Ivarsbu

Annonse

Om hytta

Både hovedhytta og de utbetjente rommene med DNT sin standard lås på Ivarsbu, må nå FORHÅNDSBOOKES. Hyttetunet består av fire hyttedeler, som nå leies ut som hele boenheter, vi leier ikke ut enkeltsenger.

Husk å sette dere grundig inn i all informasjon på hytta, slik at vi kan begrense smittefaren av covid-19. Mer informasjon covid-19-tiltak og hyttebestillingAll booking skjer ved å trykke knappen "Bestill overnatting".

Nøkkelhyttene er foreløpig åpnet for booking tom. 1. oktober 2021, mens hovedhytta kan bookes tom. 1. januar 2022.

Takk for at dere deltar i den nasjonale dugnaden!

En liten gåtur fra parkeringsplassen ved Vesle Stølevann, på blåmerket sti, ligger Ivarsbu ved Store Stølevann på Skrim i Kongsberg kommune. Hytta ligger idyllisk til, like ved vannkanten. Her kan små og store fiske, bade og kose seg. Vinterstid er det flotte oppkjørte skiløyper i området. Ivarsbu er derfor et ypperlig utgangspunkt for dagsturer i nærområdet. Et opphold på Ivarsbu kan også kombineres med en rundtur fra hytte til hytte på Skrim. Runden Ivarsbu-Darrebu-Sørmyrseter-Ivarsbu kan by på korte dagsetapper som passer ypperlig for barn. Ivarsbu er trivelig innredet, med familievennlige soverom.

Stedet har tre bygninger for overnatting: Hovedhuset, Smia og Båthuset (med eget hunderom). NB! Hovedhuset er kun tilgjengelig for DNT-medlemmer.

For alle hyttene gjelder: Propan til matlaging i alle hyttene, også på hunderommet. Reserve gassbeholdere i svalgang i Båthuset. Vann hentes i brønn (nøkkel i hytta). Toalettpapir og tørkerull finnes i svalgangen i Båthuset. Solcellestrøm til belysning og ladestasjon til telefon. Ved hentes i skjulet. Dekketøy/bestikk i alle hytteenhetene. Utedo med fire seter, hver hytteenhet bruker og har ansvar for én do, se anvisning i ringperm i hytta. I sengene brukes enten sovepose+putevar, lakenpose+putevar eller laken+dynetrekk+putevar. Ullteppene er midlertidig fjernet. Ta med kjøkkenhåndklær/klut. Det er satt frem håndsprit i alle hyttene og på do, og klorspray til å desinfisere do. Alle hyttene må grunnet covid-19 forhåndsbestilles. 

Båthuset har DNT-lås (NB! må forhåndsbestilles). Her er det to soverom med til sammen tre familiekøyer (3 soveplasser i hver, smal dobbeltseng nederst), totalt 9 sengeplasser. I tillegg kommer 4 madrasser i stua, men vatt-teppene er fjernet. Kjøkken med tre propanbluss, spiseplass og stue med peis. Dekketøy/bestikk til ca 15 personer.  

Hunderommet har DNT-låst og egen inngangsdør fra yttergangen på Båthuset (NB! må forhåndsbestilles). Her er det to familiekøyer, totalt 6 sengeplasser. Tillatt med hund inne på hunderommet, men ikke i sengene! Dessuten er det et hundebur i svalgang. Kjøkkenkrok og spisebord. 

Smia har DNT-lås (NB! må forhåndsbestilles).Smia består av ett rom med fire sengeplasser (køyesenger). Det er også et par madrasser og ekstra dyner i slagbenken. Kjøkkenkrok og spisebord, eget vaskerom. 

Hovedhuset leies kun ut til medlemmer i DNT. Det har egen nøkkel og 13 sengeplasser med dyner og puter. Ulltepper er fjernet. Sengeplassene er fordelt på et stort soverom med 5 sengplasser, åpen hems over dette rommet med 4 madrasser. Det er også et lite soverom med to sengeplasser og åpen hems med 2 madrasser. Kjøkken og stor stue med peis. Hyttebytte kl 13.00. Utleie av båt (nøkkel på knippet). 

NB! Bomnøkkel og nøkkel til båt utleveres ikke til besøkende på Båthuset eller Smia. Båten og bomnøkkel er kun tilgjengelig for leietakere av Hovedhuset. Båten blir satt ut på vårdugnaden og tas opp på høstdugnaden, og er dermed ikke tilgjengelig hele året.

Priser for overnatting på Smia, Båthuset og Hovedhuset Ivarsbu.

Prisene er inkl. brensel propan og ved. Veden skal ikke benyttes til bålfyring.  Hyttene må ryddes og vaskes etter bruk. All søppel må tas med hjem.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

  • 12v
  • Båt
  • Peis
  • Fiske
  • Utleie
  • Bade
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund
  • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Raskeste adkomst sommer og vinter er fra Vesle Stølevann. Om sommeren er det parkeringsplass rett øst for vannet og ca. 20-30 minutter å gå inn på kjerrevei langs nordøstsida av vannet (vær obs pga mulig rasfare i vårløsningen og ved mye nedbør.) Alternativ vei er merket på andre siden av Vesle Stølevann, denne stien tar en liten time å gå.

Følg Rv 40 gjennom Hvittingfoss og videre mot Kongsberg. 8 km etter Hvittingfoss tar du til venstre ved skilt mot Hvål. Like etter den smale broen, tar du til høyre mot Passebekk. Når du kommer til "sentrum" (ca. 4 km fra broen) ved bilverksted, ta grusveien opp til venstre ved skiltet Skrim N. Dette er Digerhaugveien, og her er det montert ny bom. Besøkende må bruke Visa eller Mastercard. Vanlig bankkort med Visa virker. Visa Electron virker for noen kort-avhengig av hvilken bank som benyttes. Nå følger du veien i ca. 4,5 km. Da møter du en avkjøring til høyre merket Støle parkering og Ivarsbu. Dette er Nordre Stølevei og det er snaue 2 km til vinterparkeringsplassen. Følg denne veien, og hold til venstre ved neste veiskille (ikke synlig vinterstid). Når du kommer til parkeringsplassen med plass til 15-20 biler, er du framme hvis det er vinter. Ca. 1,3 km inn til hytta korteste vei, Sommerstid kan du kjøre 850 m videre på veien til venstre - gjennom bommen. Nøkkel kun til de som leier hovedhytta Ivarsbu!

Avstander:- Fra parkeringsplass og langs traktorvei, ca. 1,5 km. Her er det i perioder rasfare, så alternativ merket løype anbefales.- Fra innerste parkering (bomnøkkel kun til leietakere hovedhytta), ca. 0,8 km.- Alternativ løype sør for Vesle Stølevann: ca. 3 km.

Adkomst vinter

Da møter du en avkjøring til høyre merket Støle parkering og Ivarsbu (veiskillet Digerhaugveien/Nordre Stølevei). Dette er Nordre Stølevei og det er snaue 2 km til vinterparkeringsplassen. Følg denne veien, og hold til venstre ved neste veiskille (ikke synlig vinterstid). Når du kommer til parkeringsplassen med plass til 15-20 biler, er du fremme hvis det er vinter. Om vinteren er det lettest å gå på isen. Mulig omvei over demning eller løype bru sørover. Hytta ligger i enden av vannet.

OBS: åpen råk ved elv fra Store Støle, og mulig overvann seinvinters!

Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 3 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: