Stavassgården

  Legg til huskeliste
  0
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Savassgården er selve hovedinngangsporten til Lomsdalen-Visten nasjonalpark. Gården eies og drives av Stavassdalens venner og medlemmer av Den Norske Turistforening kan overnatte til rabatterte priser.

  Kjøkkenet står åpent hele året mens resten av gården er låst med egen nøkkel som kan bestilles på telefon 48 04 99 46 eller 911 79 802. Ogs...

  Fasiliteter

  • Fiske
  • Steikeovn
  • Utleie
  • Teltplass
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  Annonse
  HelgelandskystenBrurskanken Turlag

  Adkomst mulig med

  • Bil om sommeren

  Adkomst sommer

  Stavassdalen ligger sør-vest for Trofors i Grane kommune i Nordland. Dersom du ønsker å besøke Stavassdalen / Stavassgården så er det greiest å ta utgangspunkt i Trofors sentrum. I sentrum ligger butikken Coop-Grane. Vestersiveien starter ved butikken og går sørover. Det er ikke skiltet i dette krysset. Vestersiveien følges som den naturlige hovedvei i om lag 5,6 km. Underveis kjører du delvis langs Svenningdals-elvas bredder. Den flotte Stavasselva med sine fosser og stryk passerer du etter om lag 4,2 km. Etter nesten 5,6 km kommer du til et veikryss der alternativet enten er å kjøre rett fram til Strendene, eller følge tydelig skiltet vei, Stavassdalen, til høyre. Veienden nås etter ca 6 km. De siste 6 km brøytes ikke! Her er det parkeringsplass og Stavasselva krysses til fots over hengebrua. Fra parkeringsplassen og til Stavassgården er det en tydelig sti på om lag 300 meter.

  Dersom du ankommer Trofors stasjon med tog og du ønsker å gå til Stavassgården, finnes det et annet alternativ som er litt kortere enn det som er beskrevet ovenfor. Også her følger du Vestersiveien. Om lag 2,2 km fra Trofors sentrum, rett i etterkant av at man har passert elva fra Øvregårdsvatnet, starter ”den gamle Stavassveien”. Starten er ved en delvis opp-arbeidet parkeringsplass med noe skilting. Denne gamle ferdselsveien var den veien som ble brukt i gamle dager ved ferdsel mellom gården og Trofors.

  Adkomst vinter

  Det kjøres opp skiløyper fra Vestersivn til Stavassgården ukentlig fra januar til ut april, ca 6 km.

  SjekkUT | Stavassgården

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  0

  SjekkUT-besøk