Legg til huskeliste
    33
    SjekkUT-besøk

    Annonse
    • 15 sengeplasser
    • Åpen hele året

    Bolnastua langs Nordlandsruta . Nyhytta er første hytte i landet som var bygd med tanke på tilrettelegging for rullestolbrukere.

    BELIGGENHET

    Bolnastua er en ypperlig inngangsport til Saltfjellet der den ligger kun 200 meter fra den nedlagte Bolna stasjon og omtrent 100 meter fra E6. Sommerstid kan du kjøre helt inn. Bolnastua ligger langs den 650 km lange vandreruta Nordlandsruta. 

    UTSTYR

    Hyttene har tilsammen 15 sengeplasser. Hyttene er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold, deriblandt kjøkkenutstyr og dekketøy. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv og rydding inne og ute. Husk lakenpose/sengtøy til å ta utenpå de oppredde sengene. Det er vedfyring til oppvarming. Komfyr og belysning fra innlagt strøm. Det er også kjøleskap på begge hyttene.

    AKTIVITETER

    Saltfjellet byr på flotte vandre- og skiturer. Nordlandsruta passerer hytta. Fine muligheter til også å gå helgeturer hytte-til-hytte.

    HUND

    På Bolnastua er det tillatt med hund på den gamle hytta.

    BESTILLING

    Det er ikke lenger er krav om forhåndsbestilling av sengeplasser. Men bestill gjerne på forhånd, det er mer forutsigbart for alle.

    BETALING

    Forhåndsbestiller du via nett betales oppholdet i sin helhet med kort. Overnatting på hytta betales med appen "DNT Hyttebetaling", eller med Vipps. Se oppslag med vippsnummer på hytta.

    DNT MEDLEMSKAP

    Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring og konserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turoppleveser for hele landet. Bli medlem her.

    HISTORIE

    I utgangspunktet hadde Polarsirkelen turlag (tidligere Rana turistforening) ingen planer om å bygge hytte på Bolna. Det var først når ideen om en gjennomgående vandrerute i Nordland dukket opp at hyttebygging ble aktuelt. I 1993 var hytta på plass og Nordlandsruta var komplet t fra Bjørnfjell i nord til Børgefjell i sør.

    Høsten 2013 åpnet en splitter ny hytte tilrettelagt for rullestolbrukere ved Bolna. Hytta er planlagt for dette bruket ned til minste detalj, og den er faktisk landets første prosjekt der hovedfokus har vært en slik tilrettelegging.

    Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

    Fasiliteter

    • 220v
    • Vann
    • Vedovn

    Passer for

    • Hund
    • Barnevennlig
    • Skoleklasser
    • Barnevogn
    Annonse
    Indre Helgeland

    Adkomst mulig med

    • Bil hele året

    Adkomst sommer

    Hytta ligger rett ved E6. Letteste adkomst er fra en liten parkeringsplass like sør for avkjørselen fra E6 til Bolna stasjon der ruta sørover til Virvasshytta krysser veien.

    SjekkUT | Bolnastua

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    33

    SjekkUT-besøk