Sandhaug

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Betjent (selvbetjent nå)
 • Sengeplasser
  32 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 9. sep. - 15. okt. ()
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

Nærmere midten på Hardangervidda kommer du nok ikke. I dette praktfulle fjellområdet med vidt utsyn over høyfjellsvidda, kan du oppleve fred og stillhet. Her er det også gode fiskemuligheter. Hytta har god plass til deg som krysser Hardangervidda på langs og til deg som vil bo her noen dager.

Bestilling av overnatting gjøres direkte til hytta/bestyrer. Send bestilling pr e-post tilsandhaug@turistforeningen.no

Turmuligheter

Her midt på Hardangervidda er Hårteigen veiviseren mot vest, Gaustatoppen mot sørøst og Hardangerjøkulen mot nord. Den enorme vidda lokker med bred horisont, blomsterflora og følelsen av uendelighet.

Har du lyst på ein fjelltur og ikke ønsker å gå frå hytte til hytte, da er Sandhaug plassen for deg. Her er knutepunktet for mange av de t-merkede rutene. Det er et lett terreng for liten og stor. Her kan du gå mange fine dagsturer og du kan slappe av ved hytteveggen. Liker du å fiske, kan du prøve lykken med fiske/isfiske på lågen.

Les mer om turer og aktiviteter på Sandhaug og i området rundt.

Åpningstider: Sandhaug er betjent ved påsketider og i sommersesongen. I perioden fra 1. mars til 19. mars og fra 8. september til 15. oktober er det mulighet for selvbetjent overnatting. Hytta er låst med DNT-nøkkel utenom betjent sesong. I perioden fra 15. oktober til 1. mars er hytta stengt.

Medlemskort
Husk å ta med gyldig medlemskort. Last gjerne ned appen Medlemskort DNT, så har du medlemskortet på mobilen.

Kontaktinformasjon
Vertskap: Brita Gjerde og Jan Tyssebotn
Adresse: Espe, 5773 Hovland
Telefon: Brita: 905 07 109
Jan: 917 66 225
E-post: sandhaug@turistforeningen.no eller j-tysseb@frisurf.no

Lokal mat er en del av turen

Hytta serverer lokal mat basert på lokale råvarer, lokale mattradisjoner eller mat levert fra lokale leverandører. DNT jobber i samarbeid med Landbruks- og matdepartementet for å fremme lokal mat og matkultur på de betjente DNT-hyttene. Les mer om Lokal mat-prosjektet.

Miljøfyrtårnhytte

Hytta er miljøsertifisert i henhold til kravene for miljøvennlig hyttedrift. Miljøfyrtårn er en nasjonal miljøsertifiseringsordning for kvalitetssikring og helhetlige miljøløsninger. Les mer om miljøsertifisering av hytter.

Aktuelle kart:
Norges-serien fra Nordeca: "Nordmannslågen 10031"
Turkart:Eidfjord (2006) 1:50 000, Hardangervidda Vest (2008) 1:100 000 fra Nordeca og Hardangervidda (2009) 1:100 000 fra Cappelen Damm

Fasiliteter

 • Fiske
 • Bade

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Ca. 10 km grusvei fra rv. 7 til parkeringplassen ved Tinnhølen. Fottur herfra og inn til Sandhaug tar 3-4 timer

Med kollektivtransport kan du ta tog til Geilo og buss videre til Dyranut. Kommer du vestfra, kan du ta buss fra Kinsarvik eller Eidfjord til Dyranut.

Adkomst vinter

Det går buss fra Voss via Brimnes til Maurset. Du kan også benytt ekspressbuss Oslo - Bergen via Brimnes. Fra Dyranut er det kvistet rute ca. 24 km til Sandhaug. Øst for Maurset er det kvistet rute til Sandhaug, ca. 30 km.

Papirkart

Kartblad: 041 Hardangervidda