Haldorbu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  5 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

OBS! Sikringshytta på Haldorbu er revet og det er kun mulig å overnatte i hovedhytta. 

Haldorbu er opprinnelig ei gammel gjeterbu som i 1993 ble kraftig restaurert og ominnredet til selvbetjeningshytte. I tillegg ble det bygget ny sikringshytte. Hytta ble opprinnelig brukt i forbindelse med ettersyn og sanking av sau, og fortsatt er hovedhytta forbeholdt sauesankere en kort periode på høsten. Hytta ligger i bjørkeskogbeltet opp mot tregrensa og har ei flott utsikt mot Kvitfeten og øverste del av Fjelldokkdalen.

Området er barnevennlig med korte dagsetapper mellom hyttene, og muligheter for ytterligere å korte ned disse med overnattinger på de mange fjellstyrehyttene som står åpne for fjellvandrere. Skulle du ønske det, er hytta mulig å nå med sykkel fra Kvitfeten

Viktig informasjon

Om du har symptomer på COVID19 skal du ikke besøke en DNT-hytte. Dette gjelder også milde symptomer.

Alle gjester skal skrive seg inn i besøksprotokollen ved ankomst.

Om hytta

Antall soveplasser totalt: 5

Antall senger tilgjengelig for bestilling: 5

Gjester med forhåndsbestilling har fortrinnsrett på seng.

Fra 25. september 2021 er det ikke lengre obligatorisk sengebooking på hyttene. Les mer på dntoslo.no 

Utstyr

Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller eget sengetøy skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Betal med DNT Hyttebetaling

Vi anbefaler alle gjester å betale elektronisk med appen DNT Hyttebetaling. Med denne appen kan du enkelt betale for mat og overnatting på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android. Appen fungerer også på steder uten telefon- og nettverksdekning.

Fungerer med bank- og kreditkort fra andre land.

Betalingsblankett

Du kan også betale ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund

Det er ikke mulig å ha med hund på Haldorbu, før ny sikringshytte er bygget. Det er ingen tilrettelegging for hund i hovedhytta. 

Flere hytter i Langsua

Se oversikt over alle DNT-hyttene i Langsua

Aktuelle kart

Norges-serien fra Nordeca: "Espedalen 10057" Turkart: 1:50 000 Huldreheimen - Spåtind (2008) og Huldreheimen (2008) 1:100 000 fra Nordeca

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • Vedovn

Passer for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Sykkel

Adkomst sommer

I sommersesongen går det bilvei fram til Liomseter. Fra Lillehammer følger du E6 nordover et lite stykke og tar av mot Gausdal. Følg riksvei 255 til Forset. Ta av til venstre mot Fagernes og ned i bakken til høyre mot Fagernes, følg så rv 204 til Holsbru Kafé, knappe 2 mil. Derfra til høyre mot Liomseter, ca 22 km, bomvei.Fra Fagernes kjører du mot Lillehammer og tar av til venstre mot Liomseter ved Holsbru Kafé (bomveg). Fra Liomseter er det fire timers fottur til Haldorbu.

Med adkomst fra Valdres kan du også ta Valdresekspressen til Fagernes, lokalbuss mot Beitostølen til Heggenes og taxi derfra til Yddin og Storeskag. Fra Storeskag tre timers fottur til Haldodrbu.

Adkomst vinter

Bil til Lillehammer, kjør mot Gausdal rv 255 mot Skåbu til Øvre Svatsum. Der tar du av til venstre, skiltet Revsjøen og følg Revsjøvegen til Synstgardsetra. Herfra er det ca 13 km på kvistet rute til Liomseter og videre kvista rute til Haldorbu. Alternativt kan en også følge rv 255 mot Espedalen og gå opp til Storkvelvbu og videre derfra til Haldorbu.

Vinterstid er veien stengt ved Selstølen, litt nordøst for Yddin Fjellstue. Herfra er det merket/kvistet rute til Storeskag og videre til Haldorbu.

Annonse

SjekkUT | Haldorbu

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
28

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Haldorbu ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT