Legg til huskeliste
  633
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Nærmere midten på Hardangervidda kommer du nok ikke. I dette praktfulle fjellområdet med vidt utsyn over høyfjellsvidda, kan du oppleve fred og stillhet. Her er det også gode fiskemuligheter. Hytta har god plass til deg som krysser Hardangervidda på langs og til deg som vil bo her noen dager.

  Turmuligheter

  Her midt på Hardangervidda er Hårteigen veiviseren mot vest, Gaustatoppen mot sørøst og Hardangerjøkulen mot nord. Den enorme vidda lokker med bred horisont, blomsterflora og følelsen av uendelighet. Har du lyst på ein fjelltur og ikke ønsker å gå frå hytte til hytte, da er Sandhaug plassen for deg. Her er knutepunktet for mange av de t-merkede rutene. Det er et lett terreng for liten og stor. Her kan du gå mange fine dagsturer og du kan slappe av ved hytteveggen. Liker du å fiske, kan du prøve lykken med fiske/isfiske på lågen.

  Ridetur inn til hytta:

  Ønsker du å oppleve Hardangervidda fra hesteryggen istedenfor å gå den 3-4 timer lange fotturen fra/til parkeringsplassen ved Tinnhølen? 

  Les om/påmelding Ridetur sommeren

  Les om turforslag i området rundt Sandhaug. 

  Åpningstider

  Sandhaug er betjent ved påsketider og i sommersesongen. Åpningstidene finner du lenger opp på siden. Du kan også se åpningstidene på hjemmesiden til Sandhaug.

  Bestilling av overnatting gjøres direkte til hytta/bestyrer eller via hyttebestilling.dnt.no. Send bestilling pr e- post til sandhaug@dnt.no

  Selvbetjeningskvarteret på Sandhaug
  Sengeplasser 12.
  Selvbetjeningskvarteret er åpent fra og med 01/03 til og med 14/10, unntatt når Sandhaug er betjent og i reinkalvingperioden. Husk DNT-nøkkel.
  Bestilles på hyttebestilling.dnt.no 

  Medlemskort 

  Husk å ta med gyldig medlemskort. Last gjerne ned appen Medlemskort DNT, så har du medlemskortet på mobilen.

  Kontaktinformasjon 

  Vertskap: Svein ArneTyssebotn og Oda Mykkeltvedt. Adresse: Hjølmavegen 18, 5784 Øvre Eidfjord. Telefon Sandhaug: 917 66 225, Svein Arne: 992 06 715 E-post: sandhaug@dnt.no

  Lokal mat er en del av turen

  Hytta serverer lokal mat basert på lokale råvarer, lokale mattradisjoner eller mat levert fra lokale leverandører. DNT jobber i samarbeid med Landbruks- og matdepartementet for å fremme lokal mat og matkultur på de betjente DNT-hyttene. Les mer om Lokal mat-prosjektet.

  Miljøfyrtårnhytte

  Hytta er miljøsertifisert i henhold til kravene for miljøvennlig hyttedrift. Miljøfyrtårn er en nasjonal miljøsertifiseringsordning for kvalitetssikring og helhetlige miljøløsninger. Les mer om miljøsertifisering av hytter.

  Villrein: Hytta ligger i et av Norges 24 villreinområder. Her kan du lære mer om hvordan du skal ta hensyn til villreinen når du ferdes i fjellet. Hvis du vil vite mer om villreinens bruk av fjellet og hvordan DNT arbeider med villrein og ferdsel, finner du det på dnt.no/villrein

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • Fiske
  • Bade

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  HardangerviddaHardangervidda nasjonalpark

  Adkomst sommer

  Ca. 10 km grusvei fra rv. 7 til parkeringplassen ved Tinnhølen. Fottur herfra og inn til Sandhaug tar 3-4 timer.

  Med kollektivtransport kan du ta tog til Geilo og buss videre til Dyranut. Kommer du vestfra, kan du ta buss fra Kinsarvik eller Eidfjord til Dyranut.

  Adkomst vinter

  Det går buss fra Voss via Brimnes til Maurset. Du kan også benytte ekspressbuss Oslo - Bergen via Brimnes. Fra Dyranut er det kvistet rute ca. 24 km til Sandhaug. Øst for Maurset er det kvistet rute til Sandhaug, ca. 30 km.

  SjekkUT | Sandhaug

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  633

  SjekkUT-besøk