Haldorbu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  16 sengeplasser
 • Åpningstider
  1. jan. - 31. des.
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

22. april kl. 12.00 åpner vi for forhåndsbestilling av sengeplasser på de selv- og ubetjente fjellhyttene for perioden fra 15. juni og ut året/sesongen.

Fram til 15. juni bestiller du hytta helt for deg selv. Dette er et eksklusivt tilbud for DNT-medlemmer. Les mer.

Haldorbu er opprinnelig ei gammel gjeterbu som i 1993 ble kraftig restaurert og ominnredet til selvbetjeningshytte. I tillegg ble det bygget ny sikringshytte. Hytta ble opprinnelig brukt i forbindelse med ettersyn og sanking av sau, og fortsatt er hovedhytta forbeholdt sauesankere en kort periode på høsten. Hytta ligger i bjørkeskogbeltet opp mot tregrensa og har ei flott utsikt mot Kvitfeten og øverste del av Fjelldokkdalen.

På grunn av smitteverntiltak må du i år forhåndsbestille plass på hytta

Viktig informasjon: 

 • All overnatting må forhåndsbestilles på nett.  
 • På grunn av Covid19 vil det være begrenset kapasitet på hytta 
 • Alle gjester må ha med en ren lakenpose og eget rent putevar, rent sengetøy eller ren sovepose og eget rent putevar.  
 • Ta med deg rikelig med våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon.  
 • Følg de nye sjekklistene og oppslag for hygiene og renhold på hyttene.  
 • Alle gjester skal skrive seg inn i besøksprotokollen ved ankomst.  
 • Hytta er låst med DNTs standardnøkkel. 
 • Om du har symptomer på COVID19 skal du ikke besøke en DNT-hytte. Dette gjelder også milde symptomer.  

Området er barnevennlig med korte dagsetapper mellom hyttene, og muligheter for ytterligere å korte ned disse med overnattinger på de mange fjellstyrehyttene som står åpne for fjellvandrere. Skulle du ønske det, er hytta mulig å nå med sykkel fra Kvitfeten.

Stengt hovedhytte i forbindelse med sauesanking: Fra 26. august til 5. september er hovedhytta forbeholdt sauesankere. Sikringshytta er tilgjengelig med 10 sengeplasser.

Utstyr

Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Betaling:

I år anbefaler vi alle gjester å betale elektronisk med appen DNT Hyttebetaling.

Betal med DNT Hyttebetaling

Betal for mat med mobilen. Med appen "DNT Hyttebetaling" kan du enkelt betale mat og overnatting på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android. Appen fungerer også på steder uten telefon- og nettverksdekning.

Fungerer med bank- og kreditkort fra andre land.

Betalingsblankett

Du kan også betale ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund

Det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er et hundebur i uthus/sikringshytta. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

Flere hytter i Langsua

Se oversikt over alle DNT-hyttene i Langsua

Aktuelle kart: Norges-serien fra Nordeca: "Espedalen 10057" Turkart: 1:50 000 Huldreheimen - Spåtind (2008) og Huldreheimen (2008) 1:100 000 fra Nordeca

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Sykkel

Adkomst sommer

I sommersesongen går det bilvei fram til Liomseter. Fra Lillehammer følger du E6 nordover et lite stykke og tar av mot Gausdal. Følg riksvei 255 til Forset. Ta av til venstre mot Fagernes og ned i bakken til høyre mot Fagernes, følg så rv 204 til Holsbru Kafé, knappe 2 mil. Derfra til høyre mot Liomseter, ca 22 km, bomvei.Fra Fagernes kjører du mot Lillehammer og tar av til venstre mot Liomseter ved Holsbru Kafé (bomveg). Fra Liomseter er det fire timers fottur til Haldorbu.

Med adkomst fra Valdres kan du også ta Valdresekspressen til Fagernes, lokalbuss mot Beitostølen til Heggenes og taxi derfra til Yddin og Storeskag. Fra Storeskag tre timers fottur til Haldodrbu.

Adkomst vinter

Bil til Lillehammer, kjør mot Gausdal rv 255 mot Skåbu til Øvre Svatsum. Der tar du av til venstre, skiltet Revsjøen og følg Revsjøvegen til Synstgardsetra. Herfra er det ca 13 km på kvistet rute til Liomseter og videre kvista rute til Haldorbu. Alternativt kan en også følge rv 255 mot Espedalen og gå opp til Storkvelvbu og videre derfra til Haldorbu.

Vinterstid er veien stengt ved Selstølen, litt nordøst for Yddin Fjellstue. Herfra er det merket/kvistet rute til Storeskag og videre til Haldorbu.

Annonse

Kontakt hytte

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 23 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: