Gråhøgdbu (Stengt)

Annonse

Om hytta

  • Område
  • Sengeplasser
    8 sengeplasser
  • Åpningstider

Gråhøgdbu stenges og nedlegges som selvbetjent hytte fra 1.1 2020. Gråhøgdbu erstattes med Veslefjellbua som åpner 2. november 2019.
De merkede stiene vil også bli lagt om slik at merkingen går til og fra Veslefjellbua. Det betyr at dagens merking fra Eldåbu og forbi Muen til Gråhøgbu vil bli fjernet, og at stien som går via Venåssætra og forbi Spidsbergseter opprettholdes. Fra Gråhøgdbu mot Jammerdalsbu fjernes merkingen fra Gråhøgdbu og ca. 3,5 km sørover til den treffer stien som kommer fra Dørfallet og ny merket sti fra Veslefjellbua.

Gråhøgdbu ligger på Ringebufjellet (Venabygdfjellet) litt sør for Rondane nasjonalpark med vidt utsyn mot vest. Det rolige terrenget kan innby flotte turer både sommer og vinter. Legger du turen videre nordover over Ramshøgda får du utsikt ut over hele Rondane. En annen flott tur er å ta en avstikker opp til Muen. Det anbefales ellers en rundtur i området, via hyttene Eldåbu og Venabu fjellhotell. Om vinteren går mange gjennom Rondane og sørover til Lillehammer på ski.

Aktuelle kart:
Norge-serien: "Atndalen 10066"
Turkart: Ringebu (2011), Rondane Sør (2010) og Sollia (2011) 1:50 000 og Rondane (2008) 1:100 000 fra Nordeca (tidl. Ugland).

Fasiliteter

  • Vedovn

Passer for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Tog/buss til Ringebu og videre med bil/taxi på rv. 27 over Venabygdsfjellet til Venabu. Dette er den Nasjonale turistvegen Rondane og er åpen hele året. I sommerferien går det buss fra Ringebu til Strømbu i Atndalen. Fra veien er det 1 1/2 time langs T-merka sti inn til Gråhøgdbu.

Adkomst vinter

Om vinteren er det ingen parkering langs rv. 27 slik at man må starte fra Spidsbergseter eller Venabu om man har egen bil. Herfra er det drøyt 1 mil langs merket løype (merket 1/2-30/4) opp til hytta.
Annonse

SjekkUT | Gråhøgdbu (Stengt)

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
107

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Gråhøgdbu (Stengt) ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT