Sota Sæter

  Legg til huskeliste
  588
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Denne hytta har en spesiell plass i manges hjerter. Den over 100 år gamle setra, bestående av ti bygninger på et flott tun, har et spesielt miljø som preges av lunhet og varme. Sota Sæter er et flott sted å være i flere dager. Her byr vi på gode mattradisjoner, badstu og nye natur- og kulturstier for barn og voksne....

  Turmuligheter

  Jostedalsbreen, Fortundalsbreen og Tverrådalskyrkja kan oppleves i Breheimen, kanskje Norges mest mangfoldige fjellområde. Frodige og grønne daler, karrige høyfjellsnatur toppet av breer, gir store kontraster på turer i dette området.

  Les mer om turer og aktiviteter på Sota Sæter og i området rundt.

  Bestill overnatting på Sota Sæter

  Åpningstider

  Sota Sæter holder åpent i vinterferien, uken før påske, i påsken og på sommeren. Dessuten enkelte helger. I sesongen kan fast opphold på to dager eller lenger bestilles direkte på hytta. Pensjonspris ved tre dagers opphold. Utenom sesongen bestilles fast opphold hos bestyrer. Det er ikke selvbetjeningskvarter på Sota Sæter og hytta er derfor stengt når den ikke er betjent. Åpningstidene finner du lenger opp på siden. Du kan også se åpningstidene på hyttas hjemmeside.

  Her finner du DNTs oppdaterte informasjon om hytter og aktiviteter i forbindelse med smittevern.

  Medlemskort

  Husk å ta med medlemskort

  Rom

  Sota Sæter har 86 senger, fordelt på 1-, 2-, 4-, 6- sengsrom og sovesal. Setra består av i alt 10 hus på ett tun.

  Skoleklasser og lignende grupper

  Sota Sæter tar gjerne i mot skoleklasser. For besøk med skoleklasse må det bookes plass på hytta ved å kontakte hytta direkte.

  På hytta finnes det naturfaglige bøker, barne- og ungdomsbøker og spill. Det finnes også noe enkelt utstyr for uteaktiviteter som baller, bocca og kubb. I tillegg er det 2 permanente naturstier, 10 sykler + 1 sykkelvogn, fiskestenger og kanoer med vester. Et stort turkart som viser turmuligheter ved hytta.

  Før turstart er det viktig at det gjøres et godt forarbeid med turplanlegging i samarbeid med elevene.

  Hyttas bestyrer er godt kjent rundt hytta og kan gi god informasjon om turmuligheter, aktuelle aktivitetssteder og annen praktisk informasjon.

  Tilrettelegging for funksjonshemmede

  Hytta er ikke tilrettelagt, men det er bilvei helt frem.

  Lokal mat er en del av turen

  Hytta serverer lokal mat basert på lokale råvarer, lokale mattradisjoner eller mat levert fra lokale leverandører. DNT jobber i samarbeid med Landbruks- og matdepartementet for å fremme lokal mat og matkultur på de betjente DNT-hyttene. Les mer om Lokal mat-prosjektet

  Villrein: Hytta ligger i et av Norges 24 villreinområder. Her kan du lære mer om hvordan du skal ta hensyn til villreinen når du ferdes i fjellet. Hvis du vil vite mer om villreinens bruk av fjellet og hvordan DNT arbeider med villrein og ferdsel, finner du det på dnt.no/villrein

  Aktuelle kart:Norges-serien fra Nordeca: "Jostedalsbreen 10063"

  Turkart: Breheimen (2010) 1:50 000, Breheimen (2008) og jostedalsbreen (2008) i 1:100 000 fra Nordeca

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 220v
  • Sykkelutleie
  • Båt
  • Kano
  • Kortbetaling
  • Tørkerom
  • Peis
  • Fiske

  Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  • Barnevogn
  Annonse
  Breheimen med Jostedalsbreen

  Adkomst mulig med

  • Bil hele året
  • Bil om sommeren
  • Sykkel

  Adkomst sommer

  Det er bilveg helt fram. Du kjører Gudbrandsdalen til Otta, så videre til Lom, deretter forbi Bismo til Dønfoss bru og så inn til Sota Sæter. I sommersesongen går det daglig tog/buss fra Oslo til Otta/Lom. Herfra går turen videre med buss til Dønfoss bru. Enkelte dager kjøres buss helt inn til hytta, ellers er det taxi fra Dønfoss. Om du kjører elbil finnes det 2 ladestasjoner for elbil på hytta.

  SjekkUT | Sota Sæter

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  588

  SjekkUT-besøk