Haldorbu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  16 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

Haldorbu er opprinnelig ei gammel gjeterbu som i 1993 ble kraftig restaurert og ominnredet til selvbetjeningshytte. I tillegg ble det bygget ny sikringshytte. Hytta ble opprinnelig brukt i forbindelse med ettersyn og sanking av sau, og fortsatt er hovedhytta forbeholdt sauesankere en kort periode på høsten. Hytta ligger i bjørkeskogbeltet opp mot tregrensa og har ei flott utsikt mot Kvitfeten og øverste del av Fjelldokkdalen.

Området er barnevennlig med korte dagsetapper mellom hyttene, og muligheter for ytterligere å korte ned disse med overnattinger på de mange fjellstyrehyttene som står åpne for fjellvandrere. Skulle du ønske det, er hytta mulig å nå med sykkel fra Kvitfeten.

Stengt hovedhytte i forbindelse med sauesanking: Fra 26. august til 5. september er hovedhytta forbeholdt sauesankere. Sikringshytta er tilgjengelig med 10 sengeplasser.

Utstyr: Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Betaling: NYHET! Betal hytteoppholdet med mobilen. Med den nye appen "DNT Hyttebetaling" kan du enkelt betale for overnatting og mat på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android.

Betalingen skjer også ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det fra 01.01. 2015 ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund: det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er et hundebur i uthus/sikringshytta. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

Aktuelle kart:
Norges-serien fra Nordeca: "Espedalen 10057"
Turkart: 1:50 000 Huldreheimen - Spåtind (2008) og Huldreheimen (2008) 1:100 000 fra Nordeca

Fasiliteter

 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Sykkel

Adkomst sommer

I sommersesongen går det bilvei fram til Liomseter. Fra Lillehammer følger du E6 nordover et lite stykke og tar av mot Gausdal. Følg riksvei 255 til Forset. Ta av til venstre mot Fagernes og ned i bakken til høyre mot Fagernes, følg så rv 204 til Holsbru Kafé, knappe 2 mil. Derfra til høyre mot Liomseter, ca 22 km, bomvei.Fra Fagernes kjører du mot Lillehammer og tar av til venstre mot Liomseter ved Holsbru Kafé (bomveg). Fra Liomseter er det fire timers fottur til Haldorbu.

Med adkomst fra Valdres kan du også ta Valdresekspressen til Fagernes, lokalbuss mot Beitostølen til Heggenes og taxi derfra til Yddin og Storeskag. Fra Storeskag tre timers fottur til Haldodrbu.

Adkomst vinter

Bil til Lillehammer, kjør mot Gausdal rv 255 mot Skåbu til Øvre Svatsum. Der tar du av til venstre, skiltet Revsjøen og følg Revsjøvegen til Synstgardsetra. Herfra er det ca 13 km på kvistet rute til Liomseter og videre kvista rute til Haldorbu. Alternativt kan en også følge rv 255 mot Espedalen og gå opp til Storkvelvbu og videre derfra til Haldorbu.

Vinterstid er veien stengt ved Selstølen, litt nordøst for Yddin Fjellstue. Herfra er det merket/kvistet rute til Storeskag og videre til Haldorbu.

Varsel

Værvarsel for Haldorbu. Vis på YR.no
Lør (04.04)Skyet-7º0 mm
Svak vind (1.7m/s) Nord
Søn (05.04)Skyet-1º0 mm
Svak vind (1.7m/s) Sør-sørvest
Man (06.04)Delvis skyet2º0 mm
Lett bris (5.0m/s) Sør
Tir (07.04)Delvis skyet3º0 mm
Lett bris (5.2m/s) Vest
Ons (08.04)Delvis skyet4º0 mm
Frisk bris (9.0m/s) Vest
Tor (09.04)Skyet2º0 mm
Lett bris (4.5m/s) Vest
Fre (10.04)Skyet2º0 mm
Svak vind (3.2m/s) Sør-sørvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Papirkart

Kartblad: 065 Beitostølen - Espedalen

Annonse
Værvarsel for Haldorbu. Vis på YR.no
Lør (04.04)Skyet-7º0 mm
Svak vind (1.7m/s) Nord
Søn (05.04)Skyet-1º0 mm
Svak vind (1.7m/s) Sør-sørvest
Man (06.04)Delvis skyet2º0 mm
Lett bris (5.0m/s) Sør
Tir (07.04)Delvis skyet3º0 mm
Lett bris (5.2m/s) Vest
Ons (08.04)Delvis skyet4º0 mm
Frisk bris (9.0m/s) Vest
Tor (09.04)Skyet2º0 mm
Lett bris (4.5m/s) Vest
Fre (10.04)Skyet2º0 mm
Svak vind (3.2m/s) Sør-sørvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt