Legg til huskeliste
  89
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Det er dugnad på hytta 7. -9. juni

  Daggrø ligger ved Ragnhildstaultjørn (fiskevann) på Vegglifjell i hyttenettet fra Bolkesjø via Blefjell til Hardangervidda. Hytta har gjennomgått en oppgradering i det siste og fremstår som lys og hyggelig. Hytta er låst med DNT-nøkkel. Hytta har 12 sengeplasser.

  Det er tillatt med hund i eget ro...

  Fasiliteter

  • Booking
  • Fiske
  • Mobildekning
  • Bade
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  Annonse
  Blefjell og VegglifjellHardangervidda Sør

  Adkomst sommer

  Fra Killingskardet: Fra Kongsberg kjører vi ca. 61 km på Fv.40 til Veggli sentrum der skilt viser til Austbygda. (bomvei) Ved avkjøring her er det 14,1 km til det høyeste punktet på veien, Killingskardet. Parkering her. Skilt og merker som viser til Daggrø er like ved begynnelsen av parkeringsplassen. Stien er grei å gå - ca. 2 km.

  Adkomst vinter

  Vi gjør oppmerksom på at merket skiløype ikke er det samme som oppkjørt skiløype. Sjekk skisporet.no for nærmeste oppkjørte skiløype.

  a) Fra Killingdalen: Fra Kongsberg som under som adkomst sommer. Bomveien er vanligvis brøyta til Killingdalen. Derfra langs veitraseen til Killingskardet. Sørover mot hytta. Løypa merkes vanligsvis med kvist i februar. Ca 3,5 km.

  b) Fra Sundtjørn: Kjør fra Kongsberg, Fv.40, oppover Numedal til Veggli. Følg skilt til Vorset. (bomvei). Parkering ved Sundtjørn (ca. 7 km fra Veggli) Skiløypa fra Øvre Fjellstul passerer her, og store deler av den er oppkjørt. Nordvestover, sør og vest for Søre Kjølevatn, brått vestover ved Nordre Kjølevatn, sør og vest for Votndalsvatnet. Ved Storhaug tar løypa til Daggrø av fra den oppkjørte løypa. Vestover, bratt opp til Rjupetjørn, så bratt nordover og opp på snaufjellet og i åpent terreng fram til hytta. Ca. 10 km.

  Link til mer info og forslag til adkomst her

  SjekkUT | Daggrø

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  89

  SjekkUT-besøk