten forhåndsbestilling, men ved forhåndsbestilling har man fortrinnsrett på sengeplass.

    Stedet har tre bygninger for overnatting: Hovedhuset, Smia og Båthuset (med eget hunderom). NB! Hovedhuset er kun tilgjengelig for DNT-medlemmer.

    For alle hyttene gjelder: Propanbluss til matlaging i alle hyttene, også på hunderommet. Reserve gassbeholdere i svalgang i Båthuset. Toalettpapir og tørkerull finnes i svalgangen i Båthuset. Solcellestrøm til belysning og ladestasjon til telefon. Vedovn i alle boenheter. Ved hentes i skjulet. Dekketøy/bestikk i alle hytteenhetene. Utedo med fire seter. I sengene brukes enten sovepose+putevar, lakenpose+putevar eller laken+dynetrekk+putevar. Ta med kjøkkenhåndklær/klut. 

    Båthuset har DNT-lås. Her er det to soverom med til sammen tre familiekøyer (3 soveplasser i hver, smal dobbeltseng nederst), totalt 9 sengeplasser. I tillegg kommer 4 madrasser i stua. Kjøkken med tre propanbluss, spiseplass og stue med peis. Dekketøy/bestikk til ca 15 personer.  

    Smia har DNT-lås. Smia består av ett rom med fire sengeplasser (køyesenger). Det er også et par madrasser og ekstra dyner i slagbenken. Kjøkkenkrok og spisebord, eget vaskerom. 

    Hovedhuset leies kun ut til medlemmer av DNT. Må forhåndsbestilles! Hovedhuset har egen nøkkel i kodeboks. Det er 13 sengeplasser med dyner og puter. Sengeplassene er fordelt på et stort soverom med 5 sengplasser, åpen hems over dette rommet med 4 madrasser. Det er også et lite soverom med to sengeplasser og åpen hems med 2 madrasser. Kjøkken og stor stue med peis. Hyttebytte kl 13.00. Tilgang til robåt på sommeren for leietakere av Hovedhuset.

    Robåt
    Båten er kun tilgjengelig for leietakere på Hovedhuset. Nøkkel til båten er i Hovedhuset. Båten blir satt ut på vårdugnaden og tas opp på høstdugnaden, og er dermed ikke tilgjengelig hele året. 
    Grunnet oppgradering av demningen og svært lav vannstand i Store Stølevann er det per juni 2024 ikke mulig å sette ut robåten.

    Vann

    Vann hentes i brønn (nøkkel i hytta). 

    Hund

    Hunderommet har DNT-låst og egen inngangsdør fra yttergangen på Båthuset. Her er det to familiekøyer, totalt 6 sengeplasser. Kjøkkenkrok og spisebord. Tillatt med hund inne på hunderommet, men ikke i sengene! Dessuten er det to hundebur i svalgang (disse kan forhåndsbestilles sammen med overnatting om ønskelig). 

    Bestilling og betaling

    Prisene er inkl. brensel propan og ved. Veden skal ikke benyttes til bålfyring.  Hyttene må ryddes og vaskes etter bruk. All søppel må tas med hjem.

    Historie

    Ivarsbu, den gang kalt Stølehytta, ble bygd ca. 1920 av Dr. Ingjald Erichsen fra Kongsberg og besto av Hovedhuset, Båthuset, Smia og et naust ved Lille Støle. Seinere ble Stølehytta solgt til Onesimus Andersen fra Tønsberg, hyringsagent for Salvesen.
    Etter at Andersen gikk bort kjøpte G.A. Treschow hytta og skogen rundt, men solgte den med 10 mål tomt straks videre til LOT i 1972. Hytta ble kalt Ivarsbu etter tidligere formann Ivar Ketilson, som var med på å formidle kjøpet.

    Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

    Fasiliteter

    • 12v
    • Båt
    • Peis
    • Fiske
    • Utleie
    • Bade
    • Vann
    • Vedovn

    Passer for

    • Hund
    • Barnevennlig
    • Skoleklasser
    Annonse
    Skrim, VindfjellSkrim og Sauheradfjella naturreservat

    Adkomst sommer

    Raskeste adkomst sommer og vinter er fra Vesle Stølevann. Om sommeren er det parkeringsplass rett øst for vannet.  

    Det er ca. 20-30 minutter å gå inn på kjerrevei langs nordøstsida av vannet (vær obs - kjerreveien anbefales IKKE pga. rasfare i vårløsningen og ved mye nedbør, samt isras på vinteren). Alternativ og anbefalt vei er merket på andre siden av Vesle Stølevann, denne stien tar en liten time å gå.

    Veibeskrivelse til parkeringen: Følg Rv 40 gjennom Hvittingfoss og videre mot Kongsberg. 8 km etter Hvittingfoss tar du til venstre ved skilt mot Hvål. Like etter den smale broen, tar du til høyre mot Passebekk. Når du kommer til "sentrum" (ca. 4 km fra broen) ved bilverksted, ta grusveien opp til venstre ved skiltet Skrim N. Dette er Digerhaugveien, og her er det betalingsbom. Nå følger du veien i ca. 4,5 km. Da møter du en avkjøring til høyre merket Støle parkering og Ivarsbu. Dette er Nordre Stølevei og det er snaue 2 km til vinterparkeringsplassen. Følg denne veien, og hold til venstre ved neste veiskille (ikke synlig vinterstid). Når du kommer til parkeringsplassen med plass til 15-20 biler, er du framme hvis du ikke har bomnøkkel til innerste parkering.

    Du kan følge traktorveien videre langs nordsiden av vannet, men anbefalt alternativ rute er merket via bru sørover. Dette grunnet fare for steinras på traktorveien.

    Avstander:

    - Fra parkeringsplass og langs kjerrevei, ca. 1,3 km. Her er det i perioder rasfare, så traseen frarådes og alternativ merket løype anbefales.

    - Fra parkeringsplass og langs alternativ løype, ca. 3 km.

    - Fra innerste parkering (bomnøkkel kun til leietakere hovedhytta) og langs rasfarlig kjerrevei, ca. 0,9 km.

    - Fra innerste parkering (bomnøkkel kun til leietakere hovedhytta) og langs alternativ løype, ca. 2,4 km.

    Adkomst vinter

    Om vinteren er det lettest å gå på isen. NB! Ikke gå ut på vannet ved demningen, men lenger sør. OBS! Åpen råk ved elv fra Store Stølevann, og mulig overvann senvinters.

    Mulig omvei over demning eller løype bru sørover. Hytta ligger i enden av vannet.

    For veibeskrivelse, se Adkomst sommer.

    SjekkUT | Ivarsbu

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    104

    SjekkUT-besøk