Sandhaug

Annonse

Om hytta

  • Område
  • Sengeplasser
    80 sengeplasser
  • Åpningstider
    Betjent i perioden 25. juni - 12. sep.

Viktig informasjon: Alle gjester må forhåndsbestille opphold på hytta.

Nærmere midten på Hardangervidda kommer du nok ikke. I dette praktfulle fjellområdet med vidt utsyn over høyfjellsvidda, kan du oppleve fred og stillhet. Her er det også gode fiskemuligheter. Hytta har god plass til deg som krysser Hardangervidda på langs og til deg som vil bo her noen dager.

Åpningstider sommeren 2021

Se åpningstider for hele 2021 på hjemmesiden til Sandhaug

Bestilling av overnatting gjøres direkte til hytta/bestyrer. Send bestilling pr e-post til sandhaug@dnt.no

Pristillegg betjente hyttter for smitteverntiltak sommeren 2021

Vi innfører nødvendige smitteverntiltak på våre betjente hytter og leier derfor ut færre rom/senger, det blir ingen buffet-servering og vi skal vaske mye og ofte. Dette medfører ekstra bemanning og ekstra utgifter og vi håper på forståelse for at vi har sett oss nødt til å innføre et pristillegg per natt: Voksen kr. 45,- og barn kr. 25,-. Dette kommer i tillegg til beløpet for oppholdet.

Turmuligheter

Her midt på Hardangervidda er Hårteigen veiviseren mot vest, Gaustatoppen mot sørøst og Hardangerjøkulen mot nord. Den enorme vidda lokker med bred horisont, blomsterflora og følelsen av uendelighet. Har du lyst på ein fjelltur og ikke ønsker å gå frå hytte til hytte, da er Sandhaug plassen for deg. Her er knutepunktet for mange av de t-merkede rutene. Det er et lett terreng for liten og stor. Her kan du gå mange fine dagsturer og du kan slappe av ved hytteveggen. Liker du å fiske, kan du prøve lykken med fiske/isfiske på lågen.

Les mer om turer og aktiviteter på Sandhaug og i området rundt.

Åpningstider

Sandhaug er betjent ved påsketider og i sommersesongen. For åpningstider resten av året se tabellen.

Selvbetjeningskvarteret på Sandhaug 

Når den betjente hytta er stengt er det i visse perioder mulig å bruke selvbetjeningskvarteret på hytta.

Les mer og bestill overnatting

Medlemskort 

Husk å ta med gyldig medlemskort. Last gjerne ned appen Medlemskort DNT, så har du medlemskortet på mobilen.

Kontaktinformasjon 

Vertskap: Svein ArneTyssebotn Adresse: Espe, 5773 Hovland Telefon Svein Arne: 992 06 715 E-post: sandhaug@dnt.no

Lokal mat er en del av turen

Hytta serverer lokal mat basert på lokale råvarer, lokale mattradisjoner eller mat levert fra lokale leverandører. DNT jobber i samarbeid med Landbruks- og matdepartementet for å fremme lokal mat og matkultur på de betjente DNT-hyttene. Les mer om Lokal mat-prosjektet.

Miljøfyrtårnhytte

Hytta er miljøsertifisert i henhold til kravene for miljøvennlig hyttedrift. Miljøfyrtårn er en nasjonal miljøsertifiseringsordning for kvalitetssikring og helhetlige miljøløsninger. Les mer om miljøsertifisering av hytter.

Villrein: Hytta ligger i et av Norges 24 villreinområder. Her kan du lære mer om hvordan du skal ta hensyn til villreinen når du ferdes i fjellet. Hvis du vil vite mer om villreinens bruk av fjellet og hvordan DNT arbeider med villrein og ferdsel, finner du det på dnt.no/villrein

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

  • Fiske
  • Bade

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Ca. 10 km grusvei fra rv. 7 til parkeringplassen ved Tinnhølen. Fottur herfra og inn til Sandhaug tar 3-4 timer.

Med kollektivtransport kan du ta tog til Geilo og buss videre til Dyranut. Kommer du vestfra, kan du ta buss fra Kinsarvik eller Eidfjord til Dyranut.

Adkomst vinter

Det går buss fra Voss via Brimnes til Maurset. Du kan også benytt ekspressbuss Oslo - Bergen via Brimnes. Fra Dyranut er det kvistet rute ca. 24 km til Sandhaug. Øst for Maurset er det kvistet rute til Sandhaug, ca. 30 km.
Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 292 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: